• StudierKemi

    Vad har du för fördomar om de som har/vill ha många barn (och hur många är många enligt dig)?

    Spucks skrev 2021-06-11 09:42:13 följande:

    Varför är det egoistisk att få mer än 2 barn, men inte med 2? Borde man inte skaffa vartenda barn av egoistiska skäl, dvs. för att man vill ha barn? Även ett eller två barn bidrar till överbefolkning och har en dålig påverkan på miljön. Om det är det som är viktigt, borde man inte skaffa några barn alls. 


    Det ska handla om rättvisa. Tycker Du det låter rättvist att en inte tänker på hur många barn det är Ok att skaffa, och därför skaffar många, samtidigt som andra av den anledningen får miljöångest och avstår då helt från att skaffa barn, trots att de egentligen ville ha 2 barn från hela början? Därför är det egoistiskt att skaffa många barn, jämfört med att skaffa 2 barn. Många andra påverkas negativt psykiskt.
  • StudierKemi

    Jo, självklart får vi det som i Kina med ettbarnsregel om inget annat kommer fungera. Om alla par skulle skaffa 5 barn eller fler, så får man till slut inget annat val... Men vi är inte där än som tur är :) Jag bara skrev vidare på någon annans inlägg (ville vidareutveckla den) för att jag förstod hur hon menade, typ. Jag är van att tänka ur ett fågelperspektiv, och se hela stora bilden! Och de som envisas med att se på saken ur ett grodperspektiv kommer ju få svårare att förstå den tankegången. Jag tycker fortfarande att alla borde hålla sig till normen och få 2 barn vardera. Den nya generationen borde bestå av lika många som tänker ur fågel- och grodperspektiv, och inte bara utav dem som tänker ur ett grodperspektiv. Det kan inte sluta bra då.

  • StudierKemi

    Ledsen om jag trampat någon på tårna här inne. Alternativet att bygga fler planeter finns också så alla par kan skaffa 5 barn vardera :) Det ska nog gå och fixa.

Svar på tråden Vad har du för fördomar om de som har/vill ha många barn (och hur många är många enligt dig)?