Inlägg från: Längtartillvår |Visa alla inlägg
  • Längtartillvår

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Gör förresten min ivf i England, så vi kanske har olika mediciner/olika namn på medicinerna och olika protokoll osv, bara så ni vet. Har ingen koll egentligen på hur det går till i Sverige.

  • Längtartillvår
    Msofie skrev 2021-10-02 07:56:58 följande:

    Hej fina ni,

    Måndag 27/9 hade jag äggplock. Måste säga att det inte gjorde lika ont som första gången, även om det gjorde ont. Men det är alltid lite coolt och se hur de fångar upp äggen. Vi fick ut 12 ägg och återinföring bokades in till 29/9.

    Väl på återinföringen fick jag vet att det fanns ägg i 9 av dem blåsorna. 6 ägg hade befruktats och var med i gamet, två fler än förra gången! Återinföringen fick bra och jag fick med en ultraljudsbild till min kille, då han fortfarande inte fick vara med på grund av restriktioner.

    Nu väntar vi. Har embryona klarat sig till dag 5-6 kommer dem att frysas in. Vi fick som sagt inga till frysen förra gången. De kommer skicka hem ett brev till oss med informationen, vilket vi kommer få under nästa vecka. Är på ruvardag 3, testdag 15/10.


    Hej, vad skönt att äggplocket gick bättre den här gången. Håller tummarna att ruvningen går rakt och leder till er lilla bebis, plus att ni får embryon till frysen <3
  • Längtartillvår
    apan95 skrev 2021-10-02 10:42:02 följande:

    Nu ligger det en ny liten flinga och guppar i livmodern! Ett 100% embryo sa de, men de sa de senast också iofs.. Har testdag 16/10 <3


    Yes! Stort lycka till, hoppas så att det ska gå för både dig och Msofie, såg att ni har testdag efter varandra.så spännande. Håller tummar och tår för er båda!
  • Längtartillvår

    Wow, msofie och apan så himla glad för er skull! Så himla kul att ni båda har plussat! Kan bara tänka mig hur glada och lättade ni är!!! Stort stort grattis. Inger hopp för oss som ska genomgå IVF :)

  • Längtartillvår

    Så himla kul att läsa om lite plus i tråden, att se att IVF verkligen funkar för oss som försökt en längre tid :)

    Jag är ju mitt upp i IVF just nu. Tar bemfola 225 och menopur 150 på kvällarna, och cetrotide 0.25mg på morgnarna. Blodprov och scan varannan dag. Har bett om utskrift hur tillväxten på äggen ser ut varje gång, så kul att kunna se vad som händer inuti kroppen. För ska jag vara ärlig så känner jag inte av mycket. Magen är lite uppsvälld annars ingenting typ.

    På måndag ska jag på scan och blodprov igen, verkar som jag ska ta min trigger spruta Gonasi på måndag och äggplock på onsdag.

    Hoppas jag kan komma med lika bra besked som msofie och apan om några veckor.

  • Längtartillvår
    Soff skrev 2021-10-10 20:32:00 följande:

    Får jag ett plus någon gång framöver så går jag gärna med <3 skulle liksom kännas lite sorgligt att bara "lämna er" efter att man lyckats liksom. Känns fint att vi kan följa varandra hela denna resan <3 ni som förstår vad det innebär att kämpa med detta. 


    Samma här, vill hellre följa alla härliga från den här gruppen, där alla har gått igenom samma. Hoppas vi alla ses där <3
  • Längtartillvår
    Soff skrev 2021-10-10 20:29:56 följande:

    Eller hur!?? Så himla goda nyheter <3 

    Jag hoppas verkligen att det blir positiva nyheter för dig också snart <3 


    Tack <3 hoppas samma för dig och att krämen funkar så du slipper ivf!
  • Längtartillvår

    Godmorgon tjejer,

    Precis varit hos läkaren som bekräftade att jag har 4 ägg som är helt redo, och 3-4 stycken som verkar vara mogna på äggplocket på onsdag!! Hade hoppats på fler, men känns ändå som en okej mängd ägg. Så min trigger spruta Gonasi kommer jag ta ikväll :)

    Ska bli så skönt att komma till nästa steg. Här i England där jag bor så blir man sövd under äggplocket, så jag är inte nervös inför smärtan, mer över att bli sövd vilket jag aldrig blivit tidigare.

  • Längtartillvår
    Bx3 skrev 2021-10-12 01:22:13 följande:

    Skönt att höra att du var redo för ÄP! Hur många dagar har du tagit sprutorna? Var också på ultraljud imorse men var flera som var för små så får vänta en vecka för ÄP. Jag blev också lite besviken över mängden blåsor då man hört dom som haft 20-30 stycken.. men försöker tänka att hellre kvalitet än kvantitet i detta fall och vem vet det kanske är dunderägg som är där inne, då behövs det inte fler. Men ååå vad avundsjuk jag blir, jag hade betalat dyrt för att få sövas! Jag blev sövd i våras när jag hade utomkvedshavandeskap och äggledaren brast. Jag hade en väldigt bra upplevelse. Vaknade upp och var lite förvirrad men framförallt fokuserad på att få saft av personalen, jag var sååå törstig. Jag var extremt pratglad, vet inte om det berodde på narkosen eller morfinet dock. Sen ringde jag sambon och berättade att jag levde. Jag mådde inte alls illa eller något sånt av det.


    Jag tog sprutor I 9 dagar bara, och triggern på dag 10. Idag inga sprutor och det är så skönt. Ska bara ta antibiotika som jag fått utskrivet. Imorgon är det ÄP som gäller, 08.00 ska jag vara på kliniken och runt 10-10.30 tror de att jag kan gå hem igen. Tack för att du skrev om din upplevelse om hur det var att bli sövd, känns lite tryggare nu. Men vad hemskt att höra om äggledare som brast, det måste ju ha gjort fruktansvärt ont :(

    Hur många dagar kommer du ta sprutorna om det blir äggplock på måndag för dig? Vilka sprutor tar du? Jag antar förresten att man inte kan be om att få bli sövd vid äggplock? Tycker det är så konstigt att det är så olika i olika länder. Många europeiska länder som söver. Hoppas det går bra för dig, du är starkare än du tror och kommer klara det galant!

    Gällande äggblåsor så vet jag att det inte är kvantitet som gäller, men känns ju ändå som man har större chans. Säg att de får ut 8 blåsor imorgon, då kanske det bara är några få som befruktas och klarar sig! Hoppas det ändå är bra kvalitet på de som de får ut.
  • Längtartillvår

    Fina bx3, apan och vickan <3

    Tack för era fina meddelanden. Vi har precis kommit hem, äggplocket gick bra. Jag blev ju sövd så var helsnurrig när jag vaknade och känner mig trött nu. Min fina pojkvän gick till svenskbutiken som ligger i närheten av kliniken och köpte svenskt snacks som jag ska äta idag :)

    De fick ut totalt 8 ägg, imorgon ringer de och berättar om några blev befruktade och berättar mer om kvaliteten etc. Har tagit ledigt från jobbet idag och imorgon så nu ska jag bara slappa och återhämta mig från ingreppet imorse.

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet