• mamma8212

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Anonym (Kersti) skrev 2021-09-06 19:20:07 följande:

    Läser du i ts kan du också se där att hon fått komplikationer vid förlossning med yngsta barnet.


    Komplikationer som kom av vårdens missbedömningar, och inte min ålder. Min livmoder brast, har knappast något att göra med att jag var 35.
  • mamma8212
    Anonym (Kersti) skrev 2021-09-09 12:14:28 följande:

    Låter fruktansvärt, beklagar detta. Vårdskador är högst beklagliga och en avvikelse från det normala när någonting brister i övervakning och/eller bedömning.

    Dock är de allra flesta komplikationer relaterat till graviditet, förlossning och barnets hälsa kopplade till föräldrarnas ålder. Här ingår även uterusruptur som du beskriver även om det inte var så i ditt fall. Anledningen är just att värkarbetet generellt blir svagare med ålder och att igångsättande dropp ofta är nödvändigt. Detta utgör en risk för både moder och barn. På samma sätt ökar risken för snitt och snitt i sin tur ökar risken för ruptur osv.

    Oavsett bör jag lämna tråden, märker att det inte tas emot bra av läsarna i tråden. Jag hoppas att flera människor dock kan öppna ögonen för de faktiska risker som faktiskt finns med att vänta med barnafödande och ta med det i beräkningen för familjebildande. Dessa finns såklart hos alla kvinnor, men blir statistiskt mycket påtagligare ju äldre hon är.


    Ja, nu var det pga ett tidigare snitt men jag fick ändå gå över tiden två veckor för att sättas igång. Mitt snitt gjordes när jag var 28, pga komplikationer vid den förlossningen som heller inte hade med ålder att göra. Så hur du än vänder på det så nej, det hade inte med min ålder att göra.

    Alla vet riskerna med att få barn äldre, tror knappast att dina föreläsningar i trådar om barnlängtan behövs här. Dom kan du använda någon annanstans.
  • mamma8212

    Mens idag, kommer exakt i tid iallafall, alltid nåt. Blir försök 6 nu.. hinner med en cykel till, sen har jag tid till gyn i början av november för att börja utredning.

  • mamma8212
    lottizm skrev 2021-09-29 15:42:48 följande:

    Skönt med en tid iallafall! Jag påbörjade utredning förra veckan och ska göra nästa steg när nästa mens kommer. Kände mig så hoppfull efter första besöket men idag när det blev uppenbart att sjunde försöket inte heller lyckades så är jag så otroligt besviken och ledsen ändå, och nervös för provsvaren? men men, det är ett steg i någon riktning iallafall, hellre det än att bara fortsätta vänta och försöka. Håller tummarna för dig!


    Ja, det är skönt att ändå få kollat saker, samtidigt vet jag inte om jag vill ha svaret. Något är det, eftersom jag har haft så lätt att bli gravid innan. Och hur långt är vi villiga att gå? Vissa dagar vill jag så mycket, medan jag andra dagar känner mig nöjd och för gammal...

    Något helt annat men har du barn född 2010? Jag känner igen ditt namn.. undrar om vi inte har hängt i samma tråd då också :)
  • mamma8212
    lottizm skrev 2021-09-30 16:11:40 följande:

    Samma här, det var lätt för 10-15 år sen men uppenbarligen inte längre.

    Jaså haha, ja son nr 2 är född 2010, jag har inte varit här inne sen dess. Nu blir jag nyfiken, vi är ju i samma syskon-grupp också :)


    Nej, inte jag heller. Eller jo, en liten sväng 2017 när jag väntade lillebror men inte annars. Kommer inte ihåg vad jag hade för nick ens, haha.. Men jag är nästan säker. När hade du bf 2010? Jag hade i mars, men fick i januari. Tvillingar.
  • mamma8212
    lottizm skrev 2021-10-03 13:57:35 följande:

    Jag hade också bf i mars -10 så det stämmer ju då :) sonen föddes 28/2. Är det försök med barn nr 4 för dig nu då?


    Ja jag tänkte väl det. Vilket minne jag har, haha..

    Ja precis, barn nr 4. :) Fick en liten sladdis med min nuvarande man 2017 (hans första barn), och nu försöker vi med en till.. för dig?
  • mamma8212

    Längesen jag kollade härinne. :)

    Vi är på försök 8 denna månaden, ägglossning till helgen.

    Vår utredning har börjat, igår var vi hos läkare. Min man ska lämna spermaprov. Jag ska lämna blodprov nästa vecka, efter min ägglossning. Eftersom jag låg så rätt till i min cykel vid besöket igår, gjorde hon är spolning av mina äggstockar/livmoder (ska göras innan äl) och tittade med ultraljud. Allt såg fint ut och hon såg många ägg, ett som var stort nog att antagligen lossna till helgen som tänkt. Googlar man så kan en spolning ökar chanserna, så vi får se helt enkelt.

    Vi gör denna utredningen nu, så ser vi vart det tar oss. Vi kommer inte gå så långt att vi gör IVF. Jag har tre barn och om det nu inte funkar med en fjärde så får det vara så :)

  • mamma8212
    pandarinen skrev 2021-11-16 07:43:26 följande:

    Men känns som jag snart ger upp. Det är 8:onde försöket. Just nu och under natten har jag haft molnande värk. Vi har försökt ha sex flera gånger men det här med produktionssex ( och att vi försökr i snart 1 år på bestämda dagar) är inget för min man. Det låser sig för honom så han kan inte ha sex, han kan inte slappna av njuta utan tänker bara på att han måste leverera och då går det inte alls istället.

    Så blir vi båda frustrerade, besvikna, irreterade ja så är det en ond cirkel. Och försök på försök slutar på samma sätt. Han blir slak eller kn inte gå. Samtidigt som vi har en 2 åring som vi måste anpassa oss till, som i natt vaknade 2 gånger mitt i allt och slutade med att vi fick avbryta allt.

    Det positiva är att jag fortfarande på morgonen har glad gubbe. Så får hoppas på en chans till under dagen.


    Har ni sökt hjälp? Här får man hjälp efter 6 månader om man är över 35. Kolla så hormoner osv är som dom ska.
  • mamma8212
    pandarinen skrev 2021-11-16 21:50:37 följande:

    Nä inte än. Funderar på att söka hjälö.. Första barnet blev till på andra försöket så lite frustrerande. Missfall på andra försöket fick jag så hade det gått vägen hade jag fått bebis i oktober....

    Nu fick vi till det idag. Glad gubbe idag och igär. Molnande värken har passerat. Den var som mest under natten å fram på förmiddagen. Hoppas hoppas hoppas nu på ett plus om två veckor.


    Jag har också haft jättelätt. 5 graviditer, tre barn.. alla blivit till utan någon ansträngning. Men denna gången funkar det inre, är inne på 8 månader nu. Vi har påbörjat utredning, gjorde spolning och äggledare och livmoder såg fin ut. Så det är skönt att veta :)

    Precis haft äl här också..
  • mamma8212
    Anonym (Badankan_75) skrev 2021-11-18 19:17:07 följande:

    Hej hakar på är 46 började försöka aktivt i våras. Använder ägglossningstester. Blir lika förbannad varje gång det inte funkar. Har inte alltid mens heller. Vi har inga barn sen tidigare och vill verkligen ha en liten trollunge. Mysig tråd att kunna följas åt!


    Sök hjälp om ni har försökt så länge. Vid 46 är chansen väldigt liten att bli gravid av sig själv, tyvärr. Får du dessutom mens oregelbundet och inte får positiva äl-test så ligger det nog mer bakom. :) Dumt att vänta när hjälp finns!
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida