• Pandy13

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Kiiwii skrev 2021-11-26 21:41:21 följande:

    Jag har gått och väntat på rätt tillfälle, vi byggde hus så kändes inte optimalt med bebis och färdigställande av hus och sen har jag velat komma igång med mitt då nya jobb ordentligt. Men tiden går fort och man blir inte yngre som sagt. Så nu kämpar vi på!

    Hur långt gången var du? Får du må bra?


    Ja alltid är det något, hehe. Jag ville eventuellt söka nytt jobb, men ville samtidigt vänta i se om jag blev gravid. Vi kommer behöva flytta sen och ny bil har vi behövt fixa.

    Är i v. 16 och mår bra i graviditeten. Men vid inskrivning upptäcktes det diabetes. Det har varit väldigt mycket kring den både psykiskt och praktiskt så jag har inte förrän typ nu tänkt på/fokuserat på att jag är gravid.
  • Pandy13
    Kiiwii skrev 2021-11-27 18:19:02 följande:

    Nämen oj, ja det var ju mindre roligt att upptäcka det. Hoppas det håller sig lugnt med diabetesen och att du kan få fokusera på annat. Blir ju en massa nytt man måste tänka på och lära sig förstår jag.


    Ja det har varit mediciner jag mått illa av och fått lägga om kosten helt. Nu tar jag insulin så man kan liksom inte "bara vara". En viss tid innan varje måltid måste jag ta spruta och viss tid efter maten ska det tas blodsocker. Så alltid något att tänka på. Men annars mår jag bra nu :) Det tidigare illamåendet och tröttheten var nog en kombination av diabetesbehandlingen och tidig graviditet.
  • Pandy13
    Kiiwii skrev 2021-11-28 00:18:32 följande:

    Jag har varit en zombi första 12-13 veckorna av mina tidigare graviditeter, förlamande trötthet, kunnat somna stående nästan! Minns också hur man kände sig som en ny människa när man helt plötsligt blev pigg igen :).

    Vad jag längtar efter att få bli gravid igen. Undra hur man kommer må? Man har ju ingen aning. Jag har nån knasig tanke om att jag kommer må skit bara för att jag alltid mått så bra mina två första graviditeter, haha. Tänker att jag kan inte ha sån tur igen!


    Haha nä det kan ju vara som natt och dag mellan graviditeter :)

    Nu är det så länge sedan jag var gravid, men mår nog i stort sett som förra gången tror jag. Illamående och den förlamande tröttheten, kaaanske lite mildare denna gång.
  • Pandy13

    Nomina, vilken dag i cykeln är du?

    Haha jag är också en sån som tar flera test, man kan aldrig va säker nog, haha!

  • Pandy13

    Nomina - Tydligt och fint plus! :) Tror jag plussade svagt på bim -3. Men sen visade det sig att jag var 4 dagar längre gången än enligt senaste mens.

    Va roligt att hans kompis ska ha samtidigt :) en av mina närmsta vänner är beräknad tre dagar före mig och svägerskan tre veckor före.

  • Pandy13
    pandarinen skrev 2021-12-02 22:00:58 följande:

    Ni som plussat? hade ni några särskilda symtom runt BIM?


    Nej inte känt nåt särskilt alls. Det har kommit senare. Plussade Bim - 2. Förra gången däromkring också tror jag.
  • Pandy13
    Ostkroken skrev 2021-12-04 10:17:00 följande:

    Varför blir det frågetecken där jag gjort gubbar?smilisar? :))

    //


    Jag tycker mig se ett svagt plus! :) Man kan inte göra smileys tyvärr, de blir alltid frågetecken.
  • Pandy13
    Anonym (34) skrev 2021-12-04 22:54:09 följande:

    Wow aldrig hört om någon som plussat så tidigt


    Det är ju exakt två veckor efter äl. Du kanske läste fel ;)
  • Pandy13
    Anonym (Gry) skrev 2021-12-06 11:05:40 följande:

    Hejsan!

    Jag är 36 år och har två barn sen tidigare. De blir 10 och 12 nu. Vi har slutat med preventivmedel (p-piller) I september och tänkt att...om det blir så blir det. Jag vågar inte hoppas så mycket. Jag tänker att min tid är förbi. Plus att jag bara blir uppstressad och det gör ingen nytta.

    Har haft mens två gånger nu. Inväntar den tredje. Men det känns som att det drar ut på tiden. Å andra sidan kan det lika väl bero på omställningen efter p-piller och min mens har aldrig vart regelbunden direkt.

    Min första beräknade BIM var i torsdags. 2/12. Har haft känningar om att mensen är på g några dagar före det och de fortsätter. Med lite olika symptom. Idag känns det dock lugnare och har inga direkta känningar alls, förutom brösten som kattens tassar absolut inte får vandra över.

    Jag tror att jag har stressat upp mig igen. Och att det är därför mensen drar ut på tiden. Eller på grund av att jag vaccinerades i samma veva som ÄL.

    Vid alla tidigare graviditeter (ja, fler än två) så har jag märkt att jag varit gravid pga att jag börjat må illa. Så misstänker att det är jag själv som orsakar detta. Vågar inte göra något test heller. Vet inte varför. Kanske ändå är för tidigt. Svårt med oregelbunden mens. Nu är jag iaf på dag 32 och nästa BIM jag kommit fram till är 10/12.

    Kanske kan göra ett test efter det om det inte redan kommit igång tills dess.

    Vet inte vad jag ville med detta. Blev glad när jag såg att fler än jag 35+ försöker få smått. För jag känner ingen. Och har ingen att surra med om det här. Så det blev onödigt långt kanske.

    Hej, i alla fall!


    Välkommen:)

    Tänkte också att min tid var förbi, men nu sitter jag här snart 39 år och gravid, haha. Alla är ju såklart olika och man vet ju inte sina förutsättningar.

    Jag hade tagit ett test och lugnat nerverna, haha. Visst blir man besviken varje gång det är negativt, men då vet man och kan se fram emot nästa försök.
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida