• Thu 7 Oct 2021 17:32
    365489 visningar
    3955 svar
    3955
    365489

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Soff skrev 2021-10-07 17:19:44 följande:

    En jobbig vecka har snart passerat. Har haft huvudvärk/migrän sen i tisdags, så i princip sängliggandes sen dess, plus att jag fick mens i onsdags med fruktansvärda mensvärkar. Alltså, 19:e försöket ner i toaletten. Fick idag en bild på min brorsas nyfödda som föddes tidigt imorse. Är glad för deras skull, men gör samtidigt ont. Det borde vara vi, också. Livet känns så fruktansvärt orättvist. 

    Det hände dock en positiv sak denna veckan. Jag bokade in möte med Her Care, som jag hade i tisdags, innan mitt huvud började sprängas. Jag tog blodprov förra veckan där dom testar massvis med saker, inför mötet. 

    Hon jag pratade med tyckte det var mycket som tydde på att jag hade för lite progesteron, och lite för högt östrogen. Så nu kommer jag få testa progesteron-kräm denna cykel! (äntligen!!) Med start CD16. Det känns väldigt hoppfullt. Är rädd att jag ska bygga upp för mycket hopp och falla ner i ett svart hål om det inte funkar nu bara, men jag försöker att bara se detta som något bra och att det nu faktiskt händer något nytt!! Känns jättebra. Så nu hoppas jag att det 20:e försöket ska bli det sista.. så vi kan slippa den här helvetesresan, och påbörja en ny bättre sådan <3 

     

    NatMar005 PLUSSAT

    Molybden, BIM 15/6, 26 år (12:e försöket, PCOS) PLUSSAT

    Emmalucy, BIM 2/7, 35år, 7:e försöket(med 3års misslyckande med exet) - PLUSSAT

    Ericky, BIM 21/7, 33 år (12:e försöket och 2:a försöket efter MF) PLUSSAT

    Mimmi44, BIM 25/9, 26 år (ca 18e försöket)

    Hellow0rld, BIM 28/10, 29 år (17:e försöket, remiss till ivf skickas denna månad)

    Carina82, BIM 30/9, 38 år (12e försöket, pågående utredning)

    Mirabilis89, BIM 10/10, 32 år (16:e försöket).

    Janni91, BIM 14/10, 30 år (16:e försöket, oförklarligt barnlös och inväntar IVF)

    Vickan31, BIM 21/10, 32 år (17:e försöket, godkänd remiss och inväntar IVF)

    Längtartillvår, BIM 27/10, 36 år ( första IVF försöket)

    RH93, BIM 2/11, 28 år (15:e försöket)

    Soff, BIM 2/11, 33 år (20:e försöket, 1:a med progesteronkräm)


    Vad spännande med progesteronkräm! Hoppas att det kan vara er nyckel till varför det inte tagit sig tidigare <3
  • Thu 7 Oct 2021 17:41
    Gulgja skrev 2021-10-07 17:36:06 följande:

    Åh okej. Nej hittar inga meddelanden. Får vänta tills jag kommer hem och kolla brevlådan om det kommit något brev annars får jag ringa till kliniken imorgon. Vill ju så gärna se vad som står i svaret.

    Hur lång tid tog det för dig att få brevet från att du hade sett svaret på 1177?


    Fick svaret i fredags 1/10 och brevet igår! Men det beror säkert på helgtider och var man bor osv! :)
  • Mon 11 Oct 2021 10:14

    STORT GRATTIS Msofie och apan95, vilken lycka <33

    En fråga till er som gör ivf, vad räknas som ett försök? Glömt att fråga kliniken det! Är det allt vad som innebär 1 äggplock och EN återföring, eller ingår även eventuella återföringar om man fått några till frysen till samma försök?

