Inlägg från: Längtan1987 |Visa alla inlägg
  • Längtan1987

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Idoh skrev 2021-07-06 15:18:58 följande:

    Den här stressen som du beskriver känner jag så väl igen! Kan bli extremt fokuserad på att vi måste få till det och om det inte funkar känns det som att dagen, månaden, framtiden rämnar. Min kille kan också få prestationsångest eller ångest som din, och ibland handlar det ?bara? om att vi gjort det flera dagar i rad vilket gör att han inte är så laddad. Vi har löst det på ett smart sätt tycker jag. När han inte kan komma, eller när nån av oss inte har lust och ork till att ligga så kör vi med insemination. Han får göra sin grej för sig själv, i badrummet. En menskopp (kokad!) fungerar bra för ändamålet (har jag läst) och på så vis har vi lättat lite på liggstressen. Så klart kan det vara så att även att komma ensam kan vara jobbigt för killen när han mår dåligt men kanske lite enklare är det i alla fall? Nästa steg är att beställa en plastspruta och slang på nätet, vilket vi tänker göra. Har nån annan provat nåt liknande?


    Hej!

    Vi kör med spruta och slang, lite meckigt innan man får ordning på att dra upp dom i slangen helst utan luft och inte i sprutan, för då fastnar dom där.

    Men man lär sig.

    Inte så romantiskt men vi gör det tillsammans och jag tillfredställer honom. Ibland har vi sex först men kan han inte komma då så avslutar vi med att jag hjälper honom :)

    Man får försöka ha lite roligt under processen och hålla humöret uppe så man deppar ihop helt.

    Lätt hänt!

    Lycka till och fråga om du undrar något :)

    Kram
  • Längtan1987
    Janni91 skrev 2021-09-14 11:36:53 följande:

    Nä, så jäkla irriterande!! Vet verkligen hur det känns...Åh, hoppas den blir besvarad inom kort så ni kan komma igång snart då! Vi hade tänkt betala för IVF pga sjuka väntetider i Göteborg men nu kommer vi nog skicka en egenremiss till Malmö istället. Denna eviga väntan gör en verkligen galen...Hur länge har du testat med Letrozol och progesterontabletter?


    Hur längesedan är de ni skickade remissen?

    Vi fick reda på att man kan söka via det fria vårdvalet iaf i Halland och därigenom be om en betalningsförbindelse och be de som gjort eran utredning att skicka en kopia på remissen till någon annan klinik om man inte fått komma inom de 3 månaderna vårdgarantin ska hålla. Dom rekommenderade inte oss att skicka till Malmö då tiderna är lika långa i slutändan. Samt att se till isf att din remiss ligger kvar i göteborg. Så mycket man inte vet och lär sig på vägen. Hoppas det är eran tur snart. Kram
  • Längtan1987
    Janni91 skrev 2021-09-14 14:32:09 följande:

    Jag har inte skickat vidare remissen, den skrevs någon gång i augusti, tror kliniken glömde bort den så datumet är nog från slutet av augusti (efter min påminnelse). Alltså jag är superförvirrad och igår pratade jag med fyra olika personer om detta och är fortfarande förvirrad. Jag fick information om att jag kan begära att bli flyttad till en ny klinik efter tre månader, vilket skulle bli Linköping men då hamnar vi sist i deras kö plus att de har som policy att man måste försökt i 2 år om man är oförklarligt barnlös (wtf!?), hon sa även att man inte har avtal med någon privat IVF-klinik här. 

    Så att skicka en egenremiss till Malmö nu direkt lät som det bästa alternativet tyckte jag..Eller jag förstår inte hur vi ska göra? Tack för du skrev, du får jättegärna berätta mer om du vill! Det är en hel djungel och det finns typ ingen information om detta på nätet..Kram


    Okej, så dumt!

    Nej information får man hitta själv. Jag råkade halka in på en tråd där de va en tjej som pratade om vårdgaranti så började gräva. Ringde runt till bla dom som gjorde vår utredning och sen till vårdgaranti service och pratade med dom. Hon sa att de va inga problem att skriva en betalningsförbindelse till Livio då som vi valde. För Sahlgrenska kunde inte ta emot oss innan tidigast jan-feb och våran remiss gick iväg i början på juni. Så de håller inte sina 3 månader. Livio som jag pratade med garanterar ett första besök inom 3 månader vilket innebär att vi kommer få komma dit tidigare än Sahlgrenska kan ta emot oss även fast vi skickade en ny remiss. Men mycket är ju att dom ska ha samarbete osv också. Och att man får det betalt. Vet inte vad som gäller för din region tyvärr. Men vill man betala själv kan man väl söka sig vart man vill? Vet inte om du blev mer klok av detta. Kram
  • Längtan1987

    Hej fina ni!

    Längesedan jag skrev något här men följer er varje dag. Ni är så fantastiska som kämpar och jag är så tacksam för att ni finns. Stort grattis till er som fått era efterlängtade pluss! Ni är såå värda dom <3 Jag har en fråga som kanske någon av er vart med om eller kanske har ett svar på.

    Lite kort om oss igen. Vi har försökt i 3 år utan resultat. Vårt problem har varit att min sambo inte kunnat komma i mig sen vi bestämde att vi ville ha barn.

    Har provat inseminera själva utan resultat och nu har vi äntligen fått hjälp.

    Vi har gjort vår andra inseminering på Livio nu i december och vi tog dagen innan den en ovitrelle spruta.

    Har testat från dag 8 vi tog sprutan och fått svaga pluss. Ville se när sprutan gått ur kroppen. Men idag är det dag 12 efter sprutan BIM-3 och testen är fortfarande positiva. Men inte alla jag tar? Testa tidigt visar inget men clear blue och gravidkollens stickor gör.

    Är för starkt för ett spök streck tycker jag men för svagt för ett solklart pluss.

    Är det någon som har erfarenhet av Ovitrellen och hur länge den kan spöka? Hört att de är 10 dagar. Förra månaden testade jag på dag 11 och de vad tvär blankt. Inte ens ett svagt streck. Så då vet jag att de hade gått ur kroppen.

    Därför blir jag så förvirrad om den skulle va kvar denna gången efter 12 dagar.

    Nu blev de väldigt långt här.. :)

    Men hoppas någon har några bra ord att dela med sig av!

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet