• NatMar005

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Molybden skrev 2021-06-21 17:57:14 följande:

    Vilka härliga nyheter! Funderade på hur det har gått för dig efter allt så skönt att höra att det går bra. Håller också tummarna för er!


    Tack fina underbara du! Har tänkt på dig också ska du veta. <3

    Och stort tack till alla er andra också! Ni både har varit och är ovärderliga. <3
  • NatMar005
    Emmalucy skrev 2021-06-21 19:10:50 följande:

    Är inte det märkligt att vården kollar progesteronvärden vid mensen? Ska man inte se hur kroppen producerar progesteron efter äl? Har också funderat på testet, men jag tror inte vården skulle göra något med infon. Jag har dock precis fått recept på progesteron från en privat klinik, så jag kunde slippa tjafsa med vården.

    Meeeeen <3 det är verkligen the best of a bad situation :) hur mår du nu? Så bra att du har ordinerat vila, betyder det att du är ?sjukskriven? så du faktiskt kan vila? Då låter det som det tas verkligen på allvar nu <3


    Jaaaaa! Jag mår fortfarande rätt pyton, haha. Mår illa precis hela tiden och brösten vill jag fortfarande skära bort och kasta åt helvete. Sover dåligt men är okej. Jag är sjukskriven en vecka till sedan har jag läkarbesök. Så dåligt med tider just nu nämligen. Men de förlänger nog sjukskrivningen. :)

    Ja jag hoppas verkligen det. Jobbet krånglar, jagar mig åå telefon och och försöker få sjukintyg tidigare än vad de har rätt till. Har slutat svara efter att skickat ett sms där jag sagt att jag är otillgänglig under min sjukskrivning. Hoppas de fattar snart så jag får varva ner på riktigt.
  • NatMar005
    Steeph skrev 2021-06-23 20:29:02 följande:

    Med en stor sorg i hjärtat så försvinner jag härifrån nu på obestämd tid. MA igen i vecka 9. Jag var i vecka 8+1 idag och fostrets hjärta slutade slå 8+0. Vet inte varför det händer då det hände exakt samma sak för 1 år sen i samma vecka. Vill inte ge upp drömmen om att bli mamma en dag, men helvete vad orättvist livet är. Lycka till alla ni andra!


    Har inga ord. Det gör så himla ont i mig att läsa detta och då kan jag bara föreställa mig hur du måste känna. Jag vet ju tyvärr alltför väl.

    Jag önskar och hoppas att du får tid till att läka ifrån detta och att du får samlat dina krafter på nytt. Önskar dig allt gott. <3
  • NatMar005

    Ja, glad midsommar på er gänget!

    Vi har tagit en lugn helg här hemma bara jag och sambon och två katter som kurerar sig efter veterinärbesök. Umgåtts lite med morfar också bara. Midsommar behöver inte vara så storslaget.

    Tänker på er. <3

  • NatMar005
    Soff skrev 2021-06-26 10:07:06 följande:

    Hoppas ni alla haft en skön midsommar ni med! 

    Vi var också bara hemma och tog det lugnt. 

    Jag har funderat lite fram och tillbaka på det här med Labrix-test (saliv-hormontest), och har inte kommit fram till något beslut än.. vill liksom undersöka alternativen först eftersom det är så satans dyrt. Har ju tänkt på om jag bara skaulle ta progesterontest via blodprov istället men där var ju problemet att labbet måste ha öppet 1 vecka efter ägglossning, vilket dom inte har för det hamnar på helgen, så där spricker ju det. Sen har jag tänkt att om nu min långvariga stress påverkat/påverkar mina kortisol- och därmed progesteronnivåer så kanske ett binjuretest skulle vara intressant att ta. Så har faktiskt bokat ett sådant test via werlabs som jag kommer ta nästa vecka. Så börjar där och ser vad det säger. 

     


    Lite off topic kanske men ordet kortisol och binjurar fick mig att tänka på om det kan vara orsaken till mina missfall kanske.

    För 3 år sedan diagnostiserades jag med binjurecancer. Det var en lång resa där jag som genom ett under överlevde och idag är jag NSD (no signs of desease) men har opererat bort stora delar av bägge binjurarna. Jag har svårt att reglera just kortisol men medicineras inte för detta.. bara en fundering.
  • NatMar005
    Soff skrev 2021-06-27 00:06:40 följande:

    Oj, okey! Vad du har fått kämpa dig igenom mycket!!..Fantastiskt att du nu är frisk<3 Ja, den kopplingen är ju väldigt intressant faktiskt, med tanke på att progesteronet kan bli "nedprioriterat" om jag förstått det rätt, ifall kortisolet tar över. Jag kanske inte ska spekulera för mycket, är ju inte läkare eller så, men man gör ju en del forskning själv som man inte får hjälp med ><.... 

     


    Tack. <3 intressant ändå, ingen läkare har någonsin tagit upp det med mig och under min sjukdomstid blev jagverbjuden nedfrysning av ägg men med orden "vi erbjuder alla fertila cancerpatienter detta men din behandling kommer inte att påverka fertiliteten. Det skulle vara om cancern sprider sig till reproduktionsorganen då". Så jag gjorde aldrig det cirkel jag kan ångra lite idag då jag är ett par år äldre förstås.

    Det spred sig till utsidan av livmodern, äggstockar och urinblåsa. Tumörerna opererades bort i sin helhet och än så länge har jag ingen ärrvävnad heter det. Men det kan komma med tiden. Går på kontroller var 6:e månad än.

    Visst är det så stt man gör det! Tycker som sagt det är märkligt att inte en enda läkare har gjort den kopplingen bara? De kollar inte ens mina kortisolnivåer längre.. slutade för 1 år sen.
  • NatMar005

    Känner mig lite mörbultad.

    Åkte in till gynakuten igår pga smärta i nedre delen av magen och blödningar. Klart ljusrött blod men ändå. Allt var bra med bebis dock tack och lov. Men emotionellt är det tufft. Blöder fortfarande lite men har inte ont längre.

    Ännu svårare att stressa ner nu såklart. Alltid livrädd. :(

  • NatMar005
    Ericky skrev 2021-06-27 12:33:53 följande:

    Det är absolut möjligt tänker jag. Binjurarna reglerar ju kortisol och har du hlgt kortisol så "stjäl" det progesteron. Lågt progesteron är lika med svårt att bli gravid och/eller svårt att behålla en graviditet och därför får en del med bevisat lågt progesteron ta bioidentiskt progesteron via vagitorer fram till v 12-14 då graviditeten tas över av livmodern (eller hur det då är). Har tänkt på dig ich progesteron tidigare. Är det någon som pratat med dig I gynvården om det? Vid upprepade mf brukar ju en del av just prigesteron vagitorer för att stötta kroppen <3


    Nope, ingen har sagt nåt om det. Tog upp det med vår överläkare på gyn efter 7:e missfallet och då sa hon något om att det inte har bevisad effekt och viftade bort det? Blev frustrerad och orkade inte ta fajten just då. Lämnade rummet med orden "jag orkar inte mer, det får vara bra nu. Jag vill att ni skickar remiss till IVF och fertilitetsutredning istället för det gär leder ingenstans och vi som par kan inte fortsätta såhär. Det är för mycket". Sen ringde hon bara någon vecka senare och sa att hon skickat remiss. Och då plussade vi och här är vi nu.
  • NatMar005
    Emmalucy skrev 2021-06-27 14:55:51 följande:

    Har du hittat svar om du kan ta någon av dessa online tests till en läkare för att undersöka vidare eller få recept? Tror att stresset påverkar en stor del av oss och det blir en ond cirkel man kan inte komma ur. Jag har ångest så har säkert dåligt med stresshormoner men jag hoppas att progesteronreceptet kan iaf förlänga LP och övertyga ägget att fästa nån gång!

    Beklagar att du börjat blöda! :( hoppas att det är något som kroppen kände att den behövde rensa lite, och att den slutar asap, kram! och fyfan vad du har kämpat med cancer tidigare! :( helt otroligt att läkarna inte ta bättre hand om dig :( <3


    Fina du som alltid har så mycket omtanke och pepp indig till oss andra. <3 det kommer bara lite rosa på papperet nu när jag torkar mig så det känns okej för nu! När det gäller cancervård så har jag, och många med mig, tyvärr en hel del tråkiga erfarenheter av att behöva driva vår vård och behandlingsmetoder själva. Den statliga sjukvården gav upp på mig sommaren 2019 och förklarade mig palliativ. Vård i livet slutskede alltså. Men min bästa vän (som tyvärr dog i september förra året också av cancer) tipsade mig om en kirurg som gått i pension men numer forskar på den typ av tumör jag hade. Hon gav mig hans kontaktuppgifter och han startade ett forskningsprojekt kring mig där han tog in 3 utländska kirurger och i mars förra året fick jag operationen som inte bara räddade mig liv utan även gjorde mig cancerfri. Så sjukt, så tacksam. Men min survivors guilt har varit enormt svår att hantera stundtals, särskilt efter min väns död. Om det är en flicka vi väntar ska hon få heta Anki på något vis. Efter henne. Hon som räddade mitt liv och på så vis gav mig möjligheten att få bli mamma. <3
  • NatMar005
    Soff skrev 2021-06-27 17:49:18 följande:

    Jag tror tyvärr de flesta läkare inte har någon större koll när det kommer till hormoner, utan mer det "som går att ta på"... det är det intrycket jag fått iallafall. 

    Okey! Ja det är märkligt faktiskt tycker jag... jag håller verkligen tummarna för dig nu iallafall att allt går bra <3 <3 <3 !! (läste ditt senare inlägg också) 


    Det är så lustigt för nu minns jag saker jag tyckt var oviktigt där och då för det har varit så mycket i hela den här processen. Men min husläkare, en afrikansk man i 40-års åldern som idag arbetar som ST-läkare på VC sa till mig när jag sökte för ledstjärna och trötthet i december att hannskulle skicka remiss till gyn pga mina hormonvärden (minns ej idag vilka som togs, men de togs i samband med att vi utredde en knöl i bröstet samt hudrodnad på bröstet där mammografi kom tillbaka neg). 3v senare fick jag mitt utomkveds och opererades. Nästa gång vi hördes var jag redan inskriven där för missfallsutredning så VC:s utredning avslutades. Jag bara antog att gyn höll koll på min journal iom att han hade skickat remiss. Mina provsvar togs aldrig upp i samtal med mig och jag glömde bort det i chocken och sorgen. Ska se om jag kannse dem i 1177.

    Tack Soff, du är så fin och snäll jämt. <3
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet