Inlägg från: Anonym (olika) |Visa alla inlägg
  • Anonym (olika)

    Hur går era döttrar klädda när de går i skolan?

    Min dotter är 12 år och är väldigt intresserad av kläder, alltid varit noga med vad hon har på sig och ännu mer nu när hon börjat bli lite äldre.

    Hon har allt ifrån jeans, tights, kjol, mysbyxor som hon kombinerar med linne/kofta, hoodie, toppar med lång eller kort ärm, blusar. Hon har gärna höga jeans och till det en kort topp så att det är liten glipa men högt uppe. 

    Jag låter henne i stort sett bestämma själv hur hon vill klä sig. Kanske att jag har synpunkter om hon har väldigt tunna kläder när det är svinkallt eller så, men annars får hon känna själv hur hon vill ha det. 

  • Anonym (olika)
    Anonym (A) skrev 2021-06-15 22:44:14 följande:

    Mjukisbyxor och träningsbyxor går man inte ute bland folk med, det är sånt man sover i eller tränar i. Trashigt så det skriker om det.


    Maymom skrev 2021-06-16 15:26:18 följande:
    Jag tycker också att det känns fel att skicka bonusbarnet till skolan i mjukisbyxor och träningsbyxor, och har knappt sett nån på skolan som har det, varför jag ville se lite hur andra ser på det och hur vanligt det är.

    Personligen tycker jag att mjukisbyxor är jättefult och en styggelse på alla sätt. Jag skulle själv aldrig gå ut i mjukisbyxor bland folk, knappt ens till brevlådan.

    MEN mina barn är egna personer och de måste få göra sina egna val , mer och mer ju äldre de blir.

    Min son (16 år) vill BARA ha mjukisbyxor, fula hängiga med knän.... och jag bara håller andan och tänker att med tiden kanske han utvecklar en bättre stil, eller så gör han inte det och då är det så.

    Dottern (12 år) har en mer blandad stil med mjukisbyxor ibland. Även där finns det inslag av kläder som jag tycker är fula eller missklädsamma. Men återigen,  hon är en egen person och i det ingår att få möjlighet att se ut som man vill och utveckla sin klädstil på sitt eget sätt. 
  • Anonym (olika)
    Maymom skrev 2021-07-08 23:21:07 följande:
    Det känns väl inte helt påklätt och därför fel att skicka iväg barnet i myskläder, tycker jag. Känns lite som att man inte bryr sig, men intressant att höra att andra tycker det är ett ok plagg att ha ute i olika sammanhang ex skolan.

    Här är ju barnet så litet än, men det går ju mer och mer mot att hon väljer själv, även om jag har vetorätt om hon tar på nåt som är helt galet.
    Så småningom måste man ju släppa taget lite och se barnen som egna individer som själva kan välja hur de vill se ut och klä sig. Du kommer att behöva börja tänka att du inte "skickar iväg dem" i vissa kläder utan att "de själva går iväg" i vissa kläder. Precis som att du själv väljer vad du vill ha på dig en viss dag i en viss situation. 

    Finns säkert en massa föräldrar som ser med lite lätt fasa på hur deras barn klär sig i vissa åldrar, men som inser att det är en del av barnets utveckling till att bli en egen individ och att det bara är att hålla god min och se tiden an.

    När jag var i yngre tonåren var det modern med trasiga jeans, mina föräldrar förstod aldrig grejen med det "jeans som är trasiga redan när man köper dem?".  Men de hindrade mig aldrig från att ha såna jeans, och hade jag inte fått ha det så hade jag ju varit utanför i mitt umgänge där såna jeans var enligt modet. 
Svar på tråden Hur går era döttrar klädda när de går i skolan?