Inlägg från: Anonym (Hoppfull) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hoppfull)

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Följer tråden. Väntar första barnet nu som 38-åring och skulle gärna försöka på ett syskon om allt går bra nu. Så det känns fint med andra som är lite äldre och också försöker .

  • Anonym (Hoppfull)
    Anonym (34) skrev 2021-09-05 19:45:26 följande:

    Mensen har Kommit! Blir ett femte försök alltså jösses mina ägg måste verkligen vara slut nu


    Det är ju normalt med upp till ett års försök, det är ju det som sägs allmänt.
  • Anonym (Hoppfull)
    Anonym (34) skrev 2021-09-05 20:19:35 följande:

    Skönt du säger det! Mina andra barn kom på första försöket


    Fyra försök är lite. Det är ju ett skäl att man inte får landstingshjälp innan man försökt 12 månader.
  • Anonym (Hoppfull)
    mamma8212 skrev 2021-09-06 11:26:00 följande:

    Är man över 35 ska man dock inte vänta 12 månader, då får man söka hjälp tidigare.


    Så är det, men hos landstinget/regionen gäller fortfarande 12 mån iaf här enligt deras information.
  • Anonym (Hoppfull)
    Anonym (Kersti) skrev 2021-09-06 12:53:14 följande:

    Inse att tåget har gått. Varför vänta tills åldern är ute??


    Eh? Man kan bli gravid vid 39. Eller hur menar du?
  • Anonym (Hoppfull)
    Anonym (Kersti) skrev 2021-09-06 15:22:14 följande:

    Jag är ingen gammal bitter kärring. Jag är utbildad i ämnet och yngre än er. Skaffade alla mina barn innan 30.

    Det är inte bra ur fysisk och psykosocial synpunkt att bli mamma när man är så gammal. Lägg ner nån gång och inse att det kommer till ett bäst före datum även om man inte är gammal i andra sammanhang. I detta sammanhang är man för gammal, ja 39 är för sent men kan gå bra i undantagsfall. Skaffa barn i tid eller låt bli. Det är vare sig bra för kvinna, barn eller samhälle punkt. Ingenting att sitta och stoltsera med på något forum. Man kan råka bli gravid sent och behålla men att aktivt sitta och försöka efter 35 herregud .. oansvarigt!


    Ah. Du är en av dem som går in i trådar här som skapas av oss som är lite äldre bara för att tramsa och starta gräl. Det har funnits några såna senaste året. Tips är att hålla dig borta från dessa trådar om de stör dig så extremt och du ogillar äldre mammor så mycket.

    Det finns fördelar med att få barn som ung och fördelar att få barn som äldre. Kvinnor har i alla tider fått barn efter 39. Fertiliteten sjunker men den är inte noll, och undantagsfall är det rakt inte tal om.

    Så ge dig. Vad ger det dig stt gå in intrådar som denna och komma med överdrifter? Skärp dig människa. Vad har äldre mammor gjort dig som skapat den här bitterheten?
  • Anonym (Hoppfull)
    Anonym (Kersti) skrev 2021-09-06 16:06:57 följande:

    Men herregud. Det handlar inte bara om fertilitet, vem har ens dragit upp den variabeln i diskussionen? Inte jag i alla fall. Jag har inget personligt mot någon specifik individ men det stör mig som fenomen att det (precis som du säger) kommer upp sjuttioelva identiska trådar dagligen om kvinnor 35+, 40+,45+,50+(??) som aktivt försöker *skaffa barn* och antingen blir otroligt överraskade och knäckta att det inte går trots att de vresigt påstår att de visste om det från början men ändå sket i att göra något åt det och de som får missfall på missfall och de som lyckas och ser enbart befruktningen som något slags kvitto på att de fortfarande minsann kan skaffa barn.

    Får de minsta ifrågasättande som i denna tråd slås det bakåt direkt. Ärligt talat - är någon av er utbildade inom detta och vet vad det innebär för barnet, kvinnan och samhället?

    Finns inga fördelar i världen med att skaffa barn sent som överväger att skaffa det när man är skapt för det.

    Se bara på alla ivf hysterier och tjat dagligen om detta.

    Och nej, allt som går stick i stäv med era inbillningar betyder inte att man bråkar eller larvar sig. Tycker uppriktigt som arbetar med detta att det är TRAGISKT att ni försöker bagatellisera detta och försöka skapa någon trend (?) kring att skaffa barn som gammal. Har läst ex antal studier, arbetat en rad år och vet vad jag pratar om.


    Ärligt talat, vad har du för belägg att det är dåligt för barnet, kvinnan eller samhället att få barn naturligt som 35+?

    Kan man skaffa barn naturligt då är ens kropp uppenbart skapt för det. Med det argumentet du för skulle ju ingen få nyttja IVF, för då är ens kropp inte skapt för att få barn naturligt, ens tidigare?

    Jag förstår fortfarande inte syftet hos såna som dig som går in i såna här trådar bara för att bråka. Du har ju också direkta sakfel när du hävdar att någon som är 39 bara kan få barn i undantagsfall. Vet du ordets betydelse? Det är svårare. Det kanske inte lyckas. Men det är inte undantagsfall.

    Och du går även in i tråden med en direkt ohövlig ton, det är ju det många reagerar på med.
  • Anonym (Hoppfull)
    Anonym (Kersti) skrev 2021-09-06 16:13:30 följande:

    Jag är utbildad inom detta och arbetar med just detta


    Med vad? Utbildad till vad?
  • Anonym (Hoppfull)
    Anonym (Kersti) skrev 2021-09-06 16:09:54 följande:

    Det är bra att det gått bra för er, det är inte lika med att man behöver sitta och propagera för att skaffa barn sent då det inte går bra för alla. Och det är inte bra. Du tar saker väldigt personligt som ett påhopp från min sida märker jag. Vem bestämmer det frågar du. Ja. Inte du, inte jag. Naturen. Och forskning kan påvisa detta. Inte en studie, inte två. Och inte en sorts studie heller. Skulle rekommendera dig för allas bästa att inte i egenskap av hobbyexpert med känsloargument bjäbba emot bättre vetande.


    Den här tråden startades också av någon som redan hade barn och ville försöka på ett till. Tråden startades inte för att propagera för att vänta till sent med att skaffa barn.

    Men det kanske du inte reflekterade över i din vrede mot äldre föräldrar.
  • Anonym (Hoppfull)
    Anonym (Syskon) skrev 2021-09-06 16:31:02 följande:

    Hahaha

    Precis naturen så länge man kan få barn är det aldrig försent!

    Jag kan då inte förstå vad som gav dig jobbet att predika för oss gamlingar?! Om det stör dig så mycket skrolla då förbi!


    Verkligen. Gissar att denna signatur Kersti är samma person som varit inne i tidigare trådar som tar upp äldre mammor. Samma tonläge och typ av argument.
  • Anonym (Hoppfull)
    Anonym (Kersti) skrev 2021-09-06 18:31:58 följande:

    Ok. Det är absolut inte första tråden i ämnet om man säger så. Det råder en allmän uppfattning om att det är helt hälsosamt att skaffa barn sent.


    Nej. Det gör det inte. Det här är din uppfattning och bedömning av läget. Jag förstår fortfarande inte varför du går in i en tråd, helt misstolkar trådstarten, går in aggressivt och kommer med påståenden du inte backar upp. Läste du ens trådstarten?
  • Anonym (Hoppfull)
    Anonym (Kersti) skrev 2021-09-06 18:38:31 följande:

    Ja, jag rekommenderar inte den att skaffa barn sent, absolut inte efter 35 års ålder.

    Tråkigt att vissa tar det som att man vill bråka och på något sätt hyser ett personligt agg mot gruppen äldre mammor. Så är inte fallet. Som jag skrev anser jag dock att fenomenet är sorgligt att man aktivt försöker skaffa barn sent och uppmuntrar andra till detta i kombination med att förneka de risker som finns istället för att avklara detta tidigare eller åtminstone inte uppmuntra andra att vänta.

    Jag vill helst inte gå in på vad jag arbetar med. Jag kan dock säga så mycket som att jag själv har forskat och disputerat i reproduktionsmedicin och jag anser bara att det är fel att med all den kunskap som finns idag trots detta sitta och hävda motsatsen.


    Du vägrar alltså ändå ha källor till dina påståenden. Och det du utger dig för att vara är lika säkert att det är sant som om någon annan ger att de är astronauter. Det är ett anonymt forum, det är lätt att hävda saker.

    Du går ju in, tolkar trådstarten helt uppåt väggarna och kommer med påståenden som att tåget gått för den som är 39 och att det enbart funkar i undantagsfall. Och du ska ha disputerat? Ska du gå på så kan du åtminstone göra det i trådar som skapades med det ämne du säger dig vara emot.

    Jag tycker det är sorgligt att människor har så lite empati för andra människor som du uppenbart har för de som inte träffat någon innan 35, gör det och skaffar ett efterlängtat barn då. Risker finns med allt i livet, om man enbart skulle leva livet på det absolut mest riskminimerande sättet som existerar vore det ofta inte mycket till liv. Du får gärna också ta fram siffror på de risker du lyfter så det blir något som överuvudtaget går att diskutera mer än påståenden.
  • Anonym (Hoppfull)
    Anonym (Kersti) skrev 2021-09-06 18:40:48 följande:

    Det är klart det är min uppfattning dels i och med mitt yrkesliv och dels pga att jag då och då läser härinne på forumet. Hur är din egen uppfattning kring detta?

    Tråkigt att du anser att jag är aggressiv. Anser för min del att man bör kunna diskutera saker utan att man behöver ta det personligt. Det var inte jag som kallade någon bitter kärring eller vad det nu var..


    Du har ju dels fortsatt misstolkat hela trådstarten och dels går du in i tråden med ett falskt påstående att en som är 39 år har missat tåget. Det är sant att någon som är 39 genomsnittligt har lägre fertilitet än en som är 25. Du kan omöjligt dock uttala dig om individuella fall, och även om chansen för den som är 39 är lägre är den inte noll (=missat tåget).
  • Anonym (Hoppfull)
    Anonym (Kersti) skrev 2021-09-06 18:55:51 följande:

    Det handlar inte enbart om att lyckas bli gravid. Som sagt.


    Det spelar ingen roll. Tråden handlar om de som vill försöka få barn efter 35. Inte en hemlig agenda att få alla att tycka att det är bästa valet. Vill egentligen inte skriva mer på detta nu då det får tråden att tappa det fokus den hade. Blir bara upprörd på de som gör som du gjorde, går in i trådar bara för att skriva något kort och elakt och sedan skall brodera ut med att man vet bäst och sitter på sanningen - utan att presentera fakta.

    Avslutar dock min dialog med dig här så jag inte bidrar mer till att tråden spårar ur.
  • Anonym (Hoppfull)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-09-06 19:41:30 följande:

    Varför fortsätta mata trollet? Ignorera så tröttnar hen istället. Där hen inte fått någon uppmärksamhet så blir det sällan mer än en spydig kommentar istället som här där man måste scrolla flera sidor.


    Ber om ursäkt. Blev illa berörd. Håller med dig i sak.
  • Anonym (Hoppfull)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-09-06 22:12:11 följande:

    Det stod Gravid +3 på mitt test med veckoindikator imorse. Det tyckte jag själv va kul iaf.


    Grattis!!
  • Anonym (Hoppfull)

    Funderar på detta med utredningar. Är gravid med första som kommer vilken vecka som helst nu (är 38 år) och vill ju hemskt gärna försöka på ett syskon om allt går bra under och efter förlossning. Bebis blev till naturligt, och den enda utredning jag gjorde var en snabb koll med VUL innan jag blev gravid, där allt såg bra ut. Så jag antar att det inte är något som är direkt stopp eller problem- iaf inte förr.

    Men hur är det, kan en graviditet ställt till något som gör det svårare att bli gravid igen, när man inte haft mens eller ÄL på länge liksom? Något man bör vara uppmärksam på? :)

  • Anonym (Hoppfull)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-09-23 16:59:31 följande:

    Ofta är det tvärt om, att det är lättare att bli gravid om man varit det en gång. Det är såklart inga garantier men kroppen vet vad den ska göra. Haft vänner som försökt i många år med ettan och blivit gravida med nr 2 innan ett halvår gått ens. Hur snabbt äl kommer tillbaka efter förlossningen beror på olika saker men främst hur länge och mycket man ammar.

    Min mens kom tillbaka ca 6 månader efter förlossningen när jag slutade helamma.

    Hoppas allt går bra med förlossningen och tiden efter <3 :)


    Det låter ju hoppfullt. Jag hoppas också att allt går bra, nu ligger ju såklart allt fokus på bebben i magen som snart ska göra entré - är så glad och tacksam för att få ett barn liksom pch längtar efter att se vad det är för ett pyre.

    Men eftersom jag är äldre så funderar jag ju såklart också på syskonfrågan snabbare än om jag vore 28.
  • Anonym (Hoppfull)

    En fundering som ni i denna tråd kanske vet.

    Jag är 39 och vi vill ha en tvåa tätt på ettan. Får dock inte bli gravid inom de närmsta 9 mån pga kejsarsnitt som ska läka.

    Finns nåt bra preventivmedel som inte saboterar cykeln eller är belagt med risker? Mer än kondom?

    Extremt surt läge, hade velat bli gravid igen snabbare pga min ålder men nu vill jag inte riskera det.

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida