Inlägg från: Anonym (Gränser) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Gränser)

    Lättare smink till tolvåring?

    Jag tänker att det handlar om värderingar och att jag själv inte ser det som ett problem att sminka sig, när det ligger på en nivå som fungerar för sammanhanget.

    På samma sätt som jag använder balsam på min 7 åring och "flätkräm" i håret när det behövs, på samma sätt kommer jag accepterar smink på huden för utjämning när det behövs.

    Jag har svårare för mascara och läppglans än en bb-cream. Men välj det som du tycker är ok.

  • Anonym (Gränser)
    PatrikE skrev 2021-07-08 09:54:25 följande:

    ..Men suck...vad trött man blir

    är det så kontigt att fler och fler barnn/ungdommar har en sned självbild, barn som tycker de är för tjocka har en stor rumpa fel näsa osv....Helt oacceptabelt, smink kan man anväda om man ska ha en teaterförreställning i skolan el liknande, sminka sog som monster eller liknande, absolut inte dagligen, om man tycke så har man nog en rad andra problem att ta tag i...man får lite "dance moms" vibbar här...barn som växer upp till ett liv kantat av problem som sned självbild, bulemi, anorexi mm... som tidigare sagts i tråden på 80-talet var det ett uttryck-likt punk eller goth...det handlade inte om en sned självbild...utan en stil...vilket är någonting radikalt annat...


    Personligen tycker jag att det blir en skev bild av världen att låtsas som att folk inte sminkar sig, använder kläder som smickrar och "är perfekta" som de är.

    En del av att växa upp är att lära sig om världen och som vuxen behöver man faktiskt prata om smink med barn om och när de vill.

    Det handlar ju om vilka värderingar man har och många håller inte alls med dig om att det är sminket som är problemet....
Svar på tråden Lättare smink till tolvåring?