• Soff

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    MsTintin skrev 2022-03-09 21:33:04 följande:
    Åh nej vad tråkigt att det inte blev några ägg till frysen!! Förstår att det måste kännas tufft! :( Hoppas du kunnat tillåta dig själv att vara ledsen över detta om du velat det, så att du inte känner att du behöver hålla inne på massa känslor!

    Sen tror och hoppas jag starkt på att det var ett guldägg du fick tillbaka och att allt kommer att gå bra! 

    Ja det var nedslående :( blev så besviken när hon också sa att dom var så fina.. trodde verkligen att det skulle bli nåt till frysen iallafall. Men får lägga mitt hopp åt det lilla ägget som jag fått nu då, även om jag är rädd och försiktig med att hoppas efter allt.

    Har knappt kunnat sova inatt för jag haft som mensvärk och blivit orolig över det...och så har jag blivit illamående. Det kan ju både betyda något bra och dåligt så är lite jobbigt. Man kan ju få så av progesteronet också. Är verkligen på helspänn!


    Tack för dina ord <3 


     


    Carina82 skrev 2022-03-09 21:36:11 följande:
    Å tv-spel är bäst! Är tyvärr "mellan spel" så tillbringade delar av gårdagen (som inte gick åt till Downton Abbey) med att leta efter nåt att spela. Men är lite svårstartad så hittade aldrig nåt jag blev riktigt sugen på haha! 

    Eller hur?!! Haha ah okey! Vad brukar du spela på för konsol? Jag spelar just nu Animal crossing på Nintendo switch :) 
  • Soff
    MsTintin skrev 2022-03-10 12:27:54 följande:
    Jag förstår besvikelsen, jobbigt när man (även omedvetet) hunnit bli lite hoppfull efter positiva ord :(

    Jag har idag upplevt mensvärk och liiite illamående, mådde lite illa igår också. Vågar inte tro alls på att det är något, men klart man börjar hoppas lite! Det är en såå jobbig och långsam tid nu, blir galen!

    Jag spelar och Nintendo Switch som distraktion nu, för mig är det Spirit farer som gäller! Lite konstigt kanske att spela ett spel om döden när man bara hoppas på livet, men det är väldigt vackert och trevligt! 

    Verkligen :( 


    Du också alltså!? Näe man vågar ju inte det >< men självklart kan man ju inte låta bli att hoppas samtidigt. Varje toabesök är en ångest nu tycker jag för är så orolig att mensen ska visa sig... Har inte ens någon aning om när vanliga bim är nu!? Allt blir ju lite konstigt nu :P EXTREMT långsam... >< 


    Kul att du också spelar! :) Kollade en trailer av det spelet, så verkligen fint ut!

  • Soff
    Lilleplutt2022 skrev 2022-03-10 16:50:11 följande:

    Soff jag är så ledsen för din skull och jag känner verkligen igen känslan, gick igenom exakt samma sak för några veckor sen på vårt 3 ivf försök. Fick ut 20 ägg , 16 blev befruktade 1 sattes in dag 2 och så väntade vi svar hur många som överlevde till dag 5 av det 14 vi hade kvar. Sååå fruktansvärt besviken när jag fick veta att endast 1 överlevde till frysen. Gråter
    Förhoppningen är att detta ägg sätts in på lördag, ska på ul imorgon för att se så att jag har utvecklat en gulkropp.
    Soff jag håller alla tummar och tår att du just nu ruvar på guldägg! Hjärta


    Tack <3 ja, går det inte nu så känner jag att jag blir förkrossad, för man får vänta så länge då också på att få börja igen. Försöker inte tänka på det.. men jag är livrädd just nu hur allt kommer gå.. och beklagar att du också fick bli besviken :?( <3 det är verkligen ett helvete ibland med allt detta. Tack så mycket <3 hoppas <3 och jag håller tummarna för att allt går bra med ditt ägg nu <3 
  • Soff
    Carina82 skrev 2022-03-10 18:44:48 följande:
    Jaa det låter som en bra inställning, tack för pepp <3 Har tappat kollen senaste tiden känner jag, var befinner du dig på den här resan? Hoppas nära slutdestination såklart :) 
    Soff skrev 2022-03-10 08:04:10 följande:
    Eller hur?!! Haha ah okey! Vad brukar du spela på för konsol? Jag spelar just nu Animal crossing på Nintendo switch :) 
    Åh animal crossing var jag helt BESATT av ett tag haha! Var tvungen att spela varje morgon innan jobbet för att 'blommorna måste vattnas' :) Jag (eller ja, min kille) spelar på både Playstation, Xbox eller på Nintendo switch. Favoriterna senaste tiden har varit Zelda (breath of the wild), Psychonauts 2 och Ratchet and Clank :)
    Haha va kul!! xD Ja man kan verkligen bli besatt av det! xD Och det är så härligt att fly till den där ön och drömma sig bort! Aaaah Breath of the wild var jag också smått besatt av ett tag haha! (och även min sambo). De andra två har jag inte spelat, men har hört talas om Ratchet and Clank : ) Snart kommer ett nytt Kirby till Switchen också, det kommer jag köpa : ) 
  • Soff
    Villblimamma96 skrev 2022-03-11 09:22:41 följande:

    Hej. Jag hakar på här. Försökt i nästan 1,5 år nu. Är 26. Visade sig att jag har PCO/PCOS (de sa PCOS, men jag verkar inte ha förhöjt testosteron, hade 25 äggblåsor när de räknade för att se om det var PCOS dock...) och verkar bara ha haft en ägglossning förra året (hittade ägglosning med temp en gång under hela året, innan och efter det fick jag inte någon bekräftad ÄL med temp eller ÄL-tester. Den här cykeln var min första med Letrozol. Verkade fungera bra, när jag var på UL hade jag en äggblåsa som var 20,3 mm, men läkaren sa att hon trodde jag skulle ha ÄL 2-3 dagar efter för slemhinnan var fortfarande inte tillräckligt tjock. Nu har jag BIM idag eller på måndag... Eller någon dag här emellan, jag vet inte säkert. Negativt test idag, såklart...vet inte hur jag ens kunde förställa mig något annat, de är ju alltid negativa. Känner mig ledsen, som vanligt. Känns som jag har ett hål i hjärtat. Tänkte att det kanske var bra att haka på i den här tråden för de flesta här känner nog som jag, åtminstone i slutet av cyklerna. Känner att jag behöver stöd och förståelse.


    Välkommen till den här tråden <3 men tråkigt samtidigt såklart att du behövde hamna är, precis som vi andra. Själv går jag igenom mitt första ivf-försök just nu och ruvar på ett litet embryo (ruvardag 9 idag), och är livrädd för att det inte ska ta sig nu. 


    Jag förstår din hopplöshet kring de negativa testerna, i ens huvud känns det som att de aldrig kommer vara något annat. Jag skulle nog t.o.m tro att testet ljög om det nån dag visade positivt, eftersom det aldrig hänt. Ett positivt test, "det händer bara andra" har jag länge känt. Men det rationella är ju att det faktiskt inte är sant. Men på denna resan så tar ju lätt känslorna över :( Hoppas du kan få det stöd du behöver här. Jag har hängt här länge, och känner att det betytt mycket att kunna skriva av sig ibland. Kramar 

  • Soff

    Idag är det rd11. Hade en natt av kraftig "mensvärk" rd8-9, som sen gick över. Fick hopp om att ägget kanske fäste. Sen molar det lite grann fram och tillbaka. Idag fick jag en brun flytning :( och mitt hjärta hoppade över ett slag.. jag blev så himla ledsen. För jag brukar få så innan mens ibland...Man har ju läst om folk som får så, och sen ändå får plus. Men känns som att den personen aldrig är jag.

  • Soff
    Carina82 skrev 2022-03-13 10:49:12 följande:
    Usch <3 Jag vet att det är svårt att inte dra de värsta slutsatserna med tanke på er historik, men som du själv säger så behöver det inte betyda nåt. Jag tänker att slemhinnor och allt utsätts för rejält med påfrestning under den här perioden så inte konsigt att det kan komma lite blod <3 Håller tummarna att lilla embryot hänger kvar <3 
    Jo så är det ju :( får väl se... men mitt hopp tryter mer och mer...tack<3 jag med. 
  • Soff
    Villblimamma96 skrev 2022-03-13 19:44:33 följande:

    Hej! Jag hoppas verkligen att embryot stannar hos dig! Håller alla tummar och tår! 


    Ja, det är ju verkligen så med testerna. Jag skulle nog inte heller tro på ett positivt test? jag vet ju knappt hur det ser ut. Känns hopplöst och mensen kom idag... såklart! Jag tog ju ett progesteronprov som jag ska få svar på snart, så vi får se om det är normalt eller om jag behöver ytterligare hjälp med det. Det känns ju extra jobbigt också att man känner sig så dålig för att man inte lyckas få till ett barn, även om det absolut inte är vårt fel. Men det verkar så lätt för alla andra? har en bekant som missbrukat Heroin i flera år och nu blivit gravid med en kille som hon haft en relation med i ett halvår typ.. även om det är kul för henne och bra att hon hamnat på fötter så kan jag inte rå för att bli avundsjuk och arg och känna att jag har ju för faaan varit stabil länge och försökt skaffa barn längre tid än hon varit ren, det är MIN TUR nu. Håller ju såklart såna dumma och idiotiska tankar för mig själv, men nu är jag anonym och ni är säkert fler som känner igen er i att skämmas över att bli avundsjuka över andras lycka tänker jag? Jag önskar ju alla all lycka? men jag är fortfarande så ledsen att det aldrig tycks bli min tur. 


    återigen: jag håller alla tummar och tår för att det tar sig för dig/er! <3


    Jäkla skit att mensen kom igen :( skickar en stöttande kram! 


    Kan skriva under på allt du skriver. Jag har pausat från vissa vänner pga att de har blivit gravida och fått barn under den tiden vi försökt, för att jag helt enkelt inte klarar av att träffas i det läget. Mina ärligaste känslor kring att de blir gravida är inga glada känslor överhuvudtaget just nu. Och det handlar inte om att jag är missunnsam. Jag är bara på ett ställe i livet där det påminner om min situation som gör ont, det får mig att känna mig dålig, ledsen, att ens kropp inte kan göra det den är byggd för att göra, arg, orättvisa etc. När dom känslorna inte tar över mig kommer jag kunna glädjas, men inte just nu. Och jag tänker att saker och ting får ha sin tid. Jag önskar inte någon av mina nära och kära något dåligt i livet, vill dom bara väl. Men känslorna är så pass starka kring detta och kan inte rå för det. Blir direkt förbannad när jag tänker på vad orättvist det är. Både min bror och flera vänner har fått barn under den tiden vi har försökt...och det kan få mig att vilja skrika rakt ut ibland. 


    Bra att du kollar progesteronet! för kan ju vara en faktor ibland. För oss så finns inga svar alls varför vi inte blir gravida. Dom säger att vi har ?goda chanser?. Hm....ja.. man undrar vad som händer i kroppen egentligen, att man kunde få svar. 


    Håller tummarna att du kan få svar, och att det kan få bli er tur snart! tack <3  Ta hand om dig! 

  • Soff
    Villblimamma96 skrev 2022-03-13 22:42:46 följande:
    Jag förstår. Det är ingen av mina närmaste vänner som skaffat barn än, vilket känns skönt för mig för i nuläget för det skulle knäcka mig om de hann före nu, men det är många som jag gått i skolan med och så som får sitt första eller andra barn nu. Det känns sorgligt att man ska bli så avundsjuk på andra, men jag är ju inte mer än människa. . . Jag hoppas att vi alla här får våra egna snart, på ett eller annat sätt!
    Ja det är vad det är helt enkelt. Man känner ju vad man känner liksom! Det hoppas jag verkligen med! 
  • Soff
    Carina82 skrev 2022-03-14 14:25:27 följande:

    Hej alla! Idag ringde livio och berättade att tre ?fina blastocyster? klarade sig till frysen! Hade såklart hoppats på fler eftersom 11 ägg blev befruktade, men blev såklart ändå glad över att det blev några <3 Nu ska vi förhoppningsvis planera för återföring iii!


    Men det är ju jättebra! Det tycker jag verkligen du ska vara nöjd med. Spännande!!
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet