• Pandy13

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Hej! Jag är 38 år och hoppas på en liten sladdis ;) BIM 18/8 och känt av mer än vanligt innan mens, men bara att vänta och se :) Har nog inte så lätt för att bli gravid och åldern gör ju inte saken bättre, hehe.

  • Pandy13
    Pörny skrev 2021-08-11 21:21:46 följande:

    Spännande, du har BIM dagen innan mig :) håller tummarna för ett plus för oss :)


    Ja, va roligt! Håller tummarna:)
  • Pandy13
    PrincessDalia skrev 2021-08-14 18:57:27 följande:

    Har BIM 19/8. Har försökt i några månader utan resultat men börjar nu nästan tro att jag är gravid. :) Har haft konstant illamående i två dagar och täta trängningar samt var supertrött på dagen idag och fick gå och sova en stund. Har ni känt några tecken?

    Kan människor bli skendräktig? Om jag inte är gravid så måste jag vara det för att jag vill så mycket!


    Ja människor kan bli skengravida, men hoppas det inte är så ;)

    En vecka innan mens brukar jag få ömma bröst och lite känningar i livmoden. Denna månad började jag känna det ca 11 dagar innan. Så får se om det är nåt där inne :)
  • Pandy13
    PrincessDalia skrev 2021-08-16 17:45:22 följande:

    Idag plussade jag! 41år. BIM:19/8. Har försökt sedan Maj.


    Men va kul, stort grattis!! :)

    Jag fick mens idag, två dagar för tidigt. Kan man få mer pms med åren? Aldrig känt såhär mycket och långt innan mens.
  • Pandy13
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-08-16 22:53:54 följande:

    Inte omöjligt? Själv har jag fått mer och mer pms för varje graviditet.


    Ok. Jag har aldrig haft särskilt mycket varken före eller efter jag födde barn. Kanske va nåt knas denna månad bara, haha!
  • Pandy13
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-08-16 23:54:54 följande:

    Lyxigt ändå :) hoppas att det va en tillfällighet att det blev så nu då.

    Innan första graviditeten hade jag knappt ingen pms alls. Blev lite när mensen kom igång igen, fick ett mf i v 6 och sen en förlossning i v 18 och efter den sista så får jag samma symptom varje månad som jag bara hade vid graviditet förut. Hoppas verkligen att det tar sig snart så man blir av med mensen ett tag igen.


    Ja, jag brukar känna av ägglossning mer än mens, haha. Sitter och hoppas på att det är en kraftig nidblödning och att jag plussar sent (testade negativt idag). Hjärnan vill verkligen inte släppa tanken på en graviditet :/ Efter alla symtom trodde jag verkligen att jag kunde vara gravid.

    Men fy vad jobbigt :( Hoppas verkligen det tar sig för dig snart och att det går vägen! Är risken för missfall större när man är lite äldre eller är den alltid den samma?
  • Pandy13
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-08-17 01:54:32 följande:

    Tänkte samma själv nu vid senaste mensen. Tog sista gravtestet samma dag som jag började få stegring på ältesterna. Mensen va sen och varade bara i två dagar. Tror det kan ha berott på vaccinationen.

    Men håller tummarna att det ändå är positivt för dig nu. Har mensen fortsatt?

    Risken för mf är ju alltid rätt stor men äggen blir ju inte yngre så åldern kan säkert påverka. Förlossningen i v 18 va för att han hade fått en allvarlig missbildning som drabbar 1/300 000 så det va ren otur. Inget som är ärftligt utan beror på att något gått snett vid celldelningen några veckor in. Medan mitt mf i v 6 vet jag inte vad det berodde på.


    Jag måste nog bara inse att jag inte är gravid,haha. Men tack! Ömheten i brösten är borta och mensen fortsätter. Dock ganska lite, men jag brukar inte ha så jättemycket.

    Men vilken otur :( Men skönt ändå att det inte är något ärftligt.
  • Pandy13
    Pörny skrev 2021-08-18 07:54:36 följande:

    Jag plussade imorse BIM -1 <3 lycka till ni andra <3


    Men wow!! Grattis! :D
  • Pandy13
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-08-24 07:36:04 följande:

    Inbillar mig att jag precis fick ett supersvagt streck på ett test. Vill så gärna tro på det men förmodligen är det bara i mitt huvud. Är 4 dagar kvar till bim och jag har aldrig plussat såhär tidigt så det va bara dumt att jag slösade ett test egentligen. Va bara tvungen att skriva av mig lite..


    Du är inte ensam ;) Vet inte hur många test jag slösat.. testat även om jag vet att jag inte är gravid. Nånstans hoppas man så mycket fast man vet att det är negativt.

    Men fyra dagar innan är det väl många som har plussat på. Så ta ett till om ett par dagar:)
  • Pandy13
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-08-24 23:09:17 följande:

    Tog ett till och det va fortfarande svagt men mycket tydligare. Tog ett till innan jag la mig nu och det va redan lite starkare igen. Så det va inte bara inbillning. Nu väntar 12 jobbiga veckor till kub innan man kan slappna av bara :/ så även om detta är precis vad jag vill så har jag just nu svårt att glädjas utan är mest rädd med tanke på tidigare graviditeter.


    Men grattis!!! Ja att gå runt och känna sådan oro är inte kul alls :( men försök att glädjas ändå! Det är ju högst osannolikt att ni drabbas av samma sak igen, men förstår absolut din oro. Tidiga missfall ju också ett orosmoment, men håller verkligen tummarna att allt går bra! :)
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida