• AndreaBD

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    Jag tog tredje sprutan igår. Och jag räknade då med att inte vara i topform igår och idag. Och visst, jag känner mig lite hängig. Men, jag skulle vara orolig om det inte vore så. Det är meningen. Immunsystemet reagerar. Det visar att immunsystemt gör det som det ska.

    Jag förstår just inte varför folk tror att det är något fel, om man får lite biverkningar. Just med vacciner förväntar man sig en liten reaktion. Och generellt så säger man ju att att som verkar också måste ha biverkningar. I bästa fall är de så gott som inte märkbara. Men att folk är hysteriska över att få nån biverkning efter vaccinationen, det tycker jag är delvis bristande kunskap och ... överdrivet. Typ: Hjälp, man kan få biverkningar! Ja, det är klart. Visste du inte det? 

  • AndreaBD
    Tobben skrev 2022-01-27 12:28:04 följande:
    Men danskarna avslutar snart sina restriktioner, så den kan inte vara särskilt svår.
    Men de ligger några veckor förre oss, dvs. smittspridningen går ner där. 
  • AndreaBD
    kulturenskaleva skrev 2022-01-28 08:38:30 följande:
    Har svårt att ta en myndighet på allvar när "faktan" ändras mer ofta än du byter underkläder.
    Där har vi det igen! Det du inte vet/förstår här, är att det är helt NORMALT för all forskning och kunskapsutveckling, när man ställs inför något som är nytt. Det kan inte vara på annat sätt. Det är så man skaffar sig kunskap, fördjupar kunskap - genom att jobba med något okänt så gott det går, göra misstag och lära sig från dem och så småningom bli bättre och bättre på det. 

    Det vore väldigt skumt om det skulle ha varit på annat sätt. 
  • AndreaBD
    kulturenskaleva skrev 2022-01-28 16:30:06 följande:
    Fine! Men kom då inte och kräv att alla ska vaccinera sig. Innan skulle 5-11 åringar vaccinera sig. Nu ska de plötsligt inte det längre. Är det verkligen så fel att ifrågasätta  det folkhälsomyndigheten förmedlar med tanke på att de ändrar sig stup i kvarten? Du verkar vara en sån som lyder blint bara en forskare eller myndighet m.m. sagt något. Om FHM gick ut och sa att man skyddar sig mot corona igenom att smeta in kroppen med surströmingsspad varje morgon, skulle du väl göra det också. Nej jag väntar då med att vaccinera mig tills "forskarna" bestämt sig, och man sett långtidseffekterna av vaccinet. Det jag hört hitills är oroande nog som det är.
    Om jag skulle få vara med och bestämma det, så skulle jag allvarligt fundera på om en vaccinationsplikt skulle införas. Det finns i andra länder - för covid och för några andra sjukdomar, t.ex. mässling. Det är klart att de flesta måste vara vaccinerade för att vi ska kunna komma ut ur pandemin, och tyvärr så har det visat sig att viruset är så pass flexibelt att vi kommer att behöva HÖGA antal av vaccinerade för att kunna återgå till normalt.

    De barnen som växer upp nu har inte en normal barndom. Och jag tycker inte att de ska få vänta 10 år till för att kunna ha ett normalt liv för att folk som du inte bara inte vaccinerar sig utan inte heller informera sig! Annars skulle du veta att långtidseffekter av något vaccin hittills ALLTID har märks inom några månader. Om vaccinen hade långtidseffekter, så hade vi vetat det i nuläget. Men du vet inte för att du inte informerar dig.

    Nej, jag lyssnar inte på allt som FHM, utan jag informerar mig själv. Därför har jag också satt mig in i hur rMNA-vaccinen fungerar och hur länge man redan har forskat på dem. Och hur mycket forskning som finns bakom. 

    Jag måste utgå ifrån att antigen dina källor är oseriösa (om du har hört oroande saker om vaccinet) eller att du inte har jämfört nytta och risk. 
    Men tala gärna om vad det är du har hört, så kan vi titta på det! 
  • AndreaBD
    kulturenskaleva skrev 2022-01-28 16:34:08 följande:
    Precis! Fakta är föränderlig. Därför väntar jag med vaccinering  tills fakta blivit mer fastställd och mindre föränderlig.
    Den ÄR fastställd. 
  • AndreaBD
    kulturenskaleva skrev 2022-01-28 16:34:08 följande:
    Precis! Fakta är föränderlig. Därför väntar jag med vaccinering  tills fakta blivit mer fastställd och mindre föränderlig.
    Ahhh... Förstår hur du tänker, men det är ändå tyvärr fel tänkt. 

    Det ena är ju att man inte hade så mycket fakta om just detta virus i början. Därför kunde man inte förutsäga exakt hur den skulle sprida sig, hur den skulle mutera, hur smittsam den är och fler detaljer. Om just detta virus! Vi vet mycket mer än i början, men tyvärr så gör viruset en del skador, och att hitta läkemedel som kurererar en ny sjukdom tar längre tid än att skapa vaccin. 

    Däremot är det inte som om vi först nu har upptäckt att det finns virus och hur de fungerar generellt. Det har vi vetat i 100 år ungefär. Därför visste vi också många generella saker om vad ett virus gör. Det är inte som vi går till häxdoktorn eller tror att det beror på dålig luft, som folk gjorde förr i tiden. Och vi vet att det hjälper att isolera sig, att tvätta händerna, m.m. 

    Samma sak med vaccinationer. Vi har haft vaccinationer ännu längre, ungefär 200 år. Vi kan grunderna och då finns det ingen större risk att några farliga biverkningar skulle dyka upp. Däremot varierar det ganska mycket hur pass bra de fungerar - nya vaccin. Den nya rMNA-metoden verkar inte innebära några speciella risker, den gör bara samma jobb lite smidigare. Den är bara transport-medel ändå. Och den liknar andra metoder i medicin som inte är farliga.
  • AndreaBD
    Anonym (jamenendonej) skrev 2022-01-28 17:05:38 följande:
    Är det därför vacinet funkar så dåligt att man behöver 1-4 doser? Verkligen bra vaccin det där 

    Fakta är att om du hela tiden sprutar in massa vaccin så försämras kroppens immunförsvar 

    Så ni har förstörd ert eget immunförsvar . Du borde sluta lyssna på lögnerna från dom stora läkemedelsbolagen. Ingen tjänar mer på att vi är sjuka än dom 
    3 doser är regeln. Alla vaccinationer i barndomen mot mässling, röda hund, kikhosta, m.m. ges TRE gånger. Det är inte så att man bara brukar ha en dos. 

    Om du bara hade lite grundläggande kunskap, biologi årskurs 9 ungefär, så skulle du förstå att det inte kan vara så. 
  • AndreaBD
    Bubbelio skrev 2022-01-28 17:54:04 följande:
    Du verkar påläst. Då vet du också att de vacciner du pratar om har testats i 10 år innan man börjar vaccinera hej vilt. 

    Varför kan inte människor som du låta folk få bestämma vad som är bäst för dem? Skillnaden med covid och andra sjukdomar är att covid slår hej vilt. Människor som är friska kan slås ut, dö, men också gå igenom en covidinfektion utan att ens begripa att det är covid de har. Precis detsatmma gäller covidvaccinerna i den fas de befinner sig i nu. Visa lie ödmjukhet och acceptera att var och en får avgöra själva i det här skedet, eftersom "faktan hela tiden förändras".

    Jag vet inte varför du anser dig ha större kunskaper kring rMNA metoden än Robert Malone, som är en av grundarna av metoden och som nu avråder människor å det starkaste, framför allt barn, att inte rusa och ta vaccinet. Men, jag vet att för mig är han en större auktoritet än en random vaccinivrare på ett anonymt forum. 
    Den mannen måste ha blivit psykiskt sjuk. Han har vänt 180 grader och sprider numera bara desinformation. Det är känt. Eller så får han jävligt bra betalt för att göra så. 
  • AndreaBD
    kulturenskaleva skrev 2022-01-28 18:36:24 följande:
    Precis som det var fastställt av Anders Tegnél att man inte ska använda munskydd?
    klyban skrev 2022-01-28 16:43:29 följande:

    Det finns inget som kan ändra hur effektivt vaccinen idag, men skoj du trodde den faktan skulle ändra sig och med så lång tid gått.


     


    Inser du anstränger dig svårt att missförstå allt, menar du att du tar beslut på nått sånt?
    Låter i mina öron väldigt skrämmande hur lite fakta betyder för dig.
    Och talande att du börja prata om annat.


    Igen, fakta berättar att man bör vänta.


    Fakta är inte din sak, och att det är färsk vara i en pandemi, och att man inte fann det stöd för den vaccineringen än.
    Och när man finner stöd, så kommer det förändra sig, kanske det är förändringarna du har svårt för.


    För mig är det skillnad på fakta och fakta. Till exempel att jorden är rund och och att det blir natt och dag är fakta som är lika sant idag som för 1000 år sen. Fakta som kan vara sann en dag och falsk nästa dag värderar jag betydligt högre. Vaccinet bromsade smittan ja. Men vi ska se sen hur mycket permanenta skador det blivit av det när läkemedelsverket gjort sin bedömning. Vaccinskadorna på svininfluensavaccinet blev uppdagades flera år efteråt. Så vi har inte hört det sista gällande detta.
    Men snälla - har du missat en del av det som har hänt eller? Tegnell har väl varit tydlig när det gäller munskydd och han har aldrig verkligen ändrat sig : Att hålla avstånd är bättre - det är inte helt klart hur mycket nytta de gör - visserligen kan man tänka sig att man gör det i situationer då man inte kan hålla avstånd, men på andra sidan kan det ge falsk trygghet......

    Nu kan man tycka att det inte ens vore konstigt om det sedan hade visat sig att det inte stämde, att det skulle göra stor nytta (tidigare fanns det nämligen knappt forskning om det). Men så var det INTE! Det är fortfarande inte så entydigt.

    Det finns folk nuförtiden också som påstår att jorden är platt. Därmed finns det några dårar när det gäller båda frågorna. Ingen större skillnad. Det har absolut inte funnits fakta som ändrat sig hela tiden. Det har bara varit för lite kunskap i början vilket är normalt med ett nytt virus. 

    Och svininfluensan - dels har man vetat om risken, tyvärr. Sedan har det inte utlöst sjukdomen utan bara triggat den (dvs. om man hade genetiskt anlag). Och dessutom kommer biverkningar av vacciner inom några dagar. Även narkolepsin. Säkert. De visste bara inte på en gång vad det var. 
  • AndreaBD
    Bubbelio skrev 2022-01-28 19:16:54 följande:
    Tror i och för sig att han tjänar väldigt mycket mer pengar på att vara en välbetald, välrenommerad forskare än en frilansande debattör som går emot hela den industri han verkar inom, men men, vad vet jag.
    Vad bra att det är "känt" att han sprider desinformation, då kan du även hänvisa till en trovärdig källa att så är fallet antar jag? 

    För tydlighetens skull; Att Neil Young plockar bort sin musik från Spotify för att Joe Rogan, som b.la. intervjuar Robert Malone huserar där, duger inte som källa.  
    Hur många källor vill du ha? Och vad menar du då med trovärdiga källor? Jag bara påstod att han är numera känd som desinformator, och det skriver ett stort antal amerikanska tidningar. T.ex.

    www.washingtonpost.com/health/2022/01/24/robert-malone-vaccine-misinformation-rogan-mandates/

    www.theatlantic.com/science/archive/2021/08/robert-malone-vaccine-inventor-vaccine-skeptic/619734/

    healthfeedback.org/authors/robert-malone/
  • AndreaBD
    Anonym (jamenendonej) skrev 2022-01-28 20:11:05 följande:
    Ojdå brukar du bli arg och hatisk bara för andra inte tycker som dig? Jag fick lära mig i skolan, att man bör byta åsikter på ett trevligt sätt. Men du kanske missade den delen? Kanske var upptagen med att springa runt och mobba som den översitter du uppenbarligen är .

