Inlägg från: Anonym (Ylva) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ylva)

    Oplanerat gravid och tätt mellan barnen - så svårt att bestämma sig :(

    Jag vet inte riktigt hur man ska tänka.

    Har ni avlastning som eventuellt kan steppa in de första åren om ni skulle välja att behålla fyran? Hjälpa till och saxa med vilket barn de tar hand om så alla blir sedda och du inte blir helt förstörd?

    Om det inte finns stöd runt er så skulle jag nog själv tänkt på de tre barnens bästa som redan finns och sätta mina personliga känslor till sidan. Kan ni ge fyra barn den kärlek och uppmärksamhet de behöver eller skulle det kännas övermäktigt? Vi har två barn och jag har dåligt samvete mot äldsta som inte får samma uppmärksamhet nu som innan mini föddes. Det blir enklare ju äldre de blir och speciellt när de tycker samma aktiviteter är roligt. De redan existerande barnens bästa får gå före föräldrars eventuella önskningar och behov.

  • Anonym (Ylva)
    Anonym (Oplanerat gravid) skrev 2021-06-05 21:27:46 följande:

    Tack snälla för ditt svar.

    Avlastning har vi, stort kontaktnät med både släkt och vänner. Finns inget praktiskt som talar emot egentligen då vi bor stort, god ekonomi etc. Känner nog mest att de tre första kommit väldigt tätt (vilket jag då också önskat) men det känns tufft med en till efter alla sömnlösa år/nätter, tufft med en åldersskillnad på ca 16 mån mellan 3:an och 4:an, och tufft när man mår väldigt dåligt som gravid och har en liten att ta hand om samtidigt..

    Det lutar mot abort och jag har en tid, men det gör samtidigt ont att behöva ta det valet, hjärtat vill egentligen inte.


    Helt ärligt så tror jag du tar rätt val för era tre barn skull samt för din egen hälsas skull.

    Jag hade HG i graviditeterna och var nästintill sängliggande från start till mål. Det var inte kul för äldsta som fick ligga med iPad eller leksaker vid sidan om mig i sängen... Nu går det bättre och jag hade teoretiskt sett gärna haft en trea men har landat i att jag inte klarar att ge barnen det som de förtjänar och behöver då. Jag tror jag enbart skulle bli en mamma som gör det praktisk som måste göras och inget annat med tre små... Men jag har tack och lov inte behövt ta ställning på samma sätt som du behöver.

    All styrka! Vad du än beslutar så gör du rätt val! Det är absolut inte fel val att ta abort.
Svar på tråden Oplanerat gravid och tätt mellan barnen - så svårt att bestämma sig :(