Inlägg från: Anonym (8) |Visa alla inlägg
  • Anonym (8)

    Nybygge amorteringsfritt

    Vi har lite amorterings-fria lån på huset, Dock ej ett nybygge.

    Vi har resonerat som så att kostnaden för lånet som helhet ju blir högre, men att man i vissa faser i livet kan behöva lite annat utrymme för att faktiskt kunna ha lite extra buffert.

    Vi tänker att vi rent principiellt har råd med att amortera mer nu, men att vi faktiskt hellre vill ha större buffert och även ha några år med något lägre inkomst p.g.a. föräldraledighet och vabb. För oss blev det alltså ett "bra" erbjudande.

    Jag kan absolut tänka mig att det finns liknande situationer när man flyttat till ett nybyggt hus, att man inledningsvis har högre kostnader och då vill ha "extra utrymme". Lite som att folk lägger om sina huslån för att bekosta renoveringar istället för att låna brevid med högre ränta.

    Jag är mer skeptisk till att vår lånemodell på ett av lånen också är av trappstegsmodell. Det tycker jag ej är bra, eftersom det blir dyrare efter pensionen, vilket jag inte tror på. Vi har bestämt oss för att lägga om detta lån framöver, just för att slippa detta, men vill vänta lite eftersom det är svårt att överblicka ekonomin och att det ändå är 25 år kvar innan pensionen....

Svar på tråden Nybygge amorteringsfritt