    Varför blir just vaccers så fruktansvärt arga  så fort man inte tycker som dom?

    Nej det jag avbryter här . Vägrar diskutera mot nån som inte kan uppföra sig översittare med jätte egon har jag inte mycket för 
    Jag är inte alls arg, jag bara gav dig fakta utan att linda in den särskilt. Däremot är du väldigt osaklig och ägnar dig åt personangrepp. Jag är själv lärare på högstadiet, så jag vet vad som brukar behandlas då (även ungefär vad som behandlas i ämnen som jag inte undervisar). Och om man påstår att ett vaccin skulle försämra det naturliga immunförsvaret...... förutsatt att du tror detta generellt om vacciner så har du hängt med i skolan. Det brukar ingå. Antigen i årskurs 8 eller 9 - blodgrupper, virus och bakterier, vaccinationer och annat. 
    Och då vet man att vaccination inte försämrar immunförsvaret. 

    Om du nu inte menar just covid-vaccinen? Men där är ju problemet att de fungerar efter samma princip som tidigare vaccin. Även den relativt nya Rmna-metoden ändrar inte på det. Fortfarande samma princip, bara ett annat sätt av transport. Funkar dock efter samma princip, så det finns inga avgörande skillnader. 
  • AndreaBD
    kulturenskaleva skrev 2022-01-28 18:43:34 följande:
    Fast vi har ju fått lov att införa restriktioner även för vaccinerade nu i och med att vaccinen inte biter lika bra på den nya varianten. Folk vaccinerade sig lydigt för att återgå till det normala och sen blev det restriktioner i alla fall. Det kommer snart komma fram i ljuset vad dessa vacciner ställt till med. Jag återkommer i tråden när detta kommer fram i mainstreammedia. Bieffekterna av svininfluensavaccinet kom inte fram i ljuset förän flera år efteråt.
    Jag brukar titta lite på andra länder också för att vara lite säkrare på att det vi ser här i Sverige ger en realistisk bild av helheten. Även andra länder har ju restriktioner kvar också. Ändå - om nu alla som kan vaccineras skulle vara vaccinerade - framför allt de som riskerar bli svårt sjuka, alltså främst äldre - så skulle man ju kunna öppna upp samhället och ta bort restriktioner. Även om folk fortfarande smittas. De kan bli lite sjuka, men det är inget farligt. Då är pandemin över, då går man tillbaka till normalläge.

    Och det är därför flera länder vill införa vaccinationsplikt. För att kunna gå tillbaka till ett normalt liv. Det påverkar folk väldigt mycket att inte kunna ha ett normalt liv och om det nu dras ut flera år till så kommer vi att ha mycket problem framöver t.ex. med de som är barn och ungdomar nu och som inte har haft en vanlig uppväxt. 

    Vaccinen fungerar som alla andra vaccin tidigare. Även Rmna-vaccinen skiljer sig inte grundläggande. Biverkningarna av svininfluensavaccinet, dvs. narkolepsi - det hände säkert med ett gång, men det händer ju att man inte riktigt vet vad det är, inte förstår sammanhanget förre några år senare. Men det hände säkert inom några dagar. Och där utlöste det sjukdomen som dessa ungdomar hade anlag för. Jag tror inte man vet helt säkert än om det utlöses annars också. Kanske hade de fått sjukdomen oavsett, men det vet vi inte säkert. 
  • AndreaBD
    Anonym (jamenendonej) skrev 2022-01-29 12:50:43 följande:

    Engång i tiden sa läkare att heroin är en mirakel drog och nåt vi bör använda ofta

    Det måste vara så då eller? 

