Inlägg från: Tildasafira |Visa alla inlägg
  • Tildasafira
    Janni91 skrev 2021-08-16 13:00:45 följande:

    Jag har fått lite olika besked, men troligtvis minst 9 månader :( ska ringa Sahlgrenska och fråga om någon vecka. Så vi funderar på att betala privat ivf istället för att slippa vänta så länge. Men åh, hoppas hoppas!!! :D :D 


    Tog ett till nu vid lunch av ren nyfikenhet och tycker det är starkare?

  • Tildasafira
    Weloty skrev 2021-08-16 11:45:42 följande:

    Håller tummarna! Jag har enbart fått helt blanka test så om jag hade fått detta resultat på ett tidigt test hade jag nog vågat tro på ett positivt resultat! :)


    Hoppas så men har tyvärr så dålig erfarenhet med positiva tester och sen blöder ut det. Plussar i snitt varannan månad men får inte behålla! Blir tyvärr inte ens glad längre när sträcker dyker upp, väntar bara på att få mitt hjärta ännu lite mer krossat? men tack för att du hoppas för mig <3
  • Tildasafira

    Godmorgon alla!

    Min magkänsla stämde och idag började jag blöda igen <\3

    Känns fruktansvärt. Jag har åtminstone en tid för utredning av min sköldkörtel på måndag äntligen, hoppas jag kan få lite svar där och medicin som kan förhindra att min kropp stöter ifrån sig allt. Känner mig riktigt deppig idag även om min magkänsla förvarnat mig.

  • Tildasafira

    Tack för alla fina peppande meddelanden, ni är fantastiska<3 ang. Progesteronet ska jag verkligen kolla upp, 1000-tack för tipsen Steph, soff och Ericky!

    Känns verkligen enklare när man har er alla att bolla med och få tips eller bara faktiskt FÅ må dåligt tillsammans med. Denna resa, som jag trodde skulle bli en spännande upplevelse har blivit till en mardröm. Tacksam för er alla <3 nu blir nästa bim runt den 15/9 och jag ska göra precis allt i min makt för att läkarna ska ta mig på allvar. Har som sagt bokat in utredning av sköldkörteln på måndag och sen idag ringt en privat husläkare som är lite ?känd? för att våga ge ut och prova olika mediciner och metoder utan längre utredningar. Vi får se vad han säger när jag ska dit den 31/8.

    NatMar005 PLUSSAT

    Molybden, BIM 15/6, 26 år (12:e försöket, PCOS) PLUSSAT

    Emmalucy, BIM 2/7, 35år, 7:e försöket(med 3års misslyckande med exet) - PLUSSAT

    Ericky, BIM 21/7, 33 år (12:e försöket och 2:a försöket efter MF) PLUSSAT

    apan95, BIM 9/8, 25 år (inväntar FET)

    Lisen91, BIM 11/8, 29 år (13:e försöket)

    Ciccie86, BIM 11/8, 35 år, (6:e försöket.)

    ananna, BIM 18/8, 29 år (14:e försöket, står i kö för utredning inom regionen)

    Mirabilis89, BIM 19/8, 32 år (14:e försöket)

    Vickan31, BIM 26/8, 32 år (15:e försöket)

    Soffsen, BIM 30/8, 27 år (13:e försöket, två MF)

    MsTintin, BIM 3/9, 29 år (18:e försöket)

    RH93, BIM 4/9, 28 år (14:e försöket)

    Sellcarro, BIM 7/9 (13:e försöket, 1 MA & 1 MF)

    Soff, BIM 9/9 (18:e försöket)

    Weloty, BIM 9/9, 30 år (14:e försöket, under fertilitetsutredning)

    Janni91, BIM 11/9, 30 år (15:e försöket, oförklarligt barnlös och inväntar IVF)

    Tildasafira, BIM 15/9, 28 år (18:e försöket, upprepade tidiga missfall - inväntar ivf)

    Längtartillvår, BIM 30/9, 36 år (12e försöket, första IVF försöket)

  • Tildasafira
    Ericky skrev 2021-08-18 15:54:45 följande:

    Skönt att du har en plan framåt! Jag tyckte själv att det var lättare att stå ut och inte deppa ihop helt om jag agerade på något vis. Därför tipsade jag om Matriarch. Om det är så att du inte får progesterontabletter utskrivna, så kanske det känns bra att testa på egen hand med kräm tills dess att ni får en ordentlig utredning. 

    Kram!


    Ja men verkligen! Känner mig helt hopplös just nu men vet att det vänder om ett par dagar när man landat i det. Jag ska ta definitivt ta upp en misstanke om progesteronbrist med läkaren också, för vad jag förstår det som kan sköldkörtelproblem och östrogendominans/progesteronbrist gå hand i hand. Läste på en del idag om det och har många symptom där med. Dessutom känner jag igen mig i hur dessa problem kan uppstå, exempelvis har jag haft problem med min mage och att mina tarmar inte mår helt toppen(kollat med kamera i vården), samt att långtidsstress kan vara en bidragande faktor till obalans i hormoner och sköldkörtelproblematik. Läskigt hur allt hänger ihop egentligen. Kroppen är finurlig och cool på många sätt i hur den alltid försöker nå välmående- dock kan då vissa delar av kroppens system ta stryk av det!

    Hoppas du mår bra i din graviditet, lycklig för din skull, kramar <3
  • Tildasafira

    Hej tjejer!

    Gjorde ett desperat werlabstest på min sköldkörtel imorse och nu har mitt tsh gått upp från 0,3 till 2,0!!! Jag har för mig att optimalt ska det ligga på 0,8-1,8 -men men.

    T3 låg på 4,9 och T4 på 13. Allt är alltså inom referensramar men vet ju att dessa är lite väl breda i Sverige.

    Är det någon som är duktig på dessa värden?

  • Tildasafira
    Molybden skrev 2021-08-19 16:22:30 följande:

    Jag har inte koll på T3 men T4 ligger bra och TSH på 2,0 anses rätt bra, även om optimalt är som du säger lite lägre. Här skulle jag ligga under 3,0, helst 2,5 på TSH inför eventuell IVF.


    Åh! 1000-tack för info, då är det iallafall bra att tsh stigit inför min kommande ivf alltså?:)
  • Tildasafira
    Soff skrev 2021-09-03 12:12:08 följande:

    Efter en väldigt jobbig vecka med nervositet och stress för vad som kommer hända, om det kommer ta längre tid etc. i.o.m att vår remiss har fått en komplettering och skickats till Huddinge på nytt, så fick jag idag tag på de jag skulle. Dom kommer ta tag i vårt ärende snarast så kommer inte dröja länge innan dom gör en ny bedömning för oss. Och om allt då går som det ska så kommer vi få ett nytt brev där vi ska få välja klinik ganska snart. Jag bara håller tummarna nu att det blir så, så vi inte stöter på ytterligare saker. 


    Blir så glad av att läsa detta! Hoppas det går snabbt för er efter allt strul!
  • Tildasafira
    apan95 skrev 2021-09-03 10:46:11 följande:

    Okej, så dagen är äntligen här. Varit så otålig och väntat sen i maj.

    idag är det dags för återföring, från frysen. Kl 13 ska jag vara på kliniken och kan ju absolut säga att jag har svårt att fokusera på annat här hemma just nu.

    Ska snart kissa sista gången för sen ska man hålla sig och ha fylld blåsa, vilket inte direkt är något problem för mig då jag blir kissinödig av att bara titta på ett glas vatten haha! Mer orolig över hur jag ska hålla mig till kl 13.

    Tänkte att jag ska stanna o köpa pommes på vägen hem från återföring då jag hört att folk gör det haha?! så känns mer eller mindre obligatorisk.

    får uppdatera senare hur de går och hoppas kunna lägga till mig på BIM-listan fast med min testdag istället då!


    Stort lycka till <3
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet