• Anonym (Ts)

    Tid eller pengar

    Vilket är viktigast?

    Vi har 3 barn under 6 år. Planen var/är att jag kommer absolut INTE jobba heltid förr än även minstingen börjar skolan .

    (Jag är en person som föredrar fritid framför pengar och i mina ögon räcker det om man jobbar precis så mycket att det går runt-)

    Nu till problemet. Jag jobbar halvtid o maken är arbetslös. Inga bidrag förutom barnbidraget då. Det går precis runt. Men det blir inget sparande inte alls. Därmed har vi inget råd med resor eller så . Som tur bor vi i hus med stor trädgård , så kanske inte lika nödvändigt med att komma bort som om vi skulle bo i lägenhet... men men ...

    jag började tvivla i senaste tiden nu när sommaren närmar sig. Ska jag gå upp i arbetstid? Eller är det viktigare att jag kan spendera mer tid med mina barn? Även vardagarna är ju guldvärda om vi kan vara tillsammans, just därför är det svårt att släppa...

  • Svar på tråden Tid eller pengar
  • Whitehorse1979
    Anonym (Ts) skrev 2021-05-30 10:16:07 följande:

    Han söker inte jobb...han säger typ att han hinner inte ställa sig i arbete eller jag vet inte...

    Ja jag förstår resonemanget om att jag kan lugnt gå upp i arbetstid då han finns här för barnen?det är mer att jag blir mer frånvarande och kanske får i konsekvent bättre ekonomi men sämre kontakt med barnen i längden


    Va???


    Vadå hinner inte?


    Hur länge då?
    Hade blivit helt galen.

  • Anonym (Js)

    Vi har lite liknande hos oss, jag är gravid och arbetslös = räknar med att vara arbetslös 4 månader tills barnet kommer.

    Jag får ut 19500 i a-kassa.

    Maken jobbar 75% och får ut 22000 i lön + 3000 i föräldrapeng.

    Vi har inga som helst problem att gå runt och dessutom lägga undan en hel del tusenlappar varje månad.

    Kan du inte gå upp till 75? Sluta 14.30 som maken gör och få massa tid med barnen ändå. Då får ni lite mer klirr i kassan.

    Har inte maken a-kassa? För i så fall kanske jag hade börjat med att ställa krav där. Halvtid bör han kunna jobba åtminstone för att bidra till hushållskassan.

  • Anonym (Alice)

    Själv tycker jag att tid är viktigast. Småbarnstiden kommer inte tillbaka och ingen kommer ligga på sin dödsbädd och ångra att man inte jobbade mer. Med det sagt... I min värld bör ett sparande ingå i att "man går precis runt". Det fungerar ju inte riktigt att inte kunna lägga undan minsta lilla extra ifall något händer eller om man vill resa etc. 

    Jag skulle gå upp lite i tid om jag vore du för att du är den av er som har ett jobb just nu. Bara att gå till 75% skulle ju göra under för er ekonomi. Men din man måste även börja söka jobb såklart. Om han även får minst en halvtidstjänst kan ni ju båda spendera mycket tid med familjen samt lägga undan pengar.  

  • Karlington
    Anonym (Ts) skrev 2021-05-30 10:16:07 följande:

    Han söker inte jobb...han säger typ att han hinner inte ställa sig i arbete eller jag vet inte...


    "eller jag vet inte" ? Vadå, har du inte frågat, eller har ni inte ens pratat ordentligt om det här?
  • Anonym (Fritid)

    För min del är det viktiga att barnen går så kort som möjligt i förskola och att de får mest möjliga tid med någon av sina föräldrar.

    Hade jag varit i er situation hade jag gått upp i heltid så länge pappan är arbetslös. Sen när han får ett jobb kan situationen ändras igen. Barnen kan få mycket kvalitetstid med sin pappa nu och mer tid med dig senare.

  • Anonym (Göran.)

    Jag tycker att ni har ett guldläge. Nu har ni all tid i världen att njuta av livet och samtidigt ta hand om barn och varandra.

    När mina två första barn var små var jag arbetslös. Min fru arbetade ca 80% inom vården. Det var lite jobbigt ekonomiskt men vi hade det inte sämre än andra.

    Det var ett behagligt liv. Varför bli en slav är staten och arbetsgivare. För det är det vi är. Vi är slavar som arbetar lämna bort barnen redan i blöjor. Inte klokt alls.

    Betala skatt avgifter moms. Det blir inte mycket kvar efter alla kostnader. Man är trött efter jobbet orkar inte leka med barnen engagera sig så mycket.

    Nä stanna hemma njut av livet.

    .

  • Anonym (Ts)

    Jag vill inte ställa krav på honom . Under många år (när jag var gravid o efter graviditeten) var det han som har dragit in de mesta. Han hade ett bra jobb med bra lön så jag behövde inte jobba mer än några timmar som vikarie.

    Därför känns det inte orättvist om han latar sig lite nu /// latar och latar , det är inte direkt dans på rosor att vara hemma med tre små.

    Som tur har jag jättebra lön , jag får ut runt 22 000 för halv tid , men då jobbar jag 8 långa dagar i månaden. 8 dagar jag inte ens träffar med mina barn då jag åker hemifrån innan de stiger upp och är inte hemma förr än 22tiden

    För en börja med tror jag jag ska ?jobba över? någon dag/dagar. Vill inte riktigt gå upp i tid med en gång men får prova oss fram

  • Anonym (Göran.)
    Anonym (Kvinna 39) skrev 2021-05-30 10:35:24 följande:

    Va? Klart han måste söka jobb! Be om ett rakt svar varför han inte gör det, oavsett hur ni väljer att göra så behöver båda veta på vilka grunder ni lever som ni gör. Vadå "hinner inte", hinner inte för vad...? Låter som undanflykter.

    Du måste inte jobba heltid, du kanske kan gå upp till 75 % ett tag, om ni verkligen behöver pengarna.


    Jag har ändrat uppfattning om att arbeta. Varför ska man det om man kan undvika det. Spelar ingen roll om någon kallar mig parasit. Jo jag arbetar idag. Vi är bara slavar vi får lite betalt för den tiden vi offrar på att jobba så att andra blir rika.

    Livet är väldigt kort och varför slösa bort det på ointressanta slitsamma jobb av rädsla för att bli kallad parasit.
  • Anonym (ME)

    Tid med barn är jätteviktigt. Men det låter ju verkligen inte som att du gör ditt bästa att inte vara med barnen när du väl är hemma. Men tänk att även en finansiell trygghet är viktig för barnen även om de inte förstår det.

    Det för att:
    Kunna sätta lite guldkant på tillvaron (någon sommaraktivitet och lite godsaker)
    Att ha föräldrar som inte oroar sig för ekonomin
    Lite senare blir det även att kunna ha ungefär samma saker som kompisarna (mobiler, konsoler, kläder etc).
    Vem som sen ser till att ni har tillräckligt med pengar för att må bra i familjen är ju upp till er. Oavsett låter det ju som att barnen har föräldrar som verkligen vill vara me dem och bara det är ju guld värt.

  • Anonym (Kvinna 39)
    Anonym (Göran.) skrev 2021-05-30 13:11:22 följande:
    Jag har ändrat uppfattning om att arbeta. Varför ska man det om man kan undvika det. Spelar ingen roll om någon kallar mig parasit. Jo jag arbetar idag. Vi är bara slavar vi får lite betalt för den tiden vi offrar på att jobba så att andra blir rika.

    Livet är väldigt kort och varför slösa bort det på ointressanta slitsamma jobb av rädsla för att bli kallad parasit.
    För att kunna betala sina räkningar anser jag vara ett fullgott skäl för att arbeta.
Svar på tråden Tid eller pengar