    Så jävla tragiskt att se hur ni helt förlorat förmågan att tänka självständigt och bara tror på allt som dessa skojare lurar i er 

    www.unodc.org/unodc/en/data-and-analysis/bulletin/bulletin_1953-01-01_2_page004.html


    Grejen är just att man ska sätta sig in i det själv. Alltså hur vaccin fungerar. DÅ kan du bedöma om det är rimligt. Det kan du inte om du inte har grundläggande kunskaper i biologi. 

    Jag klandrar aldrig folk för att de kanske har glömt lite av det som de lärt sig i skolan. Det har jag också. Men inte man tror på något så skumt så bör man faktiskt läsa på lite grann hur det funkar generellt med vaccin. 
  • AndreaBD
    Anonym (Snark) skrev 2022-01-30 18:41:39 följande:

    Tycker det är så roligt med alla provaxares lydiga propaganda och deras mantra om hur väl vaccinet fungerar. Ett vaccin ska liksom innebära att man inte blir smittad av den sjukdom man vaccineras mot. Inte "mild" eller "allvarlig" sjukdom, utan inte smittas alls. Eller ni har haft mild malaria eller mild polio? Nej, trodde inte det heller, ändå är det de vaccinerna ni hela tiden jämför med.

    Jag är inte vaccinerad och trots det har jag inte fått omikron, antagligen för att jag har naturlig immunitet efter mina väldigt milda covid infektion. Gå gärna i taket en stund över det nu, yla lite över hur egoistisk jag är som inte tänker på de övriga i samhället. Men ojdå, en norsk immunolog kom precis ut med en artikel om att massvaccinering INTE hjälper flockimmmunintet?! Hm hur ska jag nu fortsätta strida för läkemedelsbolaget chans till sjuk tillväxt så att aktien stiger? Hm, *tänk tänk*.


    Det finns inget som heter provaxare, det är väl alla normalfuntade människor överens om att vaccination generellt är en bra idé. 

    Men framför allt - varför raljerar du över något som det inte heller är så svårt att svara på. Vad är skillnaden mellan covid och t.ex. polio? Covid kan man få flera gånger, det finns många mutationer, polio kan man bara få en gång - sedan är man immun för resten av livet. Då håller förstås inte heller vaccinationen i längden, utan måste tas om. Om man inte lyckas hitta något som funkar mot alla mutationer.

    Varför kan man inte vaccinera mot förkylning? Jo, för att det finns en massa olika virus/mutationer. Jo, vaccinen fungerade (95 % vilket är bra för ett vaccin) - på alfa-mutationen. Det är samma sak med influensa - varje år en anpassad vaccin. 

    Dessutom verkar det vara så att det finns en extra svårighet med respiratoriska sjukdomar. Viruset kan lägga sig på slemhinnorna t.ex. i halsen eller näsan. Jag har inte hittat något än som förklarar hela sammanhanget, men jag tolkar det som att man då kan smitta andra med det, även om man själv inte blir sjuk. 
  • AndreaBD
    Anonym (3 sprutor och...) skrev 2022-01-30 19:05:17 följande:
    Tror inte den gjort ett skvatt annat än att ge mig covid-light ett par dagar efter vaccinationstillfällena. Så pissed off just nu.
    Varför är du förvånad över det? Det är precis det jag skulle ha förväntat mig. Tredje sprutan har inte effekt än, det tar minst en vecka. Så den kan du inte räkna. Då hade du skyddet av två sprutor.

    Och andra sprutan var säkert ett tag sedan så du hade nog inga antikroppar kvar.
    Du har ett grundskydd mot svår sjukdom, och det funkade ju. Annars hade du nog fått lite värre symptom (det vet man förstås aldrig säkert). 
  • AndreaBD
    Pentra skrev 2022-01-30 22:44:33 följande:
    Som människa har man skyldighet att se om sin egen hälsa, och att man därför skall sätta sig in i ämnet själv; och alltså ta reda på hur vaccin samt hur Covid-19-injektionerna fungerar. Först då kan man bedöma vad som är rimligt. Det krävs bl.a. att man har grundläggande kunskaper i biologi, men dessa grundläggande kunskaper i biologi får man redan i grundskolan. Utöver detta så behövs även vissa kunskaper i kemi samt i kroppens kemi, men dessa är inte heller svåra för den normalbegåvade att fånga upp. 
    Varför agerar du inte på dina egna råd? Precis, man har lärt sig det i grundskolan eller kan lätt fräscha upp kunskapen. Nämligen att det inte spelar någon roll om man får en sjukdom eller om man vaccineras. I båda fallen reagerar immunsystemet med att bilda anti-kroppar. Immunsystemet kan inte skilja på det. Det kan finnas skillnader med detaljer, men det är i grunden samma sak.  
  • AndreaBD
    Inte konstigt att just den där tidningen publicerar en sån historia. Finns det nånting där som faktiskt stämmer? Alla artiklar verkar antigen helt osanna eller åtminstone väldigt vinklade och överdrivna. 

    Och självklart - kvinnans symptom låter inte alls som biverkningar, jag förstår att flera läkare sa att det inte har med vaccinationen att göra. Det är just såna här krämpor man kan få när man börjar bli lite äldre. Jag har haft liknande i många år, men jag skyller inte på något vaccin. 
  • AndreaBD
    Tow2Mater skrev 2022-02-05 14:03:55 följande:
    Du har svåra smärtor i höfter och rygg, ben och armar domnade och började sticka och varit sjukskriven, har svårt att gå och kan inte köra bil längre sträckor, kan inte lyfta händerna och efter ansträngning börjar händerna skaka. Allt medan läkare inte kan förklara vad som hänt med mer än att såna här krämpor man kan få när man börjar bli lite äldre?
    Inte konstigt svensk sjukvård är under all kritik.
    Jag HAR haft ont i höfter och rygg i flera år och när jag äntligen blev smärtfri ett tag så fick jag astma istället av den där jäkla medicinen (Naproxen, ett mycket vanligt inflammationshämmande preparat). Det varierade i grad. Oftast hade jag måttligt ont, men det har hänt att jag har haft väldigt ont ibland också. 

    Det verkar bero delvis på artros, men inte alla läkare håller med. Har fått 4 eller 5 olika diagnoser och håller det numera någorlunda i schack med rätt och lagom mycket gymnastik. Men det är inte alls ovanligt att det i den åldern kan börja med såna problem och det finns en del som har konstiga ryggproblem. Att något sånt skulle vara en biverkning på en vaccination är väldigt osannolikt. 
  • AndreaBD
    Tow2Mater skrev 2022-02-05 20:42:00 följande:
    Bara i Sverige har det inkommit drygt 96 000 rapporter om misstänkta biverkningar; varav 90% bedöms som lindriga och drygt 10 % bedöms som allvarliga. Man kanske inte ska spekulare i vilka allvarliga biverkningar som finns om man inte t ex gått igenom den listan.
    Och hela internet är full med artiklar och skriverier runt det och det är inte så lätt att hitta någon vettig sammanställning  nu. Dessutom kan man ju tänka sig att det bland dem mer sällsynta biverkningar finns så gott som allting. Och det brukar inte bli kvar några av dessa till slut, dvs. de visar sig i regel inte bero på vaccinationen. 

    Du kan inte heller veta om en enskild person har något i sin egen specifika DNA som just inte går ihop med något i vaccinet. Och då har kanske ingen annan såna problem.  Så, vad hjälper det då att veta det?
  • AndreaBD
    Tow2Mater skrev 2022-02-05 23:05:42 följande:
    Då är det ju en biverkning för den personen.
    Visst. OM det är en biverkning. Om det inte är förslitningsskador som råkar dyka upp just då. Vilket är mer sannolikt. Men jag menar - man kan inte säga att det är fel på ett vaccin om någon enskild person får en biverkning bara för att de har ett väldigt specifikt DNA. Iofs är det inte heller fel om folk nästa alla får lite lättare biverkningar, det är normalt.
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?