• Vickan31

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Mizzi26 skrev 2021-09-24 10:38:02 följande:
    Verkligen! Jag också! :)

    Ja tio steg bakåt men ändå skönt att det inte var värre än så. Jag hoppas att allt ser bra ut vid nästa besök så att vi kan planera framåt. Tack snälla!

    Såg att du fick din mens igen, stor kram till dig också! Och jag förstår den lilla extra besvikelsen för jag trodde också att jag hade en nid-blödning förra cykeln.
    Jag förstår att det känns som ett bakslag, och det är så svårt att inte ta ut saker i förskott men vi håller alla tummar för att det ska se bra ut vid nästa besök så att ni som sagt kan planera framåt <3 

    Tusen tack för omtanken och jag hoppas att du får en så fin helg som möjligt! <3 
  • Vickan31
    Janni91 skrev 2021-09-24 16:17:42 följande:
    Åh nej Vickan!! </3 Jag hoppades så att det tog sig denna månaden, det verkade ju så lovande! Skickar dig en stor kram <3 <3 
    Tack fina Janni <3 Det känns just nu som att om det inte gick den här gången trots förmodad nidblödning och att allt kändes "rätt" så kommer det aldrig gå utan hjälp :( Men vi har i alla fall ett IVF-möte på kliniken om några veckor. 
    Soff skrev 2021-09-25 16:51:07 följande:

    Åh va tråkigt Vickan :(( <3 har själv haft några gånger när kroppen beter sig helt annorlunda och man bygger upp så himla mycket hopp... och då faller man så mycket hårdare :( Kramar till dig!!! 


    Tack bästa Soff <3 Kroppen är tyvärr bra på att luras, och därför blir fallet hårdare precis som du säger. Men det är bara att hoppas att IVF:en blir av i höst och att det kan hjälpa. Stor kram tillbaka! <3 
    hellow0rld skrev 2021-09-26 13:01:50 följande:
    Ledsen att mensen kom. <3 jag ser i listan att du inväntar IVF. Har du någon aning om kötiden? Vilken stad befinner du dig i?

    Jag och sambon ska på slutsamtal om 2 veckor och förhoppningsvis får vi remiss då. Väntan tar kål på en. Undrar hur länge man kan förvänta sig att behöva vänta i kön till IVF?
    Tusen tack för omtanken <3 Vi bor i Stockholm, remissen skickades i början av juni och blev godkänd efter cirka 3 månader nu i månadsskiftet aug/sept. Då fick vi välja mellan 6 st olika kliniker där en kunde börja på en gång i september och de andra kunde köra igång IVF-start okt-dec beroende på vilken man valde. Vi valde en av dem med lite längre väntetid så från att remissen godkändes i början månadsskiftet aug/sept fick vi en första läkartid mitten av oktober och IVF-start 1-2 månader efter det (beror lite på hur mensen tajmar också). Så det är ändå snabbt jämfört med många andra landsting vad jag förstått! Vart bor ni?


  • Vickan31
    evelinagra1 skrev 2021-09-23 22:21:32 följande:

    Hej, jag hoppar in i denna tråden om det är okej.. om ca 2 veckor ska jag på mitt första besök för fertilitetsutredning på carlanderska i Göteborg, är det någon som skulle vilja berätta vad man brukar få göra på första besöket? Är så nervös D:


    Välkommen till vårt lilla gäng! :) Jag har förstått att det kan vara ganska olika för olika kliniker och landsting, så jag sammanfattar lite kort hur min utredning gått till:

    April: Första besöket, både jag och min sambo. Gick igenom hälsodeklarationen med hur vi mår, hur länge vi försökt, etc. Vaginalt ultraljud för mig samt spolning då läkaren ansåg att det var passande tid i min cykel då. Många gör spolningen vid ett senare tillfälle och vissa får väldigt ont vilket jag inte alls fick, så även det varierar. Läkaren bokade in blodprover för oss som vi fick göra när vi ville på närmaste labb (inte på kliniken). Sambon fick även tid för spermaprov några veckor senare.

