Inlägg från: September1518 |Visa alla inlägg
  • September1518

    Följas åt med vikt och träning fram till 1 okt ( forts. Midsommartråden)

    Anonym (neråt!) skrev 2021-08-17 08:13:42 följande:

    Invägning idag - det blev 79,8kg, vilket är ett plus på 0,1kg sedan förra veckan (eller för 9 dagar sedan, för att vara korrekt). Det var ju logisk att frossandet förra veckan ska ha effekt, men jag hoppades att det har mindre effekt, det var ju ändå redan en vecka sedan och jag fastade i 3 dagar sedan dess (onsdag, lördag och igår). Så jag förväntade mig faktist att jag går ner lite ändå, några hg.  Men okej, det får jag ta, nästa veckan blir jag nöjdare, hoppas jag.

    Idag var det även dags att ta mått igen, vilket jag gör en gång per månad. Sedan förra mätningen för 5 veckor sedan (då vägde jag ungefär 2kg mer) minskade jag nästan överallt. Enbart måtten på ett ställe på låren (jag mäter på 2 ställen) stannade stilla - och det är ett ställe jag bryr mig inte så mycket om, för det känns inte så tjock där. Det blev 1cm mindre var på överarmen, midjan och tjockaste ställe på låren och 2cm mindre rund höften. Så det kan jag ju vara nöjd med, det går åt rätt håll!


    Åh nej vad trist med plus!! Men tyvärr är det priset man får betala ibland, kroppen fungerar otroligt konstigt! Tycker det borde ha räckt med de fastedagarna men tydligen inte. Till nästa vecka släpper säkert en större klumpvikt igen :D Fortfarande under 80!! AWESOME!

    Roligt med måtten! Tänkt vad mycket varje centimeter runt kroppen är egentligen. Sen när du är i mål måste du göra den där grejen som Anna Skipper gjorde i Du är vad du äter, där du håller måttbandet på det mått du minskat från. Sjukt kul att se!
  • September1518
    Anonym (rita) skrev 2021-08-17 15:33:07 följande:

    Jag försöker hålla mig ifrån tråden i några veckor nu eftersom jag börjat introducera mat och vikten står mer eller mindre stilla. Har fått veta att det är fullt normalt och har med bl.a. tarminnehåll och vätska att göra, så det är inte så att jag känner mig deppig av den anledningen, men jag försöker att inte tänka så mycket på min vikt så att jag kan hålla lite känslomässig distans till den. Men allt löper på som det ska dietmässigt. :) 

    Dessutom visade det sig att när vågen sa 86.6 eller vad det nu var för ett par veckor sedan så var det bara batterierna som bråkade. Jag tyckte också att det var ett lite väl stort hopp nedåt. Det var väl antagligen snarare typ 88 eller något. Det däremot gjorde mig ganska deppig...

    Blev å andra sidan på mycket gott humör i helgen när jag skulle på fest och inga av mina "finare" byxor passade mig. Ett par föll t.o.m. direkt ner på golvet när jag satte på mig dem. Och då ska sägas att jag använt två av de här byxorna för bara ett par veckor sedan. Visst, de satt väl lite löst då också, men inte så pass att jag inte kunde/ville ha dem på mig. Så även om vikten på vågen stått ganska stilla verkar något ändå ha hänt i kroppen.

    Jag hoppas det går bra för alla er andra! <3


    Låter bra att ligga lite lågt under tiden, låt våg och måttband vila. När är planen att du ska börja kolla igen och fortsätta hoppas på minskning? Tråkigt med felvägningen, men snart är du på banan igen och så rör det sig neråt. Väger du dig hos dietisten?

