Inlägg från: OutOfSpace |Visa alla inlägg
  • OutOfSpace

    Hur delar man pengar mellan sig?

    Vi har alltid delat helt jämt. Jag har tjänat mycket mer än min fru, men vi har alltid tagit pengarna som är över (efter alla utgifter (inkl matkonto) samt pott-pengar till semester o dyl) och delat på hälften. Så kort sagt: Fickpengar eller "Gör 100% vad du vill-pengar".
    Aldrig funderat i skiljsmässo-termer...

    Senaste tiden, då vi börjar få bättre ekonomi då barnen flyttar ut, så har faktiskt min fru fått lite mer pengar än jag, då hon helt enkelt gör av med mer. Vi skulle aldrig gjort så om jag hade känt behov av mer pengar än jag har dock.

  • OutOfSpace
    Anonym (Maja) skrev 2021-06-24 10:57:04 följande:
    Så har jag alltid resonerat tidigare, då vi alltid delat lika på alla pengar in, oavsett om man varit föräldraledig eller jobbat extra eller vem som tjänat mest. Min man har dock gått bakom ryggen på mig ekonomiskt under flera år, vilket gör att jag nu tänker helt annorlunda med pengar. Det är för det första inte självklart för mig att vi kommer dela på resten av livet, och för det andra känner jag en större press att spara pengar om något händer. Jag känner också mindre för att ha en generös hållning mot honom. 
    Fullt förståligt! Skulle tänkt likadant.
Svar på tråden Hur delar man pengar mellan sig?