    Juni: Summering av undersökningen, För oss blev det via telefon (pga pandemin tror jag) så vi hade bara ett fysiskt besök på kliniken under utredningen men det kan vara väldigt olika tror jag. Läkaren gick igenom spermaprovet samt bådas blodprover. Bestämde väg framåt; för vår del att skicka remiss för IVF eftersom jag har en blockerad äggledare och vi försökt så länge.

    Hoppas att ditt första besök kommer att gå jättebra! :D 
  • Vickan31
    Linafs skrev 2021-09-24 21:48:29 följande:

    Hej!

    Hoppar också in här. Vi har nu försökt få till första barnet i strax över 2 år, med 2 missfall och ett utomkveds som enda resultat. När jag fick mitt utomkveds (förra sommaren) fick min högra äggledare plockas bort då den börjat brista, sen det har det stått helt still. Från att ha gått från 3 plus inom loppet av 10 månader till ingenting på över ett år. Somliga dagar känns det hopplöst. Fick komma till fertilitetskliniken för att göra en utredning men allt ser prima ut och jag borde enligt läkaren ha en ?utomordentligt god chans? att få till en graviditet, vilket inte direkt skapar mindre stress och press att det BORDE lyckas? nu ska vi försöka i yttligare 9 månader innan vi kan få vidare hjälp (detta pga att jag ännu inte fyllt 25 vilket är åldersgräns för ivf). Det känns som att varje månad är en berg&dalbana av känslor. Har på sistone även börjar misstänka att jag fått endometrios, detta pga att jag känner av min ägglossning så fruktansvärt mycket. Och har ont i princip hela perioden mellan ägglossning fram tills mens.


    OnlyGrace skrev 2021-09-26 21:16:26 följande:

    Hoppar in i denna tråd, jag och sambo har försökt i nästan 3 år utan något. Har kämpat länge att få göra en utredning då jag alltid har haft hormonella problem, visade sig att jag har dåliga äggreserver samt PCO vilket suger såklart och får väl inget direkt stöd från vården hur vi ska gå vidare, gissningsvis eftersom jag inte är 25 ännu.

    Fortsätta på egenhand känns värdelöst just nu även om vi förstås ska fortsätta att försöka. ????


    Välkommen Linafs och OnlyGrace till gruppen! Jag hoppas att ni ska hitta samma stöd och igenkänning som jag gjort här <3 Även om man inte önskar att någon annan skulle behöva gå igenom ofrivillig barnlöshet så är det ändå så fint att hitta personer här med liknande erfarenheter och förståelse, som kanske vänner och familj  inte har om de inte varit med om samma sak. Jag blir så ledsen att höra att ni behövt kämpa så länge och att ni inte får hjälp ännu för att ni är under 25. Hoppas att ni kommer att få någon form av hjälp snart i alla fall, samt att vi såklart håller tummarna att ni kan få era efterlängtade plus och bebisar snart <3 

  • Vickan31
    Msofie skrev 2021-09-27 09:51:12 följande:

    Äggplocket är överstökat! Personalen är verkligen så himla omtänksamma och fina. Kan verkligen rekommendera Livio. Allt gick bra och dem fick ut 12 äggblåsor (2 fler än förra gången, så kändes positivt). Ont gjorde det, men man klarar det. Nu ska jag ligga i soffan och äta chips resten av dagen.

    Preliminär insättning på onsdag. Dem kommer endast befrukta med ICSI denna gången, eftersom vanlig IVF inte fungerade alls för oss förra gången.


    Ååh jag har tänkt på dig idag inför och under äggplocket men inte hunnit skriva! Så skönt att det är gjort nu och att ni fick ut så många äggblåsor! Det känns ju väldigt lovande med ICSI också så jag håller tummarna sååå hårt för att allt ska gå vägen den här gången <3 Uppdatera oss gärna när du vill och orkar, ska bli så spännande att följa :D 
  • Vickan31
    apan95 skrev 2021-09-26 20:06:59 följande:

    Hej <3

    Tog en liten paus härifrån men har varit inne och läst lite. Såg att Idoh hade plussat! Stort grattis vad roligt :)

    Såg även att du Vickan31 fått mensen igen efter en månad med extra hopp, så fruktansvärt. Exakt så kände jag förra månaden efter FET :(

    Var på VUL i fredags (CD 10) och fick en positiv chock då de redan fanns en ledande äggblåsa på 16 mm, förra månaden på VUL dag 10 var den på endast 10mm så verkar ha reagerat bättre på letrozol denna gången eller om det endast är en slump. Men förhoppningsvis innebär detta att ägglossningen är på G nu i veckan och 6 dagar efter positivt LH-test blir det återföring igen.

    Känner mig laddad och väldigt hoppfull igen, på gott och ont. tror verkligen det är viktigt att gräva ner sig och sörja för att kunna bli så glad och hoppfull igen.

    Ny vecka och nya tag, tur att tiden går så fort som den gör. Kram tjejer <3


    Tusen tack för din omtanke, vad fint att du tänker på mig och oss mitt i allt ditt egna <3 Det låter ju väldigt positivt och lovande med ditt VUL, och så skönt att ÄL och därefter återföring närmar sig! Jag förstår att känslorna, och hoppet, går upp och ner men du har ju så rätt i att man måste få sörja och och gräva ner sig ett tag för att sedan kunna känna hopp och förväntan igen. Håller tummarna SÅ hårt att det kommer att bli ett efterlängtat och så väl unnat plus den här gången <3 Stor kram! 
  • Vickan31
    apan95 skrev 2021-09-27 14:45:32 följande:
    självklart tänker jag på er andra så mycket <3 i bland känner jag mig så självupptagen av min egen process liksom.. stor kram och tack för pepp, hoppas det blir lite plus i gruppen nu i oktober! Känns som de gått trögt ett tag <3
    apan95 skrev 2021-09-27 14:49:04 följande:

    Denna glada gubben möttes jag av i morse måndag morgon och kände att en bättre start på veckan kan man inte få va? mejlade kliniken och fått en tid för återföring nu på lördag. Känner mig otroligt pepp och taggad och hoppas att det ska gå bättre denna gången <3 min sambo kan även följa med denna gång vilken känns ännu mer på riktigt på något sätt haha! VAMOS! <3



    Jag upplever dig absolut inte som självupptagen! Fattar såklart vad du menar, att man skriver ju mest om sina egna upplevelser och erfarenheter, men du behöver verkligen inte oroa dig för det och vi vill ju ha uppdateringar så ofta du bara vill och orkar om hur allt går :) Så spännande med positivt ÄL-test nu, wii! Förstår att dagarna till lördag kommer att kännas aningen långsamma, men väldigt positivt att din sambo får följa med den här gången :D Håller alla tummar, hoppas så mycket för din skull nu! <3 
  • Vickan31
    Steeph skrev 2021-09-27 16:54:42 följande:

    Svarar här till er alla som skrev på min senaste post. Det känns superbra att ägglossningen inte blev så sen och att kroppen verkar vara i fin balans Ägglossningen kom på dag 16, hade positivt äl test dag 14 och 15 och sedan negativt på dag 16 (tempen steg pytte), men hade en större höjning av tempen på dag 17 så chansar att ägget släppte på dag 16.

    Vi kör privat då vi inte får hjälp av regionen för att vi kan bli gravida på egen hand. Så vi betalar allt ur egen ficka vilket känns ganska absurt för visst kan vi bli gravida men det tar lång tid mellan graviditeterna och dessutom slutar dom i upprepade MA? men iallafall så ringde jag tillbaka till Linné kliniken idag och berättade att vi vill starta igång. Så om 10 dagar ungefär börjar jag med sprutorna och recept skulle jag få nu under veckan. Sköterskan jag pratade med var helt underbar! Jag förklarade att vi försökt denna ägglossning också men att vi inte blir gravida så lätt. Hon bad mig ta ett gravtest någon dag innan beräknad mens och är det negativt så är det bara att köra på när mensen kommer. Äntligen känner jag lite lite hopp <3


    Jag blir så arg och ledsen över hur orättvist allting är. Ni har ju trots allt varit ofrivilligt barnlösa mer än ett år, att ni lyckats plussa gör er ju inte mindre barnlösa eftersom ni tyärr fått missfall. Som sagt, det är så dumma regler att ni ska behöva vänta ett år efter missfall, så jag förstår verkligen att ni vänder er privat och jag hoppas att allt går vägen nu <3 Så fint att du fick ett så varmt bemötande, och nu är det inte långt kvar tills du får börja med sprutorna! Håller tummarna så hårt för dig och ser fram emot fler uppdateringar framöver <3
  • Vickan31
    hellow0rld skrev 2021-09-28 10:09:46 följande:
    Är ganska ny på forumet, vet inte hur jag ska dela upp så jag bara citerar dig, så hela den här tråden fick hänga med.

    Tack underbara du för ett så utförligt svar. Uppskattar det så mycket. Jag hade ingen aning om hur det går till och hur väntetiderna ser ut. Men då är det snart dags för er, så spännande, ser fram emot att följa din resa. <3

    Jag bor också i Stockholm, vi har slutsamtal på cevitacare nästa vecka och hoppas då att remitteras till IVF direkt.

    Hur tänkte ni när ni valde mellan dessa 6 alternativ ni fick?Jag tänker på om det finns några med bättre rykte eller kortare väntetider som var avgörande för er.
    Tack fina du <3 Vad bra att du tyckte att det var informativt - det är så svårt ibland att sammanfatta allt, och att det som sagt kan vara olika för olika kliniker eller landsting. Kul att du också bor i Stockholm, då vet du säkert att det finns en hel del kliniker att välja mellan och det var inte helt lätt tyckte vi :) Så det är en jättebra fråga: hur väljer man mellan 6 olika IVF-kliniker?

    Vi försökte att läsa på dels på respektive kliniks hemsida och så ringde vi till alla för att fråga hur processen ser ut hos dem, hur lång väntetid de har och om det är något de tycker att man ska tänka på. Efter att ha ringt till alla jämförde vi bemötande, hur proffsiga och erfarna de verkar utifrån samtalet och hemsidan, samt vad statistik och rekommendationer säger. Läste på lite här där det både finns statistik och patientupplevelser (under fliken öppna jämförelser hittar du patientnöjdhet): www.medscinet.com/qivf/arsrapporter.aspx 

    Vi hade varit på en av dessa 6 kliniker för utredningen och tyckte att den läkaren slarvade så mycket att vi hellre sökte oss till någon av de andra 5. Självklart är det lockande med de som har kortast väntetid, men vi ville ändå välja en av de kliniker som vi hört mycket gott om, som gav oss ett bra bemötande och magkänsla, samt verkade vara bra på information och ha lång erfarenhet. De flesta kliniker har ju samma tillvägagångssätt och så, men jag tyckte ändå att det var bra att ringa till alla och få prata med dem för att se lite hur deras filosofi och inställning verkade vara :) 

    Lite långt och svamligt svar, men du får gärna fråga mer om du undrar!
  • Vickan31
    Carina82 skrev 2021-09-28 19:36:19 följande:
    Åh vilket superbra svar! Vi står i kö för ivf och jag har funderat precis på det här. Intressant rapport du länkade till, riktigt mycket att nörda ner sig i :). Så svårt däremot, jag har alltid tänkt att jag skulle välja på närhetsprincipen men nu tvekar jag haha! Äsch får se, jag bor tio minuter från Livio Kungsholmen så om det inte verkar vara riktigt dåligt med lång kötid så finns en risk att bekvämligheten tar över :)
    Nämen tack, vad glad jag blir att du skriver så! <3 Ja det är som sagt mycket som spelar in och inte ett helt lätt val! Jag tycker absolut att det är smart tänkt att välja någon av de kliniker man bor närmast eftersom det kommer att bli ganska många besök under en IVF. Om jag räknat rätt blir det ca 5-6 besök bara under en cykel, så hur nära kliniken ligger spelar absolut in. För egen del så märkte vi att med bil har vi ungefär lika långt/nära till nästan alla klinikerna, så därför gick vi mer på bemötande, erfarenhet m.m. :) Plus att ingen hade mer än 3 månaders kötid när vi pratade med dem, så det kändes inte heller så stor skillnad. Ungefär när skickade ni in remissen? För oss tog det som sagt cirka 3 månader att få remissen godkänd, men det var över sommaren så det kanske tog lite längre tid pga det. 
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet