• Jemp

    Vad leker era 1-2-åringar med?

    Jag har inte styrt mina barns lek, men sett till att det finns en bredd av saker. Tex en docka tidigt även till sonen. Docka är för övrigt en leksak jag tycker alla barn borde ha- så bra rent pedagogiskt i olika stadium! Våra har tex fått tänderna borstade en period det var jobbigt, pottränats, ammats när det kom syskon osv, utöver rena "mamma pappa barn"-lekar eller trygghetsföremål.

    Sonen har mest lekt med bilar i den åldern. Och djur.

  • Jemp

    Jag har tänkt på att erbjuda en bredd och inte fastna i det stereotypa, men givetvis inte heller anse det fel med det typiska. Sen är ju självklart inte jag/vi föräldrar de enda som påverkar varken barnen eller deras leksaksutbud.

  • Jemp
    Anonym (TS) skrev 2021-05-28 13:46:18 följande:

    Ja, det har du rätt i. Men docka mer som i Barbie eller som i typ Beppe Wolgers-docka/trasdockorna?


    Inte barbie utan nån bebislik docka. Tänker jag. Vi har i plast typ baby born.
  • Jemp
    Anonym (TS) skrev 2021-05-28 14:44:40 följande:

    Hade ni både bilar och dockhus sen innan då? Det är mest det jag funderar över hur man förstår om det är första barnet där man kanske startar från noll .


    Jag fick en liten aha-upplevelse gällande just detta, när jag började intressera mig för genusfrågor ungefär i samma veva som jag fick barn.

    Det är STOR skillnad på att tänka "min son får leka med dockor och ha klänning om han vill" jämfört med att ge tillgång till det och visa på att det är fullt normalt och accepterat med klänning och dockor. Och ibland blir man utmanad själv också ;)

    Sen kan man självklart inte köpa alla leksaker i butiken bara för att testa. Men ha en viss medvetenhet i vad man presenterar för barnet, och låt sen intresse styra.
Svar på tråden Vad leker era 1-2-åringar med?