Inlägg från: Bastardised |Visa alla inlägg
  • Bastardised

    Uppsagd pga arbetsbrist - vanlig överenskommelse?

    Anonym (nyfiken!!) skrev 2021-07-10 00:57:01 följande:

    Inte pga corona, utan att avdelningen gjort en omorganisation. Det finns tjänster att lära sig inom sex månader (vilket de är skyldiga att ge i så fall).
    Berätta gärna om vad ni haft för deal när er arbetsgivare velat göra en överenskommelse om att lämna bolaget? Alltså, de kan inte säga upp dig - så de vill köpa ut dig. Erfarenhet? Berätta gärna om vilken deal ni fick till samt ålder och antal anställningsår! :)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2021-07-10 01:02
    Alltså förhandlad deal - för såklart att man förhandlar!!


    Jag har tidigare i livet jobbat i ett av de största byggbolagen och handskades med den här typen av ärenden mellan varven. Grundmallen var att arbetare och lägre tjänstemän erhöll 5-månaders lön. De med högre position eller sådana man ohyggligt gärna ville bli av med startade förhandlingarna med 1 år full ersättning. 
  • Bastardised
    Anonym (?) skrev 2021-07-10 03:11:55 följande:

    Jag blev av med jobber pga arbetsbrist efter sju år på samma jobb. Jag fick sex månaders uppsägningstid som var arbetsbefriad. Jag fick behålla den lönen även om jag fick jobb någon annan stans. Om första jobbet efter arbetslösheten var för samma arbetsgivare skulle jag dock inte få behålla pengarna.

    Jag fick ett jobb omedelbart någon annanstans, men trivdes inte där. Efter tre månader fanns det en ny tjänst på mitt gamla jobb men i en annan stad. Jag tog det jobbet. Då krävde arbetsgivaren sina pengar tillbaka. Jag fick leva på existensminimum i sex månader för att kunna betala.

    En jurist sa att de inte hade rätt att göra så, men att om jag ville ha jobbet så fick jag bita i det sura äpplet.


    Den arbetsgivaren hade jag inte jobbat för, jag förstår att man kan befinna sig i ett underläge ekonomiskt med det där är att krypa och inger inte ett framtida förtroende för den arbetsgivaren. Riktigt illa enligt mitt sätt att se på saken. 
Svar på tråden Uppsagd pga arbetsbrist - vanlig överenskommelse?