Inlägg från: Minionen123 |Visa alla inlägg
  • Minionen123

    Socionom skola om sig!

    Hej!

    Undrar om det finns någon här som skolat om sig från socionom? Vad valde ni då att skola om er till?

    Gick socionomutbildningen men har starkt funderat på att skola om mig till förskolelärare, känns bara sjukt segt att behöva läsa ännu en 3,5-års utbildning ???? finns det någon genväg när man redan är utbildad socionom? ????

    Hoppas någon har svar/tips! ????

  • Svar på tråden Socionom skola om sig!
  • Minionen123
    Anonym (aba) skrev 2021-06-16 21:47:39 följande:

    Jag är i omvänd sits, jobbar som förskollärare men vill studera till socionom. En nyfiken fråga vad är det som gör att du vill byta från socionom till förskollärare?

    Du kommer att behöva läsa 3,5 år till tyvärr. Surt men vad ska man göra .


    Varför jag vill byta till förskolellärare beror på flera anledningar. Jag vet att det är ett tufft arbete (som många arbeten är) men jag har väl förstått att det är barn som jag vill arbeta med, just det pedagogiska och att få vara en del av barnens utveckling för det är ett viktigt arbete. Jag valde socionomutbildningen utan att egentligen veta vad den innebär, för man kan inte studera bara grundutbildningen och sen känna sig klar, jag känner att jag i princip inte lärt mig något från utbildningen som är av vikt med tanke på vad jag nu arbetar som eller kan tänka mig arbeta som.

    När jag valde utbildningen till socionom valde jag den enbart med anledning av att jag vill arbeta MED människor. Tyvärr tycker jag att det på många arbetsplatser dock saknas ekonomi för att utföra den kvalité man vill i sitt arbete. Det kanske är så inom många verksamheter oavsett område, men upplever ändå att arbetet inom förskola hade gett mig mer än arbete som socionom. Ska man arbeta med barn och vara socionom så behöver man oftast mycket lång erfarenhet och vidareutbildning ändå, då kan jag lika bra välja förskolelärare och då är det nog mer fokus på det pedagogiska.
  • Minionen123
    Anonym (Mia) skrev 2021-06-16 21:54:03 följande:

    Hur länge har du jobbat som socionom? Tänker att yrket är väldigt brett och du kanske hittar en nich du skulle trivas med? Annars ta jobb som outbildad ett tag på förskolan så du verkligen får testa hur det är.


    Jag blev klar socionom jan -20, så har verkligen inte arbetat länge. Jag har väl redan nichat mig kan man säga inom LSS, har jobbat redan sedan tidigare väldigt mycket inom LSS-verksamheter. Och det är väl det området inom socionomyrket som jag skulle tänka mig är det roligaste vad jag anser, då det är det området som har mest fokus på det pedagogiska.

    Ja, kanske får testa den vägen. Hade det inte varit för lönen så hade det varit enklare.
  • Minionen123
    Anonym (L) skrev 2021-06-16 22:26:27 följande:

    Precis håller med dig eftersom socionom är så brett kan du säkert hitta något jobb som du jobbar med barn och ungdomar. Något helt annat än du gör nu.


    Problemet är att ska man arbeta med barn och unga behöver man oftast lång erfarenhet eller ta ett riskabelt föräldravik. Det har man inte riktigt råd med att riskera när man redan har fast tjänst, egna barn att försörja och räkningar. :(

    Om man då ändå ska vidarutbilda sig så kan man ju då lika bra välja förskolelärare, då blir man något konkret och inte bara "socionom" som knappt säger något då det är så brett.
Svar på tråden Socionom skola om sig!