• Karlington

    Om du inte ens var 40 och behövde använda käpp, hur hade du designat den?

    Anonym (Den unga tanten med käpp) skrev 2021-06-25 00:27:26 följande:

    För att göra en lång historia kort: jag är 37 år och har börjat förlika mig med mitt öde. Jag klarar inte av att gå upp för en backe på grund av en kronisk lungsjukdom som oftast inte märks, om jag inte behöver gå upp- eller nedför då jag blir mycker röd i ansiktet och andas konstigt. När vi är i skogen så har jag alltid bett mina barn att hitta en "vandringsstav" åt mig, eftersom syrebristen kan göra att jag faller.

    Nu räcker inte vandringsstav längre. Folk stirrar ju i alla fall, har jag märkt, och min man säger att det syns alltmer på mig när jag anstränger mig. Det går mycket lättare om jag har någonting att stötta mig på, men ändå är steget långt att gå från vandringsstav i skogen till en jäkla grå aluminiumstav med grått plasthantag, i stan, som sjukvården erbjuder. Jag har kollat runt på nätet, men ja, de flesta träkäppar, ser ju ut som, ja, träkäppar som tanter har.


    Om ändå folk ska glo på en, så bör man kunna göra det lite roligare och jag gillar att pyssla, men har svårt med idéer här, eftersom det här egentligen inte är någonting jag vill fixa till, men hellre en crazy käpp än den som vården erbjuder mig.


    Ge mig era galnaste tips: ledbelysning? Hårdrocksmotiv? (Jag gillar iofs inte hårdrock) Neonfärger? Vad kan man göra för att få en käpp lite roligare när ändå folk glor som de gör?


    Köp någonting som ser ut som ett rikemanstillbehör, typ en elfenbenskäpp med snidat huvud. Finns billiga kopior, så det behöver inte bli någon dyr affär. :)

    Gå du runt med något sånt kommer folk tro att du är någon excentrisk typ bara. De kanske blir lite roade, men det är ju isf din käpp de är roade av, inte det faktum att du har en käpp. Kanske inte världens roligaste i och för sig, men bra mycket roligare än att de glor på dig. :)
Svar på tråden Om du inte ens var 40 och behövde använda käpp, hur hade du designat den?