    Häftigt med byxorna! Det måste väl ändå vara det absolut starkaste beviset på vad som händer :D Jäklar vad du har kommit långt!
  • September1518

    För mig rullar det på bra, slutat med godis och mjukt bröd och annat onyttigt. Denna vecka har jag gått två promenader och fått till ett bra pass på gymmet samt ett kort yogapass. Jag äter bra mat, inte jättenyttigt men vanlig mat, precis som förr. Äter extra mellis ibland om jag känner mig extra hungrig. Känner mig redan förändrad och superfräsch i kroppen! Vilken skillnad det gör bara av att sluta små- och storäta massa godis och skit! :D

  • September1518
    Anonym (neråt!) skrev 2021-08-18 07:46:46 följande:
    Ja, jag är glad att jag åtminstone förblev under 80kg, för DET hade annars varit hemsk för mig. Jag ska se hur det blir nästa veckan. Kanske är det nu verkligen så att det blir mycket svårare eftersom jag är närmare normalvikt ... du borde inte ha nämnt det! Flört
    September1518 skrev 2021-08-17 23:47:56 följande:

    För mig rullar det på bra, slutat med godis och mjukt bröd och annat onyttigt. Denna vecka har jag gått två promenader och fått till ett bra pass på gymmet samt ett kort yogapass. Jag äter bra mat, inte jättenyttigt men vanlig mat, precis som förr. Äter extra mellis ibland om jag känner mig extra hungrig. Känner mig redan förändrad och superfräsch i kroppen! Vilken skillnad det gör bara av att sluta små- och storäta massa godis och skit! :D


    Utmärkt! Ja, det kan verkligen gå väldig snabbt att känner sig mycket bättre. Nu får du kommer ihåg den här känsal varje gång du känner dig sugen på godis!


    Det förstår jag, du är under 80 och ska aldrig upp igen! Det är det viktigaste just nu! :D Haha sorry, borde inte ha sagt något, nu nojar du. Men jag tror och hoppas att du kommer få ett kanonbra vikttapp till nästa vägning! Fortsätt kämpa!

    Det ska jag absolut försöka, känns verkligen underbart att ha kunnat utesluta allt sånt skräp och inget sug ännu, det känns bara bra!
  • September1518
    Anonym (rita) skrev 2021-08-18 10:35:00 följande:
    Nej jag väger mig hemma, har inte varit hos dietisten på ett litet tag nu utan vi har pratat över telefonen istället de senaste par gångerna. 

    Tror jag börjar kolla vikten igen när jag är uppe i det antalet kalorier jag ska äta varje dag, eller kanske någon vecka efter det. Då borde det ha börjat stabiliseras och jag kan förhoppningsvis börja gå ner igen. :)
    Anonym (neråt!) skrev 2021-08-18 07:46:46 följande:
    Oh nej! Det kan jag förstå att det är frustrerande att kommer på att vågen visade fel Rynkar på näsan Men tänk på hur mycket du ändå gick ner och så är du ändå under 90kg och under 30 i BMI! Och snart kommer du fortsätter att gå ner. Hur går det med maten? Är det knepig, konstig, bra, ... att äta normal mat igen?


    Det känns ärligt talat lite jobbigt. Jobbigt att handla och laga mat. :p Är fortfarande inte särskilt hungrig och har blivit så bekväm av mig gällande mat nu, så att alls behöva tänka på det känns väldigt ovant. Men vill inte heller klaga för mycket, det är såklart kul att få lite mer variation i kosten igen. :)

    Då förstår jag. Men nu har du bytt batterier på din våg och fått korrekt vikt? Brukar du kontrollväga dig flera gånger eller blir det en gång per tillfälle? Jag väger mig t.ex alltid 3 gånger då jag flyttar runt vågen nån decimeter. Jag har visserligen varit med om att jag gjort så, vågen har visat samma alla tre gånger för att 3 min senare visa något helt annat när jag testar igen. Helskumt!

    Vänta någon vecka efter det låter bra. Så länge du följer planen kommer det ordna upp sig som det ska men du behöver inte se vikten eventuellt gå upp under tiden. Avvakta några veckor och förhoppningsvis är den påväg neråt igen. Kommer gå asbra! När är du uppe i antalet kalorier du ska äta?
  • September1518

    God morgon, vikten låg kvar på 65,9 imorse. Så detta är alltså tredje veckan i rad som den står still. Känns riktigt bra. Jag förstår att min uppgång berodde på dålig kost och godis, kanske inte så mycket graviditeten än.

  • September1518
    September1518 skrev 2021-08-20 09:19:14 följande:

    God morgon, vikten låg kvar på 65,9 imorse. Så detta är alltså tredje veckan i rad som den står still. Känns riktigt bra. Jag förstår att min uppgång berodde på dålig kost och godis, kanske inte så mycket graviditeten än.


    Eller alltså detta är tredje veckan i rad som vikten står på samma kanske jag ska säga!

    Så såhär har det sett ut senaste veckorna

    V. 30 65,2

    V. 31 66,0

    V. 32 65,9

    V. 33 65,9
  • September1518
    Anonym (neråt!) skrev 2021-08-20 22:09:06 följande:
    Utmärkt! Det är så svårt när man är gravid, man kan aldrig vara säker om en viktuppgång hände pga bebisen eller fet.
    Haha visst är det så! Lätt att äta bara för att man är gravid och tycker att man har rätt till det. Gjorde så förra gången, gick ju inte så bra med vikten då. Nu känns det som att jag är på rätt spår! Lite nervös inför julen redan, då brukar det bli en hel del onyttigt och några kilo uppgång. Men jag får hålla laserfokus!
  • September1518
    Anonym (Stegräknaren) skrev 2021-08-21 09:09:15 följande:
    Jag kan bara äta begränsat pga massa allergier och covidkomplikation så min frukost består av hembakat bakpulverbröd och frysta blåbär. Ska ta med bröd till två dagar men tre håller det inte, bara smular sönder och blir ofräscht. Jag har det i frysen hemma och tar fram till varje frukost.

    Jag kan inte äta något av de fyra sädesslagen, inga färdiga köttpålägg pga tillsatser, ingen okänd ost som kan innehålla konserveringsämnen eller är för lagrad, bara begränsade mängder ägg (typ 0.25 ägg per dag), kan bara dricka kaffe var femte dag eller så, kan inte dricka citrusjuice och ingen fruktdryck med tillsatt citronsyra osv osv... Det är aningen krönglitt å va ja.

    Och jag är nästan beroende av mina blåbär nu för det är det enda roliga med att äta frukost, men det får väl gå.
    Om du kontaktar hotellet innan och informerar om läget tror jag inte det är några som helst problem att låna deras kyl/frys om du behöver! De är nog bara glada att du underlättar för dem med och tar med din egen kost. Samtidigt tror jag att om du meddelar dem om exakt vad du kan och inte kan äta kommer de säkert se till att det finns specialkost till dig där. Kanske inte specialbakat bakpulverbröd men absolut massa blåbär och annat du kan behöva.
  • September1518
    Anonym (neråt!) skrev 2021-08-24 14:56:50 följande:

    Aaaahhhhhhhhhhhhh, 77,8kg blev det idag - minus 2kg sedan förra veckan! Jag är  glad och lättad! Inte bara för att det är en stor nedgång (fast mycket av det var vätska, för 2kg fett har jag säkert inte tappad på en vecka), utan för att jag fruktade motsasten. Under flera dagar förra veckan - torsdag till lördag - kännde jag mig extrem tjock. Jag tittade på magen och tyckte den var mycket större. Och så kände jag mig extrem trött också och svag i hela kroppen. Svag känner jag mig fortfarande in musklarna, men annars blev det bättra de sista dagarna.


    Oj vad stört roligt!! Vilken fantastiskt härlig chock!! :D Tänkte på dig igår och hur det skulle gå idag. Jäklar vad roligt!! Stort grattis till det tappet! Jobba nu hårt på mentaliteten och förbered dig på mindre tapp till nästa vecka. Tänk att du denna vecka tappade för två, särskilt som du blev så överraskad ;) Konstigt med musklerna, kanske kroppen är lite trött av att ligga på underskott. Hoppas du får ny energi snart!
Svar på tråden Följas åt med vikt och träning fram till 1 okt ( forts. Midsommartråden)