Inlägg från: Anonym (Missnöjd mamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Missnöjd mamma)

    Kan man polisanmäla skolan för bristande skolresultat?

    Anonym (Skolportal) skrev 2021-06-09 17:08:13 följande:

    Resultat på prov och sånt läggs ju löpande på skolans portal så där bör man ju löpande ha koll som förälder. TS, har du inte läst resultaten i olika ämnen där?


    Det finns ingenting som läggs upp någonstans. Vi får bara information på mail. 
  • Anonym (Missnöjd mamma)
    Anonym (också lärare) skrev 2021-06-09 15:34:29 följande:
    Och det är DITT ansvar att se till att hon tar det på allvar att hon måste göra något på lektionerna. Ta och fråga läraren vad det beror på att hon inte har betyg! Jag har på 20 år aldrig sett en elev som plötsligt inte har hängt med i engelska i 8:an, utan alla icke-godkända betyg berodde på att eleven har slarvat, inte gjort uppgifterna, haft en kris och liknande. 
    Jag vet inte vad som har hänt. Det finns ingen rapporterad frånvaro att tala om. 
  • Anonym (Missnöjd mamma)
    Anonym (Lärare 2) skrev 2021-06-09 17:23:13 följande:
    Fortfarande: skolplikten går ut på att du ska se till att ditt barn går till skolan eller deltar i distansundervisningen, inget annat!
    Ja, det är ju precis det jag menar. Det har jag också uppfyllt eftersom hon inte haft frånvaro. Jag har uppfyllt min del av ansvaret. Frågan är om skolan uppfyllt sin del. 
  • Anonym (Missnöjd mamma)
    Annita skrev 2021-06-09 18:26:56 följande:
    Jisses, är det så du ser på hela ditt föräldraskap? Ge henne tak över huvudet och tillräckligt mycket mat så att hon inte svälter ihjäl. Minsta möjliga insats. Utöver det får hon klara sig själv.

    Om hon blir arbetslös i framtiden? Polisanmäl Arbetsförmedlingen, då har de inte stöttat på rätt sätt, och vi betalar ju ändå skatt för att AF ska finnas.
    Det är inte skolans uppgift att ha synpunkter på mitt föräldraskap som för övrigt är helt frikopplat hennes resultat i skolan. Makalöst hur du kan anse att skolan inte har något som helst ansvar i skolgången. 
  • Anonym (Missnöjd mamma)
    Anonym (H) skrev 2021-06-09 18:47:23 följande:

    Du kanske istället ska fundera på varför din dotter ljuger för dig.


    På vilket sätt anser du att hon ljuger?
  • Anonym (Missnöjd mamma)
    Anonym (Lärare 2) skrev 2021-06-09 18:16:40 följande:
    Skolan har ingen del av skolplikten.
    Har skolan ingen del av skolplikten? Jag trodde de skötte skolpliktsrapportering.
  • Anonym (Missnöjd mamma)
    Annita skrev 2021-06-09 19:44:04 följande:
    Herregud har du inte läst mina tidigare inlägg?! Självklart har skolan ett ansvar, och eventuellt har de brustit i din dotters fall, det är svårt att avgöra utifrån det du skriver eftersom du resonerar så bakvänt.

    Makalöst hur du kan anse att du själv inte har något som helst ansvar för din dotters skolgång (utöver att skicka dit henne).
    Det måste ju ändå vara skolans uppgift att ansvara för undervisningen. 
  • Anonym (Missnöjd mamma)
    Anonym (Orka) skrev 2021-06-09 19:35:22 följande:
    On skolan anser att du brister i ditt föräldraskap så ska de absolut uttrycka sin oro.

    Ditt föräldraskap är självklart kopplat till ditt barns skolresultat.

    Du märker inte att det inte är någon som håller med dig? Det är mycket möjligt att skolan har missat att ge dig information, att det vart mycket frånvaro i personalen osv och det påverkar så klart och är inte bra. Men du måste också vara intresserad och engagerad.
    Känns som många bara skriver för att provocera. Om skolan brister i sitt uppdrag betyder det inte att jag brister i mitt föräldraskap. Det är inte mitt fel att skolan inte förmår att skapa en sådan arbetsmiljö att såväl lärare som elever stannar kvar. Det är en fråga om ledning och styrning, arbetsmiljö m.m.
  • Anonym (Missnöjd mamma)
    Anonym (Orka) skrev 2021-06-09 20:27:50 följande:
    Hur vet du att skolan brustit i sitt uppdrag? Du har ju inte pratat med dom. Du har ju ingen koll på vad eller hur de har arbetat. Du vet ingenting. Du har inte frågat någonting. Du har inte haft nått intresse alls för din dotters skolgång. Om du hade haft det så hade du vetat att hon inte klarat av proven/uppgifterna. Du hade vetat hur skolan genomför undervisningen och om någonting va fel. Då hade du kunnat säga ifrån och krävt förändring i tid.

    Det kan ju också vara så att skolan har uppfyllt sitt uppdrag med din dotter inte har tagit till sig det.
    De har ju inte meddelat mig någonting förrän nu. På ett helt år. Meningen är väl ändå att resultat och utveckling ska följas löpande. Här är det uppenbart för mig att skolan har brustit i det systematiska utbildningsarbetet. Det är inte meningen att jag som förälder ska behöva tala om för skolan hur de ska sköta sitt jobb. De ska ha den kompetensen själva, utan att jag som förälder ska behöva påminna dem om att sköta sitt jobb. 
  • Anonym (Missnöjd mamma)
    Anonym (Skolportal) skrev 2021-06-09 21:19:08 följande:
    Men vadå, vad är detta för skola? Alla skolor idag har väl en skolportal??
    Det är ju det jag säger. Det är ingen ordning alls någonstans. För övrigt har skolan ansvar att sköta skolpliktsbevakningen åt huvudmannen. Det är lagstadgat uppdrag som de har.
Svar på tråden Kan man polisanmäla skolan för bristande skolresultat?