Inlägg från: Anonym (been there) |Visa alla inlägg
  • Anonym (been there)

    What to do.Min kille och hans exfru.Get insane

    Anonym (Helt slut) skrev 2021-05-14 08:34:12 följande:

    Hej! Sen tre månader är jag tillsammans med en jätte fin man.Vi har det väldigt bra tillsammans.Förutom att han har ex fru med psykiskohälsa.Är inte svartsjuk.Mer trött på hur han är fast i greppet och är den ända utav 2 personer.Som finns för sina barn.Han är en jätte fin pappa.Det är attraktivt.Hennes mående går ut över deras gemensamma barn.Samt honom.Förstår och finns och stöttar.Så gott jag kan.Men det är också en väldigt tuff och slitsam dynamik.Han min kille gör allt.Hon är bakbunden pga sitt mående.Sönerna far illa och har också börjat må dåligt pga utav henne.I bland är detta mycket att mäkta med.Men han var ärlig från början och berättade som det var.De uppskattar jag.Det här kommer ju in och drabbar den relation vi har.Men förstår också självklart att han måste finnas för sina barn.Men exet är som en flodhäst i vardagsrummet.Alla tassar.Sen bakom mår alla skit utav det.Finns nu med dem.Men måste också pausa.För det är mycket.Har själv barn som jag ändå lägger största fokus på.Vill höra era åsikter och perspektiv på detta.Bolla lite.


    Låter lite liknande hur det varit här. Båda hade barn sedan innan. Hans ex har en konstaterad psykisk sjukdom, som hon själv inte alltid ansett att hon har.

    Den långa historien i korthet är att efter flera orosanmälningar (pga henne) och soc-utredningar som lades ner eftersom pappan ansågs vettig och bra och skulle se till att barnen hade det bra, kämpade han i motvind. Med gemensam vårdnad är det oerhört svårt att göra något när den andra föräldern inte förstår att problemen berodde på denne och dennes sjukdom. Till slut gick han till advokat, fick snabbt interimistisk vårdnad + boendet då mamman var mkt dålig under den perioden. Så småningom permanent beslut om enskild vårdnad, boendet och en plan för visst umgänge för de barn som önskade (alla ville inte ens ha umgänge). 

    Han berättade också som det var mycket tidigt och jag visste att han verkligen var hur klar med deras gamla som helst, men att det var svårt att ta sig loss när hon ringde hela tiden och ville ha hjälp hit och dit., Kom tom och knackade på om han inte svarade när hon ringde. Det har varit en flera år lång process att steg för steg få henne att fatta att hon inte kan ringa sin examen sedan flera år, för minsta lilla. 
    Idag bor vi tillsammans sedan ca 5 år, är gifta. Alla våra barn trivs bra hos oss (både mina och hans), och hans har periodvis bott hos oss på heltid. 

    Processen med soc, (under ca 3,5 år höll detta på med flera utredningar), sedan processen med tingsrätten (ca 2 år) har varit nödvändigt. Jag råder dig att prata med pappan och fundera på hur han kan göra för det handlar om barnen här. Mår barnen illa och ni vet det så gör ni helt fel om ni iNTE kontaktar soc. 
    Du kan stötta pappan i bakgrunden, så har jag försökt göra. Jag har också hjälpt mycket kring barnen, jag har velat att de ska kunna lita på mig. Idag är alla våra barn lite äldre så inga småbarn länger och det mesta med mamman tar de själva. 

    Vi har det otroligt bra tillsammans och har alltid haft. Jag var inte rädd för att ge mig in i detta, även om jag på papperet nog borde ha flytt. Bara du TS, kan veta om det är värt att fortsätta. 
  • Anonym (been there)
    Anonym (Helt slut) skrev 2021-05-16 12:53:41 följande:
    Tack för att du skriver.Behövde höra detta.Inte haft många att vädra detta med och vad som sker eller skett.Jag finns där för honom och barnen.Nu är de lite äldre.Nä hon hör av sig.Självklar är han där för sina barn.Skulle heller inte vilja ha det på något annat sätt.Men dynamiken är svår när hon använder alla dessa så hon får så hon vill.De hjälper inte henne heller på sikt.Haft och göra med psykisk ohälsa rejällt i livet.Inte mig själv.Men med nära.Vet vad det är och hur det påverkar.Vore jätte fint att kunna bolla detta med dig.Har mail [email protected]
    jag skriver till din mail, tack för förtroendet. 
  • Anonym (been there)
    Anonym skrev 2021-05-16 13:04:37 följande:
    JAg håller inte med, många gånger raserar soc betydligt mer än de hjälper.
    Om du frågar min mans exfru skulle hon säkert säga att soc stjälp (eftersom hon uppfattade det som att alla var emot henne). Hela världen tyckte annorlunda än hon, men hon kunde med sin sjukdomsbild inte förstå att det var hon som gjorde/tänkte fel och att det ibland drabbade barnen. 

    Så det beror kanske på vem man frågar. Barnen i vårt fall är trygga, rätten lyssnade på all bevisning som fanns och hon kan vara missnöjd hur mycket hon vill - barnens trygghet gick före hennes "rättigheter som mamma". 
Svar på tråden What to do.Min kille och hans exfru.Get insane