• Lönnsirap

    Vad har du för fördomar om de som har/vill ha många barn (och hur många är många enligt dig)?

    Min fördom är att människor med många barn, dvs fler än 3-4 stycken har åtminstone ett eller två väldigt lätthanterliga barn bland de äldsta!

    Min fördom är också att familjen har en livsstil där "ett barn till" inte varit något problem.

    Jag har också väldigt olika fördomar kring familjer med 4 barn tätt i ung ålder, eller 6 barn utspritt på 17-18 år. I min värld är dessa väldigt olika.

  • Lönnsirap
    Anonym (X1) skrev 2021-06-11 13:05:00 följande:

    Jag tänker att de antingen har det som intresse, och inte har så mycket annat som intresse för det lär ju inte hinnas med. Alternativt att de skaffar barn bara för att och låter dem sköta sig själva och göra vad de vill i princip.

    Jag tänker också att de har väldigt stökigt hemma om de inte fått till och bibehåller bra rutiner där barnen hjälper med sysslor, plockar undan efter sig själva, inte drar fram grejer överallt etc.


    Min fördom är att de har en helt annan pli på barnen gällande hushållet och att det är bättre ordning när det är fler barn. Just för att vissa leksaker är farliga för barn osv.
  • Lönnsirap
    Anonym (X1) skrev 2021-06-11 13:47:55 följande:

    Aaa det borde vara så. Ju fler barn desto mer rutiner måste finnas för att det ska funka.

    Den stora familj som jag vet har ingen ordning på barnen alls. De röjer lite hur de vill och hemmet är kaos. Så det kanske är därifrån min fördom kommer.


    Absolut. Jag känner också till en familj med många barn där det är fullständig kaos. Dock så ALLA andra som jag träffat med 4 barn eller fler ordningsamma och har just ett-två väldigt snälla och hjälpsamma barn bland dem som kom först. Så min slutsats är att detta är oerhört viktigt för om det blir 4-8 barn.

    I min värld är detta fullkomligt logistiskt eftersom jag också gärna vill ha fler barn efter att ha haft extremt välartade barn på besök, som varit superdupertrevliga och högpresterande!
Svar på tråden Vad har du för fördomar om de som har/vill ha många barn (och hur många är många enligt dig)?