  • Mon 11 Oct 2021 10:15
    Gulgja skrev 2021-10-11 09:25:42 följande:

    Vilka härliga trådar att vakna upp till en måndag morgon. Jag kan uppdatera er om att vi valde Eliva Clinic i Stockholm då samtalet med dem kändes bäst och även att de hade snabbast lediga tid, redan nu på torsdag. Resterande kliniker hade tid i slutet av november och dessutom stängt över jul och nyår så vi skulle nog inte få börja med första IVF förrän efter nyår. Kändes lite snopet. Jag har läst mycket om Eliva Clinic både ris och ros men min läkare Karin Ehn som jag ska få träffa känns väldigt vettig och kunnig så vi får helt enkelt hoppas på det bästa. Uppdaterar er mer på torsdag efter första besöket. Önskar er alls en fantastisk måndag och vecka. Miljoner kramar <3


    Då har vi samma läkare :D<3
  • Mon 11 Oct 2021 17:02
    Soff skrev 2021-10-11 12:59:54 följande:

    Som jag förstått så är 1 försök= 1 äggplock, vilket alltså kan innebära att 1 försök blir flera återföringar beroende på om man får ägg till frys 


    Okej, vad bra! Så har jag också förstått det men blev lite osäker! Tack <3
  • Mon 18 Oct 2021 11:30

    Hej finingar! Så kul att många äntligen får prova lite nya vägar och metoder för att lyckas! Och grattis till er som plussat äntligen, så himla kul!

    Jag har precis varit på kliniken och träffat läkaren inför ivf-start. Jag borde få min mens på torsdag så därmed börjar jag med sprutor på fredag! Så taggad och skraj på samma gång! Jag kommer dock inte få göra en färsk återföring då jag har högt amh och därmed risk för överstimulering! Lite tråkigt, men men, hellre vänta några veckor extra och ha en större chans än att skynda på allt! Hoppas alla mår bra och haft en fin måndag hittills!

  • Mon 18 Oct 2021 17:57
    Vickan31 skrev 2021-10-18 13:17:25 följande:

    Tildasafira: Ååh vad spännande! Då är du och jag förmodligen i fas, för jag får eventuellt också börja med sprutor den här veckan! De kunde inte garantera den här cykeln, men mensen är på väg och när den startat så ringer jag kliniken så får vi se om de hinner med denna cykel eller nästa. Eftersom vi är ungefär i samma del av den här resan så förstår jag om det känns både hoppfullt och spännande samtidigt som det också känns nervöst och jobbigt. Det låter ju som att de tänkt igenom ordentligt och satt upp en bra plan för dig och din kropp, så det är ju som du säger värt att vänta några veckor extra för bästa chans :) Stort lycka till, det ska bli så spännande att följa! <3 Steeph: Tack för uppdateringen fina du! Förstår om det är frustrerande att det går lite segt, men det låter ändå som att läkarna har bra koll och en bra plan framåt. Kanske en dum fråga, men slemhinna på 13 mm är det bra eller inte? Eftersom de höjer dosen t.o.m. fredag så håller jag tummarna för att det ska ge ett tillräckligt bra resultat för att göra äggplock den här cykeln såklart <3 Vi hejar på dig och dina ägg!


    Ja men juste, gud så kul, då kan vi verkligen följas åt i denna process! Spännande! Hoppas verkligen att du får börja nu när mensen kommer! Ja men det känns verkligen bra, känner tillit till min läkare med! Vilken klinik är du på? Du kanske sagt det men minns inte! Jag är iallafall på eliva clinic! Min läkare sa även något jättefint, hon sa att hon blev ledsen när hon läst om att reproduktionsmedicin bedömt oss till specialistvård för att hon fastnat lite för oss och den kärleken vi utstrålade till varandra trots den lilla ?kris? vi befinner oss i( jag och min partner)(vi har valt att betala privat hos henne medan vi väntar på reproduktionsmedicin i Huddinge). Kändes verkligen genuint också då hon mindes små personliga saker vi nämnt på vårt första möte i början på juli som egentligen inte handlar om ivf-processen. Blev helt rörd av henne!

    Visst var det så att du skulle få ta befola? Jag ska ta menopur! Vi kanske kan uppdatera varandra lite om hur dem känns? Ska du få göra en färsk återföring? Du behöver såklart inte svara på alla mina frågor om du inte vill <3
  • Tue 19 Oct 2021 18:04
    Gulgja skrev 2021-10-18 23:10:25 följande:

    Åh vad kul att höra från dig igen. Och så kul att vi har samma läkare <3 vad skönt att det gick bra för dig idag på mötet. Spännande med sprut-start redan på torsdag. Håller tummarna för dig <3

    Jag väntar på mensen som dyker upp nästa vecka och så börjar jag med sprutorna då. Fick också veta att jag kommer att få vänta och göra en frys återföring på grund av högt AMH. Så vi ligger lite i samma båt.

    Jag gillade verkligen Läkaren hon är så underbar och enkel att ha och göra med.


    Men ja, så himla spännande! Då är ju du snart igång du med! Vi får följas åt :D men gud, vi kommer ju verkligen gå igenom samma sak, får jag fråga hur högt amh du har? Jag har 6,8?

    Ja hon är fantastisk, fått ett så bra intryck a henne, hon är varm och härlig med mycket humor och glimt i ögat! Kramar
  • Tue 19 Oct 2021 18:15
    Vickan31 skrev 2021-10-19 12:03:21 följande:

    Tack snälla du <3 Så glad att höra att du känner tillit till din läkare, det är ju så viktigt! Vi valde Sophiahemmet (var på en annan klinik tidigare för fertilitetsundersökningen) och är väldigt glada att vi vågade byta trots längre väntetider :) Så himla fint att läsa om din läkares engagemang och att hon visar att hon genuint bryr sig om er och t.o.m. kommer ihåg helt andra saker ni pratat om och så! Det är så fint att man kan få känna sig sedd, omhändertagen och som du säger rörd för att vi båda har läkare som ger det lilla extra. Sen kanske vi inte alltid kommer att få gå till vår huvudläkare varje besök - t.ex. om vi behöver komma en helg är jag inte säker på att det alltid kommer att vara vår läkare, men då hoppas man ju att de andra är lika varma och omtänksamma. Förhoppningen är ju såklart att ni inte kommer att behöva göra fler behandlingar än den ni ska göra hos er fina läkare på Eliva clinic. så att ni kanske inte ens behöver gå till någon annan klinik efter detta  :) 

    Ja men precis, det blir Bemfola! En ganska låg dos till att börja med sa läkaren, så får vi se längs vägen om den behöver justeras eller inte. Jag har ingen aning om vad det är för skillnad på de olika märkena, t.ex. Bemfola och Menopur, men det ska bli intressant att se hur kroppen påverkas och jag uppdaterar dig gärna och vill höra allt om hur det går för dig också :) De planerar för färsk återföring för min del, men det kan väl ändras längs vägen beroende på om man skulle bli överstimulerad eller så, men färsk återföring är tanken i alla fall. Och ingen fara såklart, jag tycker bara att det är roligt med alla frågor och att vi kan dela erfarenheter med varandra <3 


    Sophiahemmet har jag hört så bra om, hoppas du blir väl omhändertagen! Ja men precis, jag tycker patientkontakten är så himla viktig i dessa områden, att som du säger, känna sig sedd och ompysslad! Detsamma till dig, hoppas din behandling blir så smärtfri som möjligt med fina resultat, det förtjänar du <3

    Men kul, jag har inte heller någon koll på skillnader så ska bli kul att få bolla lite med dig om hur allt upplevs! Vad kul med en färsk återföring, jag håller alla tummar och tår för att det ska gå bra och att du får ett fint litet färskt embryo insatt <3
  • Tue 19 Oct 2021 18:28

    Så läskigt att skriva detta, och vet inte riktigt hur jag ska tänka.. jag ska ju som sagt börja med ivf-sprutorna så snart min mens dykt upp. Fick ett infall imorse och testade med ett gravtest (äl+11). Det dyker upp ett svagt men tydligt sträck inom tiden. Blir galen, hur ska jag tänka nu? Jag får ju alltid tidiga missfall så vågar inte säga något till kliniken. Än. Men hur långt kan jag egentligen dra ut på det? Vore ju såklart en dröm om detta gick vägen, och jag vet att jag borde ?bli glad?, men som många av er vet så har jag kastats mellan hopp och förtvivlan fler gånger än vad jag kan räkna till.

    Hur hade ni gjort i min situation? Dvs. Om mensen inte dyker upp på torsdag ändå? Hade ni sagt något till kliniken eller hade ni dragit ut på det tills man vet mer säkert?



    Ps. Varje gång jag berättat om mina återkommande missfall för olika läkare har de bara viftat bort det. Som om jag skulle ljuga. Varför vet jag inte, men har iallafall aldrig blivit tagen på allvar. Kanske på grund av att det aldrig gått så långt att de blivit registrerade i vården.

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet