• Anonym (f)

    Dömer jag för hårt? Han är drogliberal….

    Anonym (Ini) skrev 2021-06-11 05:36:15 följande:
    Cigg eller Marijuana. Skräp bägge två.

    Det handlar om livsstil. Ett sunt liv där man lägger sig tidigt och går upp tidigt för att arbeta och att producera. Eller att leka runt sent in på nätterna med marijuana och annat.

    Ja, det är ett fritt val. Det är även ett fritt val att välja personer i sitt liv och välja bort de som enligt en själv lever osunt.
    Så om man som jag jobbar natt? 
  • Anonym (f)
    Anonym (.) skrev 2021-06-11 13:19:48 följande:

    Tycker jag absolut inte, har vänner som dött av dessa fruktansvärda preparat, för att kranar ska tjäna extra fluss på dem. Pengar är det ända de vill åt. Skiten ska inte existera på gatorna. Alla narkotika preparat och allt som skadar människan ska förbjudas tycker jag. Vi kan ta min historia som exempel. när jag gick i nian så fick jag sån fruktansvärd depression och testade alla möjliga medel för det men inget funkade, sen hade min dåvarande tjejkompis skaffat fram vodka till oss och jag kände mig lycklig, fastnade i skiten direkt och blev alkoholist vid 15 års ålder.... Så ja lagligt som olagligt så skadar alla typer av droger väldigt många människor, och tar ifrån människor sina liv, skolkade allt mer , betygen blev kassa, mådde ännu sämre än innan på grund av allt jag ställt till med, så ja det är en extremt korkad och hemsk dumhet, kan inte annat än att hålla på din sida att allt ska totalförbjudas


    Legaliserar vi cannabis så slipper vi det på gatan.
  • Anonym (f)
    moGGsor skrev 2021-06-11 13:30:42 följande:

    Håller med dig att "skiten" inte ska existera på gatorna, den borde säljas under kontrollerade former över disk, där man har kontroll över innehåll etc. (systembolaget är ett bra exempel).
    Det skulle vara extremt korkat att "totalförbjuda alla typer av droger", droger är obligatoriska för att bedriva sjukvård.

    Ett mer modernt och evidensbaserat sätt att se på det (som många länder runt om i världen rör sig mot), om du verkligen vill förhindra dödsfall, är en legalisering av alla droger, där man inte jobbar med förbud och därmed polis, utan istället jobbar med hjälp och sjukvård för dom få som inte klarar av att hantera droger på ett sunt sätt.


    Håller med dig. Hade inte den åsikten tidigare i livet, och har själv tagit droger förut. Men med ålder ser jag det som att det är det enda som kan fungera.
  • Anonym (f)
    Anonym (.) skrev 2021-06-11 13:46:36 följande:
    Och vad tror du legalisering skulle göra? Alltså problemet med drogerna finns ju alltid, oavsett om det är olagligt eller lagligt. Så du menar alltså att du stöttar missbruk och kriminalitet? Ja visst vill du ha ett sånt samhälle så kör... tänk på att det lika gärna är du som kan hamna i det träsket, ingen missbrukare har ju valt att bli en, alla börjar med cannabis iprincip så man uppmuntrar folk till inkörsporten till starkare grejer så som meth, E, LSD, tjack, äbi och fan vad hans moster heter
    Nej, jag tycker det ska säljas likt alkohol, iaf cannabis (jag röker själv ca 1 gång/år.)

    Nej jag kan inte hamna i det träsket, jag har redan missbrukat och har varit "drogfri" (från ecstacy, kokain, heroin, crystal meth, lsd osv)  i 20 år, men det händer att jag tar en öl och jag har dexamfetamin på recept. 

    Kriminaliteten blir snarare mindre av legalisering.
  • Anonym (f)
    Linnie skrev 2021-06-11 23:28:24 följande:
    Håller med till fullo! 

    Som det är nu förlorar samhället enorma pengar på att cannabis är olagligt. Pengar som går rakt ner i fickan på kriminella gäng. 

    Lagändring om att även substanser i blodet skulle räknas som ringa narkotikabrott kom runt -98. Lagen togs fram för att lättare kunna hitta missbrukare som tidigare var okända för polis och socialtjänst för att erbjuda dem hjälp hette det.
    Det har visat sej att inte många okända missbrukare kunnat identifieras öht. Istället griper man redan kända missbrukare som polisen vet oftast har något i blodet, oavsett om det märks på dem utåt eller inte. Kanske för att polisen vill göra det enkelt för sej?
    På småorter har det framkommit att ett mindre gäng om samma personer blir registrerade och dömda om och om igen för ringa narkotikabrott, eftersom poliserna på orten vet precis vilka det är som har något i blodet. Det har hänt att samma person tagits av polis flera gånger på en och samma dag när statistiken ska peka på att polisen gör ett bra jobb som detekterar fler påverkade.
    Dessa människor har ofta inte ens möjlighet att betala böterna ett ringa narkotikabrott ger, så det är enbart en förlust.

    Många hamnar i skuldfälla som unga om de döms för ringa narkotikabrott. Böterna är inte små. Runt 5000 (det man betalar till brottsofferfonden inräknat, är det ff 500 vid varje begånget brott?) tror jag det ligger på idag för en som lever på inget eller studiebidrag, du måste alltså få hjälp, göra något kriminellt eller strunta i böterna som hamnar hos kronofogden.
    Jag blev själv dömd för ringa narkotikabrott några gånger i 20-årsåldern (över 15 år sedan), tur jag har snälla föräldrar som kunde hjälpa mej. Någon typ av "hjälp" från polisens sida, som var syftet med lagen, hörde jag aldrig nämnas trots att jag var ung. Inget hjälpnummer eller info öht.

    Men något som verkligen får en att må direkt illa är om en person överdoserat på tyngre saker tex heroin och någon ringer ambulans så skickas ofta en polispatrull med, om polisen har tid.
    Detta leder till att den som överdoserat kan släpas ut från en lägenhet då lgh-innehavaren ej vill ha problem och läggs i hissen eller i trapphuset utan hjärt och lungräddning tills ambulans anländer. Lämnas kvar på en offentlig toalett utan H o L och liknande.
    Både missbrukarnas (de som kan lämna eller hiva ut en döende person på gatan, vissa tömmer fickorna på denne innan ocksåDemon) och polisens beteende äcklar här.

    Och så undrar man varför Sverige har så höga dödstal (bland de högsta i Europa) bland missbrukare?!
      
    De som jobbar med Harm Reduction på tex sprututbyte rekommenderar ofta att inte uppge överdos i samtal med larmcentralen eftersom ambulanspersonal alltid har naloxon som häver heroinöverdos i svarta standardväskan de alltid bär med sej in till folk. Naloxon har även börjat delas ut till missbrukare för att minska dödsfallen.
    Räddande råd, sprututbyten, utbildning i H o L till missbrukare och utdelning av Naloxon är dock nya företeelser i Sverige, 5-6 år.

    Ett skadereducerande tänk fick inte förekomma förut enligt politikerna eftersom det var nästan detsamma som att "godkänna" missbruk(!). Då fick hellre fler dö i överdoser, bli sjuka i HIV och Hepatit C och allehanda infektioner på injektionsställen pga gamla sprutor som kräver lång och dyr sjukhusvård och tom amputering.

    Till ts; Bara för att han är för legalisering av cannabis så betyder inte det att han kommer att ta droger. Finns många som är för legalisering, advokater och andra inom rättsväsendet, forskare och helt vanligt folk som är pålästa utan att själva använda. Det är egentligen inte konstigare än att du engagerar dej i abortfrågor utan att själv göra abort, engagerar dej i hedersförtryck utan att komma från en sådan kultur etc.
    Nu har ju denna kille provat förr, men det har många i ungdomen utan att de gör det igen. Men bara du kan avgöra hur bra killen är i förhållande till att han har en värdering i denna fråga som ej överensstämmer med din.
    I min bekantskapskrets skedde just det du skrev om heroinöverdos ( alla som missbrukar opiater borde få tillgång till Naloxon, så jävla tragiskt att det inte är så), en riktigt ung kille blev liggande hela natten i en lägenhet rosslande för att ingen vågade ringa ambulans då de precis haft razzia, på morgonen la de ut honom på gården, hemtjänst som skulle till en annan lägenhet hittade då honom, med syrebrist som varat troligtvis hela natten. 
  • Anonym (f)
    AmericanMommy skrev 2021-06-12 00:05:14 följande:
    Va? Men gud vad hemskt! I USA kan man köpa det på alla apotek utan recept. Dessutom brukar dom visa college/high school elever hur man ger naloxon så dom kan rädda kompisar etc som tagit överdos.
    Ja, inte ens i mitt arbete med aktiva missbrukare får jag ha naloxon, det är verkligen onödigt när det faktiskt finns.
  • Anonym (f)
    Anonym (droghelvete) skrev 2021-06-12 17:23:51 följande:
    Marijuana fick jag en allvarlig psykos av och et är många som fått det, och en del har utvbecklat schizzofreni av det också. Ingen bra idé att legalisera tycker jag. Marijuana är inte så oskyldigt som det verkar.
    Nä, för vissa är det dåligt, men det är även alkohol och andra droger. jag fick psykos av mina adhd-mediciner. 

    Vad jag önskar är att man legaliserar för att ta bort stigmat, och frigöra resurser till polisen att ta folk för grövre brott än att ha rökt cannabis. ingen som vill ta droger kommer låta bli droger för att det är olagligt, däemot är chansen större att man söker hjälp när man vill sluta om man inte blir kriminell/stigmatiserad inom vården.
  • Anonym (f)
    Anonym (Såhär) skrev 2021-06-12 18:35:57 följande:
    För att kunna utveckla schizofreni så finns det redan potent hos dig och du hade utvecklat det senare, dock i senare ålder kanske.

    Att du fick psykos beror på ditt egna psyke och hur stabil/ostabil du är.

    Precis som alkohol så är inte marijuana för alla. Alla människor reagerar olika på substanser.

    En blir knappt påverkad av tramadol medan en annan kan bli extremt påverkad exempel.
    Nä så är det inte nödvändigtvis alls. Prata inte om sånt du inte känner till. Psykos är dessutom inte samma sak som schizofreni.

    Du kan själv få en psykos om jag håller dig vaken i en vecka.
  • Anonym (f)
    Kexsmula skrev 2021-06-14 20:31:37 följande:
    Va?! Jag går på substitutionsmottagning och alla som vill får gå en liten Naloxonutbildning och sedan får man med sig ett litet kit hem med två doser och efter en tid får man ett kit till, osv. Skitbra!
    Jag arbetar inte inom verksamhet direkt riktad mot missbrukare, men med missbrukare på annat sätt, dock har vi folk hos oss som går substitution som inte fått naloxon. Var i Sverige bor du?
  • Anonym (f)
    Kexsmula skrev 2021-06-14 23:28:41 följande:
    Jag går på en substitutionsmottagning i Skåne och där började de dela ut Naloxon för ca 2 år sedan, i Halland började de med det för 1,5 år sedan om jag inte minns helt fel.

    Har fått höra att samtliga mottagningar i Sverige har eller ska börja med det väldigt snart. Men det är frivilligt som sagt.

    Tycker att det är självklart att även andra typer av verksamheter där man har med missbrukare att göra bör erbjuda det.
    Då kan det säkert bero på att det är just frivilligt, och att våra missbrukare har andra funktionshinder. Bra att jag fick veta detta, det ska jag ta upp med vår chef, för det är ju orimligt om våra patienter inte förstår eller är för psykotiska för att få tillgång. 
  • Anonym (f)
    mari123 skrev 2021-06-12 15:26:24 följande:

    LSD känns ju väldigt tungt för en oinvigd! Är det ngt man liksom "testar" hux flux? Måste man inte vara lite van innan?


    Det var det första jag testade, kanske för det då var det enklast tillgängliga.
  • Anonym (f)
    Anonym (Såhär) skrev 2021-06-18 16:23:30 följande:
    Nu har jag ju endast länkat en artikel, jag har inte sagt något om att du påstår/inte påstår något.

    Eftersom du uttryckte dig om att jag inte ska prata om något jag inte vet något om (vilket jag gör) så tänkte jag att det var lättare att du kan läsa själv istället
    Vad jag syftade till är att psykos inte är samma sak som schizofreni, alla kan få en psykos. 

    Samt att i rätt omgivning behöver inte alls alla med latenta anlag för schizofreni utveckla sjukdomen. Väldigt många fler än du tror bär på de anlagen. 
  • Anonym (f)
    Anonym (Såhär) skrev 2021-06-18 18:47:55 följande:
    Självklart inte.

    Men det jag syftade på var att vem som helst behöver bara inte få en psykos pang bom utan det är i de allra flesta fall din egna psykiska hälsa som avgör ifall du får en psykos eller inte. Som sagt - du kan få en psykos. Men i de allra flesta fall så finns det en bakomliggande faktor till att du får en psykos om du röker. Det beror inte på själva drogen de flesta gånger utan på det psykiska tillståndet.

    Och cannabis framkallar inte schizofreni om du inte redan har det latent i kroppen. Däremot behöver du inte utveckla schizofreni heller bara för att du röker. Jag skrev aldrig att man utvecklar det genom att röka, jag skrev att du har anlag för det.
    Jo, men vad jag inte håller med om, ch inte forskning heller, är att man antagligen skulle ha fått schizofreni ändå, senare i livet. Så behöver det inte alls vara. 
  • Anonym (f)
    Anonym (Såhär) skrev 2021-06-19 08:11:46 följande:
    Nej jag säger ju exakt det.

    Det jag även menar är att du inte kan bli schizofren om du inte har det latent i kroppen.

    Du kan inte bli schizofren av cannabis om du inte har anlag för det
    Nä då är vi överrens :)

    Däremot har jag sett att vissa anlag man tror kan leda till schizofreni eller bipolär sjukdom förekommer hos mer än hälften av den europeiska befolkningen. Så det är vanligt att ha anlagen, men förstås ännu större risk om en förälder har sjukdomen tex.
  • Anonym (f)
    Colourfulrainbow skrev 2021-06-19 12:50:14 följande:

    Ett av problemen med marijuana är ju att vi inte har någon motsvarighet till alkomätare.


    Nä, men salivprov och sticka går ju också snabbt.
  • Anonym (f)
    Colourfulrainbow skrev 2021-06-19 12:47:43 följande:

    Är det verkligen ovanligt att inte ha testat någon form av olagliga droger? Jag känner ingen i min ålder som gjort det.


    Vet du det säkert? Jag berättar absolut inget i mitt breda umgänge, ingen känner till eller kan se at jag tagit droger tidigare, de vet heller inte att jag röker någon enstaka gång per år, då jag oftast gjort det med mitt ex hemma i hans lägenhet eller i skogen utan människor närvarande (alltid med minst en veckas semester eller annan ledighet, så jag inte ska testa positivt i något olämpligt sammanhang.) Jag använder egna drogtester för detta också.

    Jag har dock kollegor som säger sig ha provat droger någon enstaka gång, som lever helt normala liv i övrigt nu. 

    Sedan tror jag absolut att drogfrihet är det bästa egentligen. Jag ångrar idag att jag började med droger som amfetamin osv, då det påverkat mitt psykiska mående så negativt under så lång tid.
  • Anonym (f)
    Tow2Mater skrev 2021-06-19 15:48:11 följande:
    Har lagen ändrats sen 2019?

    "De knarkande bilförare blir bara fler och fler ? på bara några år har de skördat dubbelt så många liv på vägarna. Trots det sätter lagen stopp för polisen att drogtesta bilister ute i trafiken. ? Drogerna i samhället ökar, men lagstiftningen hänger inte med, säger polisen Hans Nilsson."

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/1kLVMX/allt-fler-drogade-bilforare--som-polisen-inte-far-kolla/salesposter&shared=false&reason=denied
    Trodde faktiskt det redan gjordes, med tanke på att det görs i både Norge och Danmark.
  • Anonym (f)
    Anonym (f) skrev 2021-06-19 16:05:26 följande:
    Trodde faktiskt det redan gjordes, med tanke på att det görs i både Norge och Danmark.
    Menar de/du spice? För det finns det ju drogtester för. Internet droger utöver psykedelika testar också positivt på drogester, även om det inte alltid blir positivt på exakt substans då liknar de ofta en substans som redan finns tillräckligt mycket för att ge utslag på stickor. Jag har själv testat detta.
  • Anonym (f)
    Tow2Mater skrev 2021-06-19 16:06:26 följande:
    Sverige brukar ju ligga efter med det mesta....
    Jo så är det.

    Men kanske kan det också vara så att man inte använder de drogtester som finns i övrigt också, dvs tex för spice eller div sömntabletter som imovane. De brukar inte ingå i de stickor som vården använder, men de finns på marknaden.
Svar på tråden Dömer jag för hårt? Han är drogliberal….