• Maymom

    Hur går era döttrar klädda när de går i skolan?

    Varierar väl från dag till dag men vad är vanligast? Och skriv gärna om det är nåt av alternativen du undviker att ha på dottern i skolan?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Hur går era döttrar klädda när de går i skolan?
  • Maymom
    Anonym (A) skrev 2021-06-15 22:44:14 följande:

    Mjukisbyxor och träningsbyxor går man inte ute bland folk med, det är sånt man sover i eller tränar i. Trashigt så det skriker om det.


    Jag tycker också att det känns fel att skicka bonusbarnet till skolan i mjukisbyxor och träningsbyxor, och har knappt sett nån på skolan som har det, varför jag ville se lite hur andra ser på det och hur vanligt det är.
  • Maymom
    Anonym (Lill) skrev 2021-07-04 09:42:05 följande:

    Min tioåriga dotters favorit är nog jeggings och tröja. Jeans ibland, samt shorts, kjol och klänning också en hel del. Tights och leggings är samma sak i min värld? Sällan mjukisar i skolan men det har hänt nån gång. Magtröjor har vi inte haft några önskemål på än iaf.


    Jeggings var ett bra tips. :D Här är tajts mer poppis än jeans då hon tycker jeansen är för hårda i midjan men jeggings kanske kan funka, känns mer påklätt än tajts också om hon vill ha en kortare tröja till.

    Leggings var tidigare strumpbyxor utan fot medan tajts/tights är i vanligt tyg. Men begreppen verkar ha blandats ihop hej vilt. :)
  • Maymom
    Anonym (pppp) skrev 2021-07-06 11:55:26 följande:

    I mina söners klasser gick "alla i träningsbrallor som tex Adidas, eller mjukisbyxor, ända upp på gymnasiet. Varför är det så farligt? Tjejerna däremot brukade inte ha det. 


    Det känns väl inte helt påklätt och därför fel att skicka iväg barnet i myskläder, tycker jag. Känns lite som att man inte bryr sig, men intressant att höra att andra tycker det är ett ok plagg att ha ute i olika sammanhang ex skolan.

    Här är ju barnet så litet än, men det går ju mer och mer mot att hon väljer själv, även om jag har vetorätt om hon tar på nåt som är helt galet.
  • Maymom
    Anonym (olika) skrev 2021-07-09 08:32:10 följande:

    Så småningom måste man ju släppa taget lite och se barnen som egna individer som själva kan välja hur de vill se ut och klä sig. Du kommer att behöva börja tänka att du inte "skickar iväg dem" i vissa kläder utan att "de själva går iväg" i vissa kläder. Precis som att du själv väljer vad du vill ha på dig en viss dag i en viss situation. 

    Finns säkert en massa föräldrar som ser med lite lätt fasa på hur deras barn klär sig i vissa åldrar, men som inser att det är en del av barnets utveckling till att bli en egen individ och att det bara är att hålla god min och se tiden an.

    När jag var i yngre tonåren var det modern med trasiga jeans, mina föräldrar förstod aldrig grejen med det "jeans som är trasiga redan när man köper dem?".  Men de hindrade mig aldrig från att ha såna jeans, och hade jag inte fått ha det så hade jag ju varit utanför i mitt umgänge där såna jeans var enligt modet. 


    Absolut. Men så länge man är den som klär på och skickar iväg vill man ju att de ska se vettiga ut och även senare åtminstone hela och rena.

    Sen känns det självklart att det i tonåren blir nåt annat när de själva tom köper kläderna. Hade själv korta magtröjor som pappa förfasades över när jag var tonåring.
Svar på tråden Hur går era döttrar klädda när de går i skolan?