Inlägg från: September1518 |Visa alla inlägg
  • September1518

    Följas åt med vikt och träning fram till 1 okt ( forts. Midsommartråden)

    Anonym (neråt!) skrev 2021-07-27 07:24:45 följande:

    Idag visade vågen 81,2kg - minus 0,4kg sedan förra veckan. Jag är faktist väldig besviken (inget nytt med det). Jag kännde mig så mycket smalare de sista dagarna (och bältet sa att jag inte bara inbillar mig) och med tanke på mensen, där jag har säkert blivit av med mycket vätska, har jag förväntat mig minst 1kg, men egentligen ännu mer, rund 1,5kg.
    Om kroppsfettet stämmer på ett ungefär (34,4% idag, 35,3% förra veckan) har jag ändå gått ner nästan ett kilo i fett, så det vore ju bra, om det gick att lita på .... suck


    Anonym (neråt!) skrev 2021-07-27 08:51:14 följande:
    Ja, det stämmer, jag har också mina fasta dagar där jag unnar mig en onyttig måltid. Under sommaren (juli och augusti) tillåter jag mig att äta sötsaker en gång i veckan (ingen fast dag, utan vilken dag som helst under veckan). Fast förra veckan blev det inga sötsaker. Inte för att jag var orolig pga av kalorierna, utan för att jag inte var sugen. Det känns så bra! Jag funderade tom vad jag ska köpa, tänkte på saker jag egentligen älskar (olika sorters choklad, glass, keks, ...) men var inte sugen på någonting. 
    Sötsaker/sockerberoendet är mitt största problem, så det är ett stort steg framåt. Inte bara att jag inte kännde något sug, utan att jag tog konsekvensen att inte äta någonting då. Det borde ju vara normalt, att man inte stoppar i sig sötsaker om man inte "behöver", men för mig är det ett stort framsteg - jag hade lov att äta sötsaker utan dålig samvete men jag avstod för att jag inte var sugen. Jag firade mig själv under helgen pga detta Skrattande Så jag bör fokussera på bra saker som det här, inte på för lite viktnedgång.

    Trist att det blev ännu en "dålig" vecka, särskilt som du räknade med mer pga mensen. Inget att göra åt nu, det är bara att fortsätta kämpa, snart droppar det en jäkla massa vikt ska du se! Sen har jag förstått det som att man typ aldrig blir nöjd med kroppen ändå haha, man vill alltid ner mer, bygga mer, forma mer osv osv. Finns alltid något att göra. Antagligen när du når din målvikt kommer nya målbilder :)

    Jätteroligt att du tycks ha minskat i måtten i alla fall! Mäter du dig inte eller kanske du bara gör en gång i månaden?

    Häftigt att du skippade sötsaker!! Jag är som dig, har jag en unnardag och inte är sugen äter jag ofta något bara för att jag får. Helt sjukt egentligen. Men otroligt starkt av dig att avstå från det tvångsbeteendet! Jättebra jobbat verkligen :D
  • September1518
    Anonym (neråt!) skrev 2021-07-27 21:47:36 följande:

    Tack, jag är faktist ganska stolt att jag klarade det :) Jag mäter mig en gång i månaden, alltså var fjärde eller femte vecka. Nästa gång blir om 3 veckor. Jag känner att det är bättre för mig att göra det så, för att se skillnaden. Om jag mäter mig varje vecka skulle jag oftas inte se någon skillnad alls eller bara så lite att jag inte är säker på om det verklingen miskade eller om jag håller mätbandet lite tätare. En gång i månaden känns lagom för mig.


    Det ska du vara! :D

    Det låter vettigt, mått är helt annat än vikten eftersom man, som du nämner, håller måttbandet själv och det kan bli lite olika beroende på hur hårt man råkar hålla.
  • September1518

    Jag har inte hunnit läsa här på några dar nu. Tänker att jag ska försöka hinna ikväll.

    Men så länge är här en uppdatering om mig. Jag har återgått till att väga mig varje dag, känner mig lugnare då jag har koll. Kvällarna har pendlat mellan 65,6-66,1 medan jag varje morgon legat stadigt på 64,9. Fram tills igår då jag vägde 65,2 i morgonvikt. På kvällen vägde jag endast 65,4 (flyttade även runt vågen) men likväl på morgonen låg vikten igen på 65,2. Konstigt, är uppe och kissar 3 gånger under natten och innan morgonvägningen, känns som bara det borde väga minst 2hg! Brukar vanligtvis tappa mellan 0,8-1,2 kg från kväll till morgon. Men kanske behöver nya batterier. Kroppen är så konstig också!

  • September1518
    Anonym (nytt försök) skrev 2021-07-28 07:53:20 följande:
    Nej, jag har inte kollat mig. Funderat på det, men avvaktat p g a Covid och trycket på vården. Men behöver nog ändå träffa en gynekolog nu till hösten, så ska ta upp det då.
    Vad fint av dig, det gör du rätt i. Snart höst :)
  • September1518
    Anonym (rita) skrev 2021-07-28 10:31:15 följande:
    Ja visst är det frustrerande? Och man kan vara hur medveten som helst om att det är normalt, men man blir ändå besviken när man väger mer än man tycker att man förtjänar, haha. 

    Vikten stod stilla på 91-ish i några dagar, har bara vägt mig snabbt varje morgon för att se om det släppt och sedan försökt tänka på annat resten av tiden. Och har försökt dricka ordentligt. Måste säga att jag ändå hållit mig hyfsat lugn. Har känt besvikelse på morgnarna men lyckats skaka av mig det någorlunda någon timme senare.

    Imorse föll det äntligen ner till 89.6. Så nu hamnade jag under BMI 30 (med minimal marginal förvisso men ändå) och jag är så jäkla glad och lättad! 

    Jag äter exakt samma sak varje dag, ja. :)
    Hemskt är det! Duktig du är som lyckats släppa de tankarna under dagen.

    Åh wow vad roligt!! Bra jobbat, grattis! :D Snacka om att nå en milstolpe. Du får absolut inte förminska ditt resultat!! Du ligger nu under 90 kg, under 30 i BMI, fantastiskt! Hoppas du inte går över det igen utan fortsätter neråt. Hur har det gått sen dess?
  • September1518
    Anonym (Viktigt) skrev 2021-07-28 11:17:55 följande:

    Nu när semestern är slut här för min del så blir det tillbaka till gymmet igen..

    vikt och mått står still men snart kickar jag igång det på riktigt igen. Kanske bra att det på nåt vis har stått still ett tag då kroppen börjat vänja sig


    Härligt att det stått still. Tror också det är bra för kroppen att stabilisera sig. Så kör du igång med kickstart nu igen! :D
  • September1518
    Anonym (nytt försök) skrev 2021-07-31 08:42:33 följande:

    Har tappat motivationen lite. Men nu ska jag försöka hitta den igen, så att jag inte går upp det jag gått ner.


    Hur har det gått under sommaren? Har du stått still, gått upp eller ner? Du kanske behöver pausa lite och bara stå still. Sen efter några veckor kickar du igång det igen!
  • September1518
    Anonym (99.6) skrev 2021-07-31 17:32:23 följande:

    Så många inlägg sedan jag skrev sist, för många att kommentera men ni är jätteinspirerande allihop och så duktiga! 

    Jag vägde 96.8 idag vilket var en liten besvikelse eftersom jag vägde 96.9 för en vecka sedan och alltså bara gått ner - 0.1 kg. Men jag vet att det är tillfälligt för jag har verkligen ätit nyttigt och tränat senaste veckan och om jag bara håller ut kommer vikten röra sig nedåt förr eller senare. Men det går frustrerande långsamt :( 


    Du har ändå gått ner och det tycker jag är superbra gjort! Ibland stannar det till lite om man gått stadigt neråt ett tag. Fortsätt kämpa så rör det på sig igen snart :D Till nästa vecka har det säkert släppt mer!
  • September1518
    Anonym (nytt försök) skrev 2021-08-02 10:18:05 följande:
    Har gått ner ungefär ett kilo, och vad gäller vikten var ju målet att inte gå upp, så det är jag förstås nöjd med. Men svårt nu att hinna röra på mig så mycket som jag gjorde tidigare, och besviken över att magen inte minskar. Istället för mer magövningar börjar jag då småäta, förstår inte att det ska vara så svårt att låta bli, jag äter alltså rejält när det är matdags, så ingen egentlig bantningskur.

    Är så imponerad av alla er som lyckas hålla diet vecka efter vecka!!
    Det ska du vara riktigt stolt över, jättebra jobbat! :D Tråkigt när det inte riktigt går som man vill. Hur kommer det sig att du inte hinner röra på dig så mycket just nu? Till denna vecka kanske du ska sänka kraven lite så de känns mer överkomliga. Jag har exakt samma problematik! Åt redigt med köttfärsås och spagetti till middag idag, en timme senare blev jag väldigt godissugen och det gick inte att stå emot. Blev också besviken på mig själv då jag bestämt mig för att inte äta godis på vardagar, fattar inte heller. Men jag är verkligen känslostyrd när det kommer till sockerätande,.

    Jag är också imponerad av alla dem, helt otroligt! 
  • September1518
    Anonym (neråt!) skrev 2021-08-03 08:35:30 följande:

    Woooohooooooooooo .... vågen visade 79,9kg idag! Under 80kg, äntligen! Jag är såååååå glad, jag kunde spricka  

    Aldrig, aldrig, ALDRIG igen kommer jag att ha en jävla åtta där framme igen! Okej, det har jag redan sagt för 6 år sedan, när jag gick ner från 92kg till 72kg, men denna gången kommer jag inte att förstöra allt igen.

    Kroppsfettet kommer jag snart sluta att skriva upp, det är helt enkelt inte rimligt - 36% idag, 34,4% förra veckan. Då borde jag har gått upp 0,8kg i fett, det tror jag inte på.

    Nästa vägning blir redan på söndag, istället fär nästa tisdag, för vi kommer att fira en födelsedag och då blir det sockerätandet på söndag, måndag och tisdag. Efter denna frosseri har jag en vecka tills nästa vägning, det räcker förhoppningsvis för att göra mig av med alle extra kalorier som jag stoppar i mig under de tre dagar.


    Sjukt jäkla roligt att höra!!! Du är fantastisk! Bra gjort! Vilket arbete! Nu jäklar är du nära målet!! Vet du, du borde gå till något gym som har en riktig sån våg och mäta. Sen behöver du inte mäta igen på några månader, ett halvår eller så men kul att se i framtiden vad träningen ger för resultat på fett och muskler :D Du vet mycket väl att vikten kan röra sig lite upp och ner, särskilt om man har några inplanerade fuskdagar. Men försök äta med måtta och bara just det du verkligen vill smaka av. Så kommer du säkert ligga kvar under 80 efter dessa dagar!
Svar på tråden Följas åt med vikt och träning fram till 1 okt ( forts. Midsommartråden)