Inlägg från: Anonym (Liv) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Liv)

    Vill inte ha fler barn - dåligt samvete

    Min dotter kommer aldrig att få ett syskon, det är dock inte självvalt utan jag kan inte få fler barn. Jag har också känt oro eller dåligt samvete inför detta i perioder, särskilt då min dotter efterfrågar syskon då och då.
    Men jag tänker att syskon inte är någon garanti för en lycklig barndom eller livslång relation.
    Min syster är 3,5 år äldre än mig. Hon kom i puberteten redan vid 11 års ålder, medan jag var barn väldigt länge. När jag tänker på nin barndom så minns jag en syster som ständigt var i konflikt med våra föräldrar, alltid sur, tvär, ville aldrig göra något, aldrig följa med någonstans, aldrig tyckte nåt var kul. Så många gånger jag önskade att jag var enda barnet. Nu har vi en ok relation, men vi är knappast särskilt nära varandra.

    Sen tycker ju jag förstås om att pyssla, spela spel och hitta på en massa saker tillsammans med min dotter. Kanske inte leka så mycket dock.
    Men hitta något där ni kan mötas, och bygga starka band. Kanske ni båda gillar att baka? Böcker? Måla? Gå ut i skogen och bara prata, umgås?
    Man måste inte älska alla småbarnsaktiviteter för att vara en bra mamma, finns bara där för henne, älska henne, se och bekräfta henne och hon kommer att ha det hur bra som helst!

Svar på tråden Vill inte ha fler barn - dåligt samvete