Inlägg från: Karlington |Visa alla inlägg
  • Karlington

    Hittade min kille förlovad med någon från sitt hemland

    Han har tyvärr blåst dig. :(

    Vad gäller skilsmässa så måste den göras i Sverige eftersom han är bosatt här. Det är dock ganska enkelt, bara skicka in en ansökan till tingsrätten. Om de inte bott ihop på två år kan man få den utan betänketid. Dock får frun en chans att yttra sig om den först.

    Det där med att han skilt sig från henne via telefon är, om jag förstått det rätt, någon form av muslimsk regel. Den har dock ingen juridisk giltighet i Sverige. Han är alltså fortfarande gift enligt lagen i de flesta länder (som bara godkänner att man söker skilsmässa där man faktiskt är bosatt).

    Det här är en riktig soppa, och jag skulle råda dig att lämna honom omedelbart. Den mängd lögner han redan lagt på varandra är ett tecken på vem han är som person. Ingen människa ljuger och döljer så mycket för att sedan ändras till att bli en genomärlig person över en natt.

    Jag beklagar. :(

  • Karlington
    Babydoll111 skrev 2021-05-20 07:45:00 följande:
    Förlovningen är tydligen inte som i Sverige utan en förlovning där går också via nån tingsrätt där. Så här kan jag inte veta om de är ?skild?.
    Jag är ledsen, men han ljuger fortfarande som en häst travar. :( Jag kollade upp det där och förlovningar har ingen juridisk status i Syrien, precis som i Sverige. Om han är gift så finns ju dock giftermålet registrerat där.

    Det är alltså precis som i Sverige på den punkten: är man gift registreras det och finns papper på det, är man förlovad är det bara en informell tradition och inte en juridisk grej.
Svar på tråden Hittade min kille förlovad med någon från sitt hemland