Inlägg från: Anonym (Madde) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Madde)

    Nybygge amorteringsfritt

    Läst på flera husleverantörers hemsidor att dom erbjuder amorteringsfritt bolån tillsammans med en bank i ett x antal år. Hur fungerar det i praktiken? Betalar man mer sen då efter de fria åren är slut så att man måste amortera dubbelt så mycket. Inser att det kanske är en dum fråga. Vi ska köpa/bygga hus och jag är totalt oerfaren med allt som har med lån osv att göra..?en vill gärna lära mig.

    Säg så här.

    Om man inte har råd med ränta plus amortering till en nyproduktion idag men om ett år har man det då man skulle byta tjänst som generar 7000 kr netto mer i månaden. Kan man då ta detta amorteringsfria lån så länge så har man ju råd sen när man börjar amortera igen? Eller vem ska liksom ha nytta av dessa amorteringsfria lån i ett x antal år? Hjälp mig.

  • Svar på tråden Nybygge amorteringsfritt
  • Anonym (Madde)
    Anonym (nej) skrev 2021-05-28 10:36:35 följande:

    Detta kanske inte är ett direkt svar på din fråga men ta aldrig ett lån som du inte har råd att amortera på. Vansinne! Räntorna kommer dessutom att höjas inom en snar framtid och sitter man med lån på ett nybygge (utan tillräckliga inkomster) så sitter man illa till. Tänk efter om det är värt det. Man ska leva också och livet går inte enbart ut på att betala för sitt boende. Man får rätta mun efter matsäck.


    Nej jag menar inte att vi ska göra det, undrar mest varför man erbjuder detta ?
Svar på tråden Nybygge amorteringsfritt