• Vickan31

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Gulgja skrev 2021-09-02 09:50:53 följande:
    Hej Vickan31!

    Vad kul att remissen äntligen är godkänd!! Håller tummarna för att ni hittar en klinik som passar er.

    Uppdatera oss gör ä vilken det blir då vi också står och väntar på att få remissen godkänd. Får jag fråga hur lång tid det tog att få den godkänd? Fick vår remiss skickad för 2 veckor sen. Ps bor också i Stockholm.

    Hej Gulgja! Hur är allt med dig? Har du haft en fin sommar? Glad Tack, det känns skönt att det går sakta framåt i alla fall, så får vi se hur det ser ut med kötider och så.

    De skickade in vår remiss i början av juni och vi fick den godkänd igår, så nästan tre månader men det sa de innan att det skulle ta. Vet inte om den väntetiden var pga sommar och semestrar, men hoppas att det går lite snabbare med er remiss Glad Jag ska absolut uppdatera hur det blir för oss! Har du/ni några tankar om val av klinik? Hur ska man välja liksom?

  • Vickan31
    Gulgja skrev 2021-09-02 09:50:53 följande:
    Hej Vickan31!

    Vad kul att remissen äntligen är godkänd!! Håller tummarna för att ni hittar en klinik som passar er.

    Uppdatera oss gör ä vilken det blir då vi också står och väntar på att få remissen godkänd. Får jag fråga hur lång tid det tog att få den godkänd? Fick vår remiss skickad för 2 veckor sen. Ps bor också i Stockholm.

    Hej Gulgja! Hur är allt med dig? Har du haft en fin sommar? Glad Tack, det känns skönt att det går sakta framåt i alla fall, så får vi se hur det ser ut med kötider och så.

    De skickade in vår remiss i början av juni och vi fick den godkänd igår, så nästan tre månader men det sa de innan att det skulle ta. Vet inte om den väntetiden var pga sommar och semestrar, men hoppas att det går lite snabbare med er remiss Glad Jag ska absolut uppdatera hur det blir för oss! Har du/ni några tankar om val av klinik? Hur ska man välja liksom?

  • Vickan31
    Längtartillvår skrev 2021-09-02 14:51:43 följande:

    Hej gruppen,

    Har min bim imorgon, och hade hoppats att den skulle komma nån dag tidigare, som den brukar göra, iom att vi nu ska få börja med ivf. Så fort mensen kommit ska jag maila kliniken så sätts allt igång. Men såklart har det nu blivit en cykel helt annorlunda från alla andra.

    Har alltid haft spottings någon dag innan, och de senaste månaderna fått spottings runt en vecka innan mens. Den här gången ingenting, inga spottings överhuvudtaget, och lite mensvärk till och från. Var tvungen att ta ett testa tidigt test imorse som var negativt såklart :( så himla irriterande att mensen inte kommer när man verkligen vill att den ska dra igång.

    Så trött på den här siten, hatar att vi ska behöva göra ivf och hoppas att det ska gå vägen iaf. Så skönt att vi är fler som ska gå igenom det här samtidigt.

    Fortsätt kämpa alla <3


    Så typiskt att mensen inte kommit nu när du faktiskt vill att den ska komma, men förhoppningsvis kanske den kommer idag om den inte redan gjort det? Ledsen att höra att testet var negativt :( Även om man hade önskat att det inte skulle behövas någon hjälp så är man ju ändå tacksam att det faktiskt finns så mycket hjälp att få, och att vi är flera som kommer att följas åt så att vi kan peppa och stötta och hjälpa varann i allt det här jobbiga <3
  • Vickan31
    Soff skrev 2021-09-02 19:37:22 följande:

    Aa fruktansvärt >< gullig du är som frågar <3 det är bättre idag. Jag fick till slut tag på gynekologen, som nu har gjort en komplettering i remissen till Huddinge. Så förhoppningsvis så ska vi då få ett nytt brev, ett sånt som du nu fått där vi får välja klinik i stockholm. Det enda jag är rätt för nu att vi får vänta ytterligare flera veckor för att det ska bedömas på nytt med remissen.. men jag hoppas innerligt att dom kan prioritera ärendet eftersom vi redan ska ha blivit godkända vid det här laget...Tänkte jag ville ringa till Huddinge och fråga om det. Ringde igår, dom hade inte telefontid förns imorgon.. så ska prata med dom då och se vad dom säger. Det är ju dom som gjort missen, så skulle bli både arg och ledsen om vi ska behöva vänta ännu längre pga av det. 


