Inlägg från: Anonym (Osäker) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Osäker)

    Lättare smink till tolvåring?

    Min dotter är tolv år, börjar sexan i höst. Hon har länge velat ha smink. Inget extremt, utan tex en färgad dagkräm för att dämpa mörka ringar under ögonen. Ringarna är ärftliga och har inget med hennes vanor att göra.

    Jag är kluven. Det handlar ju som sagt inte om något större, men hur hård ska man vara gällande sånt?

  • Svar på tråden Lättare smink till tolvåring?
  • Anonym (Osäker)
    Rebecca1987 skrev 2021-07-06 10:27:09 följande:

    Min blivande 12 åring började sminka sig i 5an men med bara foundation under ögonen och mascara. Hon har även en färgad läppglans som hon använder. Tycker det är helt okej. Så länge det inte blir så ansiktet får annat utseende


    Mascara känner jag är för tidigt, men jag tvekar gällande kräm/foundation.
  • Anonym (Osäker)
    Rebecca1987 skrev 2021-07-06 15:34:01 följande:

    Ja. Min dotter vill ha mascara för annars har hon inga som helst ögonfransar som syns då dom är jätte bleka. Så hon vill gärna att dom syns.


    Då förstår jag. Min dotter har redan svarta täta ögonfransar.
  • Anonym (Osäker)
    PatrikE skrev 2021-07-08 09:54:25 följande:

    ..Men suck...vad trött man blir

    är det så kontigt att fler och fler barnn/ungdommar har en sned självbild, barn som tycker de är för tjocka har en stor rumpa fel näsa osv....Helt oacceptabelt, smink kan man anväda om man ska ha en teaterförreställning i skolan el liknande, sminka sog som monster eller liknande, absolut inte dagligen, om man tycke så har man nog en rad andra problem att ta tag i...man får lite "dance moms" vibbar här...barn som växer upp till ett liv kantat av problem som sned självbild, bulemi, anorexi mm... som tidigare sagts i tråden på 80-talet var det ett uttryck-likt punk eller goth...det handlade inte om en sned självbild...utan en stil...vilket är någonting radikalt annat...


    Herregud så du överdriver. Hon vill dölja mörka ringar för att hon inte vill se konstant trött ut, det är knappast något konstigt. Hon pratar inte om contouring eller dyl.
Svar på tråden Lättare smink till tolvåring?