Inlägg från: Hyllemor |Visa alla inlägg
  • Hyllemor

    13 år och mensstration

    Man måste inte duscha varje dag, men för den sakens skull ska man inte gå smutsig. Man tvättar sig bland annat under armarna och mellan benen på morgonen, men det kan man göra med hjälp av kranen i handfatet från och med puberteten då man brukar få en mer markant svettdoft än annars. Vissa tycker att det är lättare att duscha än att tvätta av sig, men det är ju upp till var och en. Om man däremot har tränat så ska man absolut duscha efteråt eller om man har gjort någon fysisk aktivitet som gör en svettig. 


    När det gäller mensen, så kommer det nog att lösa sig automatiskt när dina döttrar får den. Jag själv minns hur äckligt jag tyckte att det var när jag fick mens och ville verkligen inte röra där nere, så då duschade jag istället varje dag. Jag pratade också med mina kompisar som gjorde så. Rent generellt så duschar jag betydligt oftare fortfarande när jag har mens än när jag inte har det. 

  • Hyllemor
    Anonym (Que) skrev 2021-06-16 00:31:32 följande:
    Jag använder menskopp som töms morgon och sen på kvällen. Inget kladd och inget spill. Inte ofräscht. Tips till dig och din dotter!
    Menskopp liksom tampong Kan vara förbaskat svårt när man har fått sin första mens och inte har haft det i så många år som du? Att du inte vet det?
  • Hyllemor
    Anonym (Que) skrev 2021-06-16 00:48:49 följande:
    Klart jag vet det. Men det finns alternativ till bindor om man vill testa. Det kanske är så att TS flicka inte sköter sin hygien, men jag ställde mig frågande till att TS tycker att man bör duscha minst en gång om dagen vid mens. Mens är inte smutsigt.
    TS verkar duscha ovanligt mycket oavsett om hon har mens eller inte. Med tanke på vad hon frågar så är kanske inte menskopp den rätta saken att rekommendera i det här fallet som råd till dottern.
Svar på tråden 13 år och mensstration