• Anonym (Wtf)

    Kan man polisanmäla skolan för bristande skolresultat?

    Anonym (Missnöjd mamma) skrev 2021-06-09 09:33:14 följande:

    Stämmer säkert att vare sig polisen eller skolinspektionen bryr sig om min dotters dåliga skolresultat. Tycker ändå att skolan måste ha ett visst ansvar för elevernas inlärning. Varför ska de annars gå i skolan liksom? De är väl där för att lära sig? Skolan måste ju kunna motivera eleverna att lära sig. Vem ska annars göra det? 

    Det är väl därför vi har skolplikt? Tar skolan inget som helst ansvar skulle ju alla föräldrar lika gärna kunna köpa hem böcker, som barnen själva kan sitta och titta i. Skolan ska väl stå för det pedagogiska och bygga studiemotivation? Vad är skolan annars till för? Förstår inte hur man kan säga att skolan inte har något ansvar. 


    Skolplikten innebär att elever måste gå i skolan. Skolan kan inte garantera att eleverna får godkänt i alla ämnen.

    Elever som skiter i allt kan aldrig få godkänt. Där måste man även ta sitt ansvar som förälder.
  • Anonym (Wtf)
    Anonym (Missnöjd mamma) skrev 2021-06-09 11:24:48 följande:

    Vad är det som säger att dottern skiter i allt? Du? Meningen är väl dessutom att huvuddelen av lärandet ska ske i skolan? På vissa här låter det som att lärandet bara handlar om läxor. Varför ska de då gå i skolan? Då skulle de inte behöva sitta mellan 8-15 varje dag, om det bara handlade om att få läsanvisningar. 

    Förstår inte på vilket sätt min ansvar skulle brista som föräldrar för att skolans personal uppenbart brister i sin pedagogiska och kompetensmässiga förmåga att förmedla kunskap till min dotter.


    En orosanmälan är på sin plats med en sådan mamma.

    Vad är det du inte förstår av att ett stort ansvar vilar på elev och föräldrar? Om föräldrar inte är engagerade i skolarbetet och ser till att läxor blir gjorda och att eleven hänger med har skolan små möjligheter. Om elev behöver stöd måste det ske i samråd med förälder. Du verkar ha varit mest frånvarande och satt din tilltro till skolan utan att tänka.
Svar på tråden Kan man polisanmäla skolan för bristande skolresultat?