• Wed 28 Jul 2021 22:29
    795264 visningar
    8602 svar
    8602
    795264

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Jag hänger gärna på här också. Slutade med minipiller för en månad sedan ungefär och hade gärna fått en sommarbebis 2022. Har en son på 2,5 år och tänker att 3,5 år är en bra ålder för att få ett syskon. Tänkte också få andra vaccinsprutan innan vi börjar försöka, så efter den 26 augusti kan vi alltså börja! Förra gången gick det ganska snabbt (tre försök) innan det lyckades så hoppas på lika snabbt denna gång. Just nu väntar jag dock på att mensen ska dyka upp efter att ha slutat med Mini-Pe. Förstår inte riktigt varför det tar så lång tid, förra gången kom ägglossning och mens igång i princip direkt men nu är det fem veckor sedan pillerstopp?

    Kör annars tempning med Natural Cycles vilket jag tror hjälpte mycket förra gången så hoppas på samma denna gång!

  • Thu 29 Jul 2021 16:07
    #57
    Lövsångerska1991 skrev 2021-07-29 14:12:55 följande:

    Hej, vad kul att du också hänger på! :) håller tummarna för att det ska snabbt även denna gång! Tror säkert mensen kommer igång som vanligt snart. :)

    Hur fungerar natural cycles?


    Mäter temperaturen varje morgon och så räknar appen ut ägglossning osv. Tycker den är tydlig och verkar stämma för mig åtminstone. Man kan ställa in den som antingen preventivmetod eller som i ?bli-gravid-läge?
  • Thu 29 Jul 2021 20:02
    #64
    Lövsångerska1991 skrev 2021-07-29 19:55:29 följande:

    Okej, vad kostar det? :)


    Beställde från något apotek för ca 400kr för ett halvår, då ingick en termometer. Är billigare om man bara beställer prenumeration och redan har en egen termometer såklart! Man kan säkert räkna och skapa egna kurvor gratis om man skriver upp temperatur själv osv men tyckte detta var smidigt, att en app gör det åt en liksom utan att man själv behöver anstränga sig ;)
  • Sun 1 Aug 2021 08:23
    #74

    Nu har min app registrerat trolig ägglossning och min temperatur är högre än vanligt och har varit det i ett par dagar nu. Appen säger troligt datum för mens på söndag nästa vecka! Känner dock av lite molvärk/lätt mensvärk redan nu så kanske kommer tidigare. Hur som helst känns det bra att kroppen nu verkar vara igång efter pillerstopp i juni. Så kanske blir ett första försök nu i augusti, spännande! Hur går det för er andra, när ska ni göra ert första försök?

  • Sun 1 Aug 2021 12:14
    #79
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-01 09:45:13 följande:

    Enligt nya appen jag fick rekommenderad här borde ägglossningen komma den 21:a. Är nog bra att börja försöka den 16:e. :) får mens om några dagar. så skönt att du verkar ha ägglossning som vanligt igen, håller tummarna för att en ny liten person blir till i detta nu!

    Läste fel, trodde ni gjort första försöket nu, förlåt! Jag hoppas den nya personen blir till när ni börjar försöka!


    Har inte aktivt försökt denna månad då jag inte visste när jag hade ägglossning. Och ville även vänta in vaccindos 2 i augusti. Men, nu efter att appen satt ut ÄL så ser jag att det finns en viss chans att vi råkat pricka in ÄL ändå. Vi får väl se, tänker inte testa tidigt eller så utan inväntar mensen om en vecka så är tanken att börja testa om en månad :) Om man hade kunnat styra och fått välja helt själv hade jag gärna fått en junibebis!
  • Sun 1 Aug 2021 12:15
    #80
    knyttets skrev 2021-08-01 09:34:06 följande:

    Vi gör första försöket nu! Har inte riktigt hunnit fånga ägglossningen som starkast, men tycker mig se en stegring från torsdag kväll till fredag kväll som avtog under lördagen. Vilket sämde överens med symtom i kroppen också. Vi kom överens om att köra på minst varannan dag ihopp om att vi kanske prickar rätt :)


    Lycka till! Låter som en bra strategi!
  • Sun 1 Aug 2021 22:01
    #83
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-01 19:53:08 följande:

    Okej, om det blir denna ägglossning så kan ni ju ringa någon med koll på vaccin och berätta och höra hur ni bör tänka kring vaccin kanske? :) Jag tog ett sånt där tidigt test idag bara för att jag mått lite illa, men det var negativt. Man brukar säkert inte ens må illa så pass tidigt!

    Vill också väldigt gärna få en junibebis, men juli går också an. :P


    Ingen aning om hur tidigt man börjar må illa. Har bara varit gravid en gång och då mådde jag inte illa alls så det är nog väldigt olika. Hade nog överhuvudtaget inga gravidsymptom tidigt, det enda var lite tröttare än vanligt och något som kändes som mensvärk. Men detta först efter några veckor. Har aldrig vågat testa med testa tidigt-test, känns som att så många får negativt för att det är så tidigt, så vill liksom inte bli besviken (eller så är jag för snål för att lägga pengar på test?). Däremot ska jag nog börja äta rosenrot-tabletter igen snart. Gjorde det innan jag plussade förra gången. Kanske inte var pga tabletterna men inbillar mig det då det var det enda jag gjorde annorlunda den gången det lyckades :)
  • Mon 2 Aug 2021 15:17
    #87
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-02 13:48:23 följande:

    Jag har inte tagit sånt testa tidigt förut, men vill gärna veta säkert att jag inte är gravid nu när jag snart ska ta vaccindos 2. Ska ta ett till vanligt test sen OM inte mensen kommer innan jag ska ta sprutan. :) har faktiskt ombokat till tidigare tid, så tar vaccinet redan på söndag. Skönt att få det gjort!

    Hade inte hört talas om rosenrot förut, googlade lite. Verkar som något bra. :) jag ska prova det om det går några försök och det inte blir något tror jag.


    Ja, har läst om många som blivit gravida efter att de testat rosenrot. Skadar nog inte att försöka. Tror jag tog det från mensens start och fram till ÄL! Hade också gärna bokat vaccin tidigare men det går tyvärr inte i min region.
  • Tue 3 Aug 2021 07:21
    #94
    Josefinanna skrev 2021-08-03 00:05:07 följande:

    Hejsan! Jag vill jättegärna följas åt! Är just nu på äl+8 och tänkte ta ett test imorgonbitti bara för att :)

    Denna månad har jag haft molvärk konstant i magen som gått bak i ryggen sen äl. Aldrig känt så förut så vet inte, vet bara att det är något konstigt som händer med min kropp


    Kul! Jag är också på ÄL+8 nu tror jag. Tog ett tag för min äl att komma igång efter pillerstopp i slutet av juni. Misstänker dock nu att det berodde på pfizers vaccin, läst att mensrubbningar är en vanlig biverkning. Min app har dock satt ut ÄL nu och min temp är fortsatt hög. Försökte dock inte aktivt denna månad men pga semester och mer sex än vanligt så kanske det tog sig ändå. Vågar mig dock inte på något test förrän nästa vecka. Känner också av molvärk och att det sticker till i magen då och då. Var dock så länge sedan jag inte åt minipiller så kommer liksom inte ihåg om det brukar vara så innan mens eller om det är ett gravidsymptom ;)

    Lycka till med testet imorgon!
  • Tue 3 Aug 2021 09:35
    #98
    Josefinanna skrev 2021-08-03 09:16:48 följande:

    Jag var tydligen på äl+7 idag, tog ett test och visade totalt blankt.. Hoppas det var för tidigt. Drömt om graviditet hela natten


    Förhoppningsvis bara för tidigt, med min son plussade jag på ÄL+13. Testade visserligen inte innan, men vet många som fått negativt på tidigt test och sedan positivt några dagar senare så håller tummarna :)
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?