Inlägg från: Hyllemor |Visa alla inlägg
  • Hyllemor

    Hur får jag tålamodet att sitta med mina intressen?

    Mitt tips är att helt och hållet stänga av telefon surfplatta och dator under flera dagar i sträck.


    För ett par år sedan gick min mobil sönder mitt under semestern. Jag hade inte möjlighet att laga den under en hel vecka och med mobilen försvann också internet från datorn eftersom jag hade mobilt bredband. 


    De två första dagarna var överjävliga, men plötsligt så fick jag ro att göra sådant där som jag tidigare bara halvgjort och blivit uttråkad kring: plötsligt läste jag, skrev, löste korsord och ritade. Ja, faktum var att jag till och med målade om klädkammaren och allt av detta var jätteroligt och efter semestern kände jag mig lugnare och mer utvilad än någonsin. 

    Den semester har varit den bästa semestern jag någonsin har haft. Stressen liksom försvann. Efter det har jag insett att forum och sociala medier, sms och telefonsamtal stressar oss mycket mer än vad vi kanske vill erkänna. Under ett helt år lyckades jag hålla mobil- och internetanvändandet på en bra nivå efter det, men plötsligt trillade jag dit igen. och nu har jag inte ro att läsa en bok eller att sitta och rita längre igen.

Svar på tråden Hur får jag tålamodet att sitta med mina intressen?