    Jätteglad för din skull att du fått brevet nu så ni kan få komma framåt! <3 Klokt att undersöka hur det ligger till med köer, vad som känns bra etc. Det kommer bli bra det där tror jag! <3 


    Ja är det så stor skillnad är det absolut en faktor som spelar roll! Man har ju väntat nog liksom. Precis! Det hoppas jag verkligen också, för är ju så viktigt att känna att det känns bra, inte minst när det just gäller en sådan här sak. Man är ju i en rätt utsatt och känslig situation om man vill bli bemött med ödmjukhet, och trygghet. 


    Vickan31 skrev 2021-09-02 09:24:34 följande:
    Ja men precis, jag håller med. Om en klinik har ett års kötid och en annan 1-2 månader kan det dock spela ganska stor roll, men jag hoppas att det inte ska vara så stora skillnader så att vi istället för bara väntetid kan välja den kliniken vi får bäst känsla av. Hoppas såklart att alla är bra och seriösa, och bemötande kan ju vara på individnivå om man har tur eller otur att få träffa personal som lyssnar på en och är trevliga eller inte.


    Soff skrev 2021-09-03 12:12:08 följande:

    Efter en väldigt jobbig vecka med nervositet och stress för vad som kommer hända, om det kommer ta längre tid etc. i.o.m att vår remiss har fått en komplettering och skickats till Huddinge på nytt, så fick jag idag tag på de jag skulle. Dom kommer ta tag i vårt ärende snarast så kommer inte dröja länge innan dom gör en ny bedömning för oss. Och om allt då går som det ska så kommer vi få ett nytt brev där vi ska få välja klinik ganska snart. Jag bara håller tummarna nu att det blir så, så vi inte stöter på ytterligare saker. 


    Jag förstår verkligen att det varit en sjukt jobbig vecka, men så bra att du nu fått svar och att de kommer att prioritera er remiss nu när det faktiskt var de som strulade till det och ni väntat så länge! Då får ni som sagt också välja klinik snart alltså och sätta igång - spännande! Hoppas verkligen att allt ska gå bra med remissen och så nu <3 

    Tack fina du <3 Det känns bra att det går framåt, men så svårt att välja klinik fortfarande! Magkänslan och informationen jag snappat upp de här dagarna av research får mig och sambon att vilja välja den med längst väntetid (IVF start nov/dec) för att den känns tryggast i våra ögon, men samtidigt vill man ju bara köra igång och då tänker jag att några av de kliniker med kortast väntetid borde väl ändå vara lika bra och där kan vi få köra igång redan nästa mens i slutet av den här månaden. Vet inte hur vi ska tänka.

  • Vickan31
    Gulgja skrev 2021-09-02 19:45:27 följande:
    Tack! Ja en fin och lugn sommar har det varit. Har kört på Letrozol hela sommaren och fick min mens igår efter sista Letrozol omgången. Ska nu ta en paus tills vi börjar med IVF och försöka naturligt, blivit jobbigt med alla hormoner och kontroller. Börjar bli lite knäpp hehe.

    Ja men då är det ungefär samma, kanske lite mindre tid. De här sagt 8-10 veckor! Vi får se hur lång tid det tar. Lovar att uppdatera.

    Eftersom vi precis fått remissen skickad har jag inte ens tänkt i dom banorna än vad gäller klinik. Det är så svårt. Finns så många här i Stockholm. Vet inte hur man ska tänka alls....
    Härligt att höra att det varit en fin sommar, men så tråkigt att mensen kom :( Hoppas som sagt att det inte ska ta så många veckor, och ser fram emot en uppdatering sen hur det går för dig <3 

    Nej jag förstår det, och jag tycker som sagt själv att det är ganska svårt att välja. Ska man gå efter det geografiska/läget, statistik, recensioner, bemötande, erfarenhet (hur länge kliniken funnits, etc) eller bara magkänsla - eller en blandning av alltihop? 
  • Vickan31
    Mizzi26 skrev 2021-09-02 20:42:19 följande:

    Hej, vet inte om ni minns mig men jag valde att ta en paus över sommaren härifrån. Har dock hängt med o läst då och då för att följa er på avstånd.

    Jag tog mig i kragen och ringde en klinik för en utredning och jag blev så himla paff.. har bråkat med landstinget i flera månader om allt möjligt men fick en tid direkt när jag ringde den andra kliniken. Hon undrade inte ens något. Har tid om två veckor dit så börjar få upp mitt hopp nu igen.

    Hade ytterligare 2 kemiska efter att jag lämnade er här för en paus. Senast för två veckor sedan när jag plussade starkt på 5 stickor för o sedan få mens dagen efter suck.

    Har lovar mig själv att inte ta fler test framöver förens jag missat mensen med några dagar.

    Blev idag uppringd av landstinget också som skulle försöka få en tid för utredning om dom lyckas övertala läkaren (eftersom jag hade ett missfall i mars) men blir så kluven nu då jag ringt en annan klinik. Vad ska jag fullfölja? Kan ju inte göra två utredningar eller?


    Hej Mizzi, såklart jag minns dig! Roligt att du är tillbaka i gruppen så att vi får veta hur det går för dig, men man hade såklart önskat att varken du eller någon av oss hade behövt vänta längre på våra efterlängtade barn. Jag beklagar verkligen dina kemiska <3

    Vad bra att du ringde kliniken tycker jag, det kanske kan lätta stressen lite att ändå känna att det går framåt <3 Den andra kliniken, innebär det att det är en privat klinik och att ni då behöver betala för det ur egen ficka? Du kanske kan fråga den kliniken om de är kopplade till landstinget så att ni kan få utredningen landtingsfiansierad, eller om det är så att ni måste betala helt själva. Det är så svårt att säga vad du ska göra som sagt, men det beror ju lite på om ni känner att ni kan betala för utredningen privat eller om ni vill ha den landstingsfinansierad och då behöver invänta att de ger grönt ljus?
  • Vickan31
    apan95 skrev 2021-09-03 10:46:11 följande:

    Okej, så dagen är äntligen här. Varit så otålig och väntat sen i maj.

    idag är det dags för återföring, från frysen. Kl 13 ska jag vara på kliniken och kan ju absolut säga att jag har svårt att fokusera på annat här hemma just nu.

    Ska snart kissa sista gången för sen ska man hålla sig och ha fylld blåsa, vilket inte direkt är något problem för mig då jag blir kissinödig av att bara titta på ett glas vatten haha! Mer orolig över hur jag ska hålla mig till kl 13.

    Tänkte att jag ska stanna o köpa pommes på vägen hem från återföring då jag hört att folk gör det haha?! så känns mer eller mindre obligatorisk.

    får uppdatera senare hur de går och hoppas kunna lägga till mig på BIM-listan fast med min testdag istället då!


    apan95 skrev 2021-09-03 14:21:15 följande:

    Sådär ja!

    Nu ligger de en liten blastis och flyter omkring i livmodern på mig! Testdag 17 september då men kommer absolut börja testa tidigare än så kan jag lova haha!

    Frågade även om jag kunde ta vaccin nu då jag avvaktat detta. Men hon rekommenderade mig att INTE göra det nu då jag klassas som gravid och bör därför vänta tills efter v. 12. Kommer helt enkelt få ljuga på jobbet om att jag ska ta det nu och sen säga att jag gjort det för de börjar bli lite diskussion och ?krav??


    Så himla spännande, har hållt tummarna för dig idag men inte hunnit svara förrän nu! <3 Hoppas så mycket att just den här blastocysten leder till er efterlängtade lila bebis! Vad spännande - och jobbigt - nu då med ruvardagar :) Hoppas att pommesen smakade och att du får må bra nu fram till testdag! Hur funkar det nu, är det vagitorer (heter det så?) som gäller fram till testdag eller tar man någon mer spruta också? Jag ska ju också göra IVF under hösten så kommer ju att få veta allt sånt inom tid, men är så nyfiken :) 

    Jobbigt med vaccinet, är ju kanske inte så kul att behöva berätta på jobbet varför du inte tagit den, så jag förstår att det känns svårt. Hoppas att de inte är på dig alltför mycket nu närmsta veckorna och så kommer du ju som sagt att kunna ta vaccinet efter v. 12 :) 

  • Vickan31
    mimmi44 skrev 2021-09-03 10:37:33 följande:

    Hej gänget! Jag går också med i den här gruppen. Trevligt att ha någon att dela detta med.. 


    Jag är 26 år, vi har försökt sedan september 2019 (med vissa månaders uppehåll), vi har gjort en fertilitetsutredning och är oförklarligt barnlösa. Vi avvaktar med att påbörja IVF tills i vår pga flytt, hoppas att det tar sig innan dess. 


    Hej Mimmi och välkommen till vår fina lilla grupp! Vi är en blandad skara här när det gäller ålder, vart man bor och hur länge man försökt även om vi har gemensamt att alla har försökt mer eller mindre länge och har full förståelse för hur jobbigt det är att ha försökt så länge som t.ex. du har gjort <3 Sen är vi ganska många som har påbörjat eller är på gång med IVF också, så det blir nog en hel del sådana diskussioner också kan jag tänka mig. Vad spännande med flytt, hoppas att allt ska gå bra och att eftersom ni inte har några uppenbara fertilitetsproblem så håller vi tummarna för att ni ska plussa snart så att ni kanske inte ens behöver hjälp med IVF :) Välkommen som sagt och hoppas att du ska få lite tips och stöd här där vi delar högt som lågt om en massa olika saker för oss barnlängtare <3 
  • Vickan31
    apan95 skrev 2021-09-03 15:10:24 följande:
    Tack snälla! <3

    Börjar med lutinus (vagitorer) ikväll och sen ska de tas morgon och kväll. När man gör FET är det 2 gånger om dagen och färskåterföring 3 gånger om dagen. Känns skönt att det bara är morgon och kväll nu så man slipper stå där på jobbet och hålla på.

    Ja, timingen är dålig med vaccinet helt klart? tänker iallafall att fäster de sig inte nu så kommer jag ta dos 1 direkt så det är gjort iaf! :)
    Tack för svaret, det låter lite bökigt att behöva göra det på arbetstid då jag förstått att det inte är det mest bekväma direkt, men skönt att du "bara" behöver göra det morgon och kväll :) 

    Ja men det är väl bra tänkt! Förhoppningsvis har du möjlighet att vara försiktig tills du tagit vaccinet, hålla avstånd, inte träffa folk i onödan etc, så jag håller tummarna för att du inte ska bli sjuk och att du plussar den här gången så får vaccinet vänta till efter v. 12 :) <3 
  • Vickan31
    Bx3 skrev 2021-09-05 22:25:12 följande:
    Jag är på ÄL+12 idag, var rosa på pappret när jag gick på toa precis så det var mensen som kom. Så nu ställer vi om och siktar på ivfen istället! Ja jag har också haft svårt med testen :/ ååå det förstår jag att du också är då! Jag håller tummarna för att mensen håller sig borta för dig! Värsta tiden är verkligen efter ÄL när tiden går i slow motion..
    Välkommen till vår fina lilla grupp Bx3, vi finns här för att stötta och peppa när det känns tungt såväl som när det kommer positiva besked framöver (för det kommer sådna också, även om det kanske inte känns så t.ex. när mensen har kommit). Verkligen tråkigt att din mens är på gång :( Jag är en av dem i gruppen som också kommer att göra IVF snart så det är i alla fall skönt att kunna följas åt i det här <3 
    RH93 skrev 2021-09-06 06:41:22 följande:

    Så har ännu en mens kommit. Tagit ett negativt test i helgen, haft lite rosa flytningar och mensvärk så var ganska förberedd på detta och har hunnit sörja redan. Hade mycket hopp denna cykel då allting kändes väldigt bra och vi fick till det bättre än på länge. Men vid detta laget vet man ju att det inte räcker. Ska försöka hålla kvar vid den känslan ändå och ta hand om mig själv och vara så positiv jag kan. Nu i veckan ska min sambo ta spermaprov och jag ska boka in tid för spolning.


    Åh nej, så himla tråkigt att mensen kommit RH93! :( Det är så jobbigt när man haft lite extra hopp vissa gånger, men som du säger hinner man ändå vara ganska inställd på att det inte ska gå och kanske sörja redan innan mensen kommer igång. Vad skönt ändå att veta att det snart händer något nytt, i och med spermaprov och spolning! Hoppas att allt ska gå bra <3 
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet