Inlägg från: Jag är bara jag |Visa alla inlägg
  • Jag är bara jag

    Hur fick ni era barn att äta grönsaker?

    All mat och alla grönsaker gick ner på en gång med stor glädje hos den äldre.Sött fick han inget före 1-årsdagen förutom lite banan ibland. Nummer 2 var mer skeptisk och vi fick ta det ganska lugnt med matintrot. Vid 8 månader var det på sin höjd en måltid per dag utbytt. Nu äter han också allt förutom ärtor. Det går bara inte och vi tvingar självklart inte. 

  • Jag är bara jag
    Katinka89 skrev 2021-07-15 20:59:33 följande:
    Ok, men ni gav alltså inga frukter i princip alls då? Det ska väl ändå vara bra med frukter ur vitamin- och fibersynpunkt.... tänker jag. Lite mosat i gröt etc. Med sött menade jag just frukt (inget med tillsatt socker dvs)
    Jodå, frukt fick dom. Bland det första de åt var just banan för det är så enkelt. Men sött för mig betyder sötsaker och det fick de inte alls förrän vid 1. Vi började med annat tidigt också. Potatis, broccoli, blomkål, morötter, fisk och annat. Allt egenlagat. "Svårare" frukt när tänderna kom som clementin. Jag frös in i iskubslådan och tinade och värmde. Grunden var potatis eller pasta, fisk eller kött + en grönsak per måltid i början. Inte för många smaker på en gång alltså.
Svar på tråden Hur fick ni era barn att äta grönsaker?