Inlägg från: Anonym (Vänd på det) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vänd på det)

    Vill inte ha fler barn - dåligt samvete

    Du kan vända på det och tänka att du ger din dotter en pigg och trevlig mamma istället för den trötta, slitna, dåliga mor du tror du skulle bli med fler barn. Det tror jag är mer värt än ett syskon (även om det för dottern kanske inte är lika uppenbart alltid).

    Jag har två barn som jag älskar över allt annat. Men det var en stor ändring i förhållandet till äldsta och är fortfarande. Det är fler sura miner från äldsta. Mer irritation. Mer kamp. Tidigare var det bara harmoni. Jag är trött för att jag inte fått sova en ostörd nattsömn sömn på 5 år. Det ger mig även kortare stubin och sämre tålamod.

    Det är dock lite av densamma relationen med minsta som jag och största hade tidigare. Nu har vi ganska bra relationer allihopa och barnen älskar varandra men det är slitsamt och det är slitningar mellan dem också. Relationen mellan mig och äldsta är inte densamma som tidigare för vi är aldrig ensamma längre utan det är oftast vi tre (pappan är borta i jobbet och vi har ett renoveringsobjekt vi försöker få ordning på). Jag har dåligt samvete för att relationen till min förstfödde inte är lika god som tidigare. Hen är väldigt självständig och det är i och för sig bra men ändå en sorg och saknad på något vis att det inte är samma som förut.

Svar på tråden Vill inte ha fler barn - dåligt samvete