• Meemelie

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?



    NC har nu satt ut min ägglossning till i torsdags. Fick till det i onsdags så hoppas det räcker. Nu väntar bara den långa väntan på BIM den 7/9. Känns dock osannolikt att det skulle fungera på första försöket men man hoppas ju ändå!
  • Meemelie
    Kiwikiwