• NatMar005

    Göra abort...

    Jani01 skrev 2021-07-13 23:13:27 följande:

    Från Guds sida gäller dock fortfarande att du inte ska mörda (2. Mos. 20:13).


    För det första så hatar inte Gud någon människa alls, han uttrycker sig inte så och den som tolkar bibeln på det viset har därmed också tagit sig rätten att döma. För övrigt tog känns det rätt dubbelt att tänka så om sin Gud med tanke på Sodom och Gomorra där han själv utförde mängder med mord. Det står uttryckligen i den heliga skriften att den enda som har rätt att döma är Gud. Vi ska alla svara inför honom en dag. Så ditt fördömande kan du hålla för dig själv och sen kan du anta Jesu ord som innebär att älska din nästa. Det står i gamla testamentet att Gud fördömer homosexualitet men Nya Testamentet och Jesus lärde oss ett nytt sätt att leva; älska din nästa. Och så satt han ner med både hyran och bögen och bröt bröd.

    Jag blir tamejfan inte klok på de kristna som väljer de delar ur bibeln som för tillfället tjänar deras syften. Ni kan inte hänvisa till gamla testamentet när någons livsval inte passar er. Nya Testamentet är det som gäller och gamla är historien innan. Detta har Svenska Kyrkqn tack och lov förstått år 2021. Den heliga skriften ska tolkas i sin helhet.

    Du som kristen medmänniska kan sprida evangeliet, visst. Men evangeliet innebär Jesu ord och Nya testamentet. Domen är Guds ensamrätt och den kristna som tror sig ha den makten och rättigheten är inte Guds verktyg här på jorden. Läs din bibel, människa.
Svar på tråden Göra abort...