• Vickan31

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Steeph skrev 2021-09-10 09:54:34 följande:

    Nu kommer jag med en ganska udda fråga. Hur mycket mens har ni? Alltså hur många dagar och ungefär hur mycket blödning?

    Min på minipiller var 5-6 dagar med bra flöde 3 dagar sen började det minska. Har varit utan mini piller i 1,5 år och mensen ligger på max 4 dagar. Då är det mindre flöde, sen 1 dag med rikligt, sen minskar det ned. Nu så här efter 2 medicinska aborter och covid vaccin så verkar jag ha fått 3 dagar bara. 1 dag riktigt, en dag med medel och en med lite. På VUL vid äl sa de att slemhinnan såg fin och tjock ut och hade en lutealfas på 15 dagar. Ändå så oroar jag mig över att det är min slemhinna som inte tjockar på sig alls som den ska som tur är så hjälper väl ivf med den biten i och med att jag ska göra frysåterföring, då kan de preppa slemhinnan men ändå


    Spännande fråga tycker jag! Jag har också mycket mindre mängd mens och färre antal dagar med mens sedan jag slutade med p-piller för ett par år sedan. Jag hade med p-piller mens 5-7 dagar och kanske 3 dagar med riklig blödning, men nu har jag mens 3-5 dagar och oftast bara 1 dag med riklig blödning. Jag frågade läkaren om det på kliniken där vi gjorde fertilitetsutredningen och han sa att slemhinnan såg bra ut och att det inte spelar någon roll hur många dagar man blöder eller hur mycket utan att de kollar på en massa andra saker som kan påverkar fertiliteten. Så jag har försökt att sluta oroa mig för det nu :) 
  • Vickan31
    apan95 skrev 2021-09-15 15:48:59 följande:

    Hej alla fina tjejer.

    tyvärr tog min första ivf-omgång slut idag då mensen anlänt trots lutinus och jag har även testat minus. min testdag är egentligen på fredag men mejlade min klinik idag och sa som det var och fick godkänt att sluta med tabletterna och kommer idag att räknas som CD 1.

    Ska börja med letrozol CD 3 igen på fredag då och nytt ultraljud nästa fredag (CD10) inför FET NR 2 nu då.

    Tack fina ni för all stöttning denna omgång. Nu tar jag nya tag och försöker hitta hoppet igen <3


    Åh nej, vad ledsen jag blir! Så himla tråkigt att det slutade med mens den här gången <3 Skönt ändå att få börja med nästa försök och en ny FET redan denna cykel och inte behöva vänta så länge kan jag tänka mig, eller hur tycker du att det känns? Skickar en stor kram! <3 
  • Vickan31
    apan95 skrev 2021-09-16 10:46:16 följande:

    så mycket blandade känslor och det pendlar fram och tillbaks. jag kastas mellan hopp och förtvivlan. men just nu är det mörkt. jag tror jag både kände och såg embryot komma ut i. en liten svart klump landade ner i botten på toaletten och jag bara satt och stirrade. en tanke slår mig oftare nu för tiden. tänk om det inte alls kommer gå? tänk om jag bara trott att ivf skulle vara vår lösning men egentligen så kommer det inte leda någon vart. jag sa i går till min sambo, att det känns så sorgligt på något vis, att något som man vet var befruktat och levde senare dog i min mage.

    idag bränner tårarna bakom ögonlocken och jag vet inte om de två Alvedon jag just tog var för att dämpa mensvärken eller de onda i själen..


    Ååh fy, så himla tungt! </3 Jag lider verkligen med dig, det är fruktansvärt att behöva känna så här och livet känns verkligen orättvist när man tänker på dem som fått barn utan att blinka och här står vi efter ett år eller två och kämpar fortfarande. Men jag är övertygad om att det kommer att gå för er! Även om det inte känns så för dig just nu, och man måste få sörja och vara arg och ledsen bara man är medveten om att det kommer inte alltid att kännas så här tufft. Hoppas att du känner att du orkar med nästa försök och att det leder till er efterlängtade bebis <3 Känns kliniken bra annars? Och har ni ett till fryst embryo i frysen, eller kanske flera?
  • Vickan31

    Ni som har lite koll på mellanblödningar, hur tänker ni om man som jag typ aldrig haft det men nu en vecka innan BIM får en liten mörk blödning? Alltså inte färskt blod, men kanske gammalt? Jag har fått en sån mörk blödning någon gång på sistone men då en dag innan mensen kommer igång, inte en hel vecka innan? Orkar verkligen inte om menscykeln ska börja bråka nu med för tidig mens eller något annat dumt.

  • Vickan31
    apan95 skrev 2021-09-16 12:44:51 följande:
    Ja allt känns jättebra med kliniken osv, och vi har 5 st i frysen så det är väll ändå det som känns hoppfullt just nu. Känns bara så himla hopplöst. Hade även lite hopp om att vara gravid nu på årsdagen för missfallet så känns lite extra jobbigt att livmodern kommer eka tomt. Tack för pepp <3
    Soff skrev 2021-09-16 11:32:29 följande:

    Kära du <3 :'(( är så himla ledsen att du ska behöva gå igenom detta, och känna sådär. Jag kan känna igen mig i dina tankar om att det kanske inte alls kommer gå, har oftare slagits av den tanken också.. bara senaste dagarna har jag tänkt att jag kanske får leva med att vara barnlös. Men vi får försöka hålla hoppet uppe när vi orkar <3 men också tillåta oss att känna som vi gör ibland.

    Skickar massa kramar till dig! och håller verkligen tummarna för att nästa insättning blir + <3 ta hand om dig nu!! <3 Jag vet inte om du kollat på Carina Bergs tv-program, men det gav iallafall mig lite hopp. 


    Glad att höra att det känns bra med kliniken, och även om vi alla såklart hade önskat att det gick vägen på ert första IVF-försök så tycker jag ändå att det känns väldigt hoppfullt att ni har så många i frysen :) Jag är nog personligen mest nervös för att det ska bli för få ägg eller få/inga befruktade embryon i vår kommande IVF, men om man har flera befruktade embryon och problemet inte ligger där så kommer ju något av dem att fästa förr eller senare, även om det precis som med en vanlig menscykel utan IVF kan ta några försök trots att allt ser tipptopp ut. Förstår att hoppet känns långt borta just nu som sagt, och att ni snart når årsdagen för missfallet suger såklart extra mycket, men vi är många som hejar på dig och är övertygade om att det kommer att gå vägen för dig snart <3 
  • Vickan31
    Janni91 skrev 2021-09-16 12:57:14 följande:
    Kan det vara en nidblödning? Det hade ju varit underbart :) 
    Intressant tanke! :) Jag googlade lite och t.ex. natural cycles skriver "Implantationsblödningen är mer som en lättare spotting än ett mensflöde och kan vara mer rosa eller brun till färgen." Jag trodde att det behövde vara färskt blod av någon anledning, men kanske det kan vara mörkare/brunt också. Jag får se om det fortsätter kommande dagar, för i så fall är det nog inget bra tecken som sagt jämfört med om det bara skulle vara idag. Hoppet är ju det sista som överger en ;) 
  • Vickan31
    Janni91 skrev 2021-09-16 18:08:20 följande:
    Ja, precis! Hoppas det slutar snabbt, då känns det verkligen som ett bra tecken om du inte brukar ha spottings :) Håller tummarna!!
    Tack fina du <3 Jag är så ledsen att din mens kom :( Hur mår du idag? Och har nu blivit något klokare i hur det blir med klinik framöver?
  • Vickan31
    Janni91 skrev 2021-09-17 07:24:38 följande:
    Tack själv <3 Jag mår helt okej, mår tusen gånger bättre på progesteron, det är som natt och dag. Dock verkar jag få biverkning från vaccinet just när mensen kommer för jag har blivit dålig båda gångerna. I onsdags vaknade jag av menssmärta och hade så ont så jag blev kallsvettig och höll på att kräkas. Slutade med att jag låg på badrumsgolvet och grät, helt sjukt. Fick i mig några värktabletter och mådde bättre sen iaf. Jag tror det blir att vi skickar remissen till Halland, alternativt Malmö. När börjar ni med IVF? Hur mår du? <3 
    Skönt att du ändå mår bättre med progesteron, men så hemskt det låter att du fick så otroligt ont! Fy, det låter verkligen sjukt! Hoppas att det inte händer igen och att du går tillbaka till lite mer "normal" mensvärk nu när vaccinet är förbi. Skönt att det ändå händer något snart, och jag håller verkligen tummarna att ni inte ska behöva vänta allt för länge! Alternativt att ni plussar snart utan hjälp såklart <3 Vi ska på ett första möte om IVF i mitten av oktober, så beroende på när mensen inträffar kan det bli alltifrån november till januari. Det går ju lite upp och ner, blev som sagt lite orolig att jag nu ska ha mellanblödningar helt plötsligt, men jag försöker att inte tänka på det allt för mycket och distrahera mig med jobb, familj och kvällskurs:) 
  • Vickan31
    Janni91 skrev 2021-09-17 15:51:24 följande:
    Verkligen, det var inte kul! Tack :) <3 Åh, så spännande! Hoppas ni hinner komma igång i november då eller ännu bättre, att du fick en nidblödning och du blir spontant gravid istället! :) Blöder du fortfarande?

    Låter bra att du distraherar dig! Vad läser du för kvällskurs? :) 
    Ja det hade varit skönt om det gick att komma igång i november, då december kan bli svårt pga julstängt och så. Ååh men tack, man kan ju alltid hoppas :) <3 Nej idag har det i princip inte kommit något, kanske pyttelite imorse men i så fall knappt märkbart.

    Jag läser en kurs om hundars språk, beteende och historia - väldigt intressant om man har djur eller jobbar med djur och det är kul med lite variation i vardagen, att göra något helt annat än jobbet eller glo på tv liksom :) 

    Hoppas att du får en fin helg och ser fram emot fler uppdateringar från dig framöver! <3
  • Vickan31
    Janni91 skrev 2021-09-18 12:00:09 följande:
    Verkligen! Åh, det låter ju lovande, hoppas hoppas!!! 

    Så spännande, förstår det! Vi skaffade en "Corona-valp" under pandemin när jag inte blev gravid så jag läser på en massa också, men en kvällskurs låter verkligen spännande! Vi har haft hund förut i många år så det var inget spontanköp alltså, bara passade bra när vi ändå jobbade hemifrån :P

    Tack detsamma fina du! <3 
    Fortfarande inget mer blod, så det verkade bara vara en dag men vad det beror på återstår att se. BIM på torsdag i alla fall - tiden går så långsamt när man bara väntar på ÄL, väntar på BIM, väntar på ÄL, väntar på BIM, osv. 

    Ååh men vad härligt att ni också utökat familjen med en fyrbent - grattis till vovven! :) Utan vår hund hade jag varit ännu trasigare än jag redan är i den här babyverkstaden - hon får mig liksom alltid att le och skratta varje dag trots att mensen kommer månad efter måndag. Väldigt kul att lära sig lite mer också om hur hundar fungerar och så :) 

    Hoppas att du får en fin vecka kära Janni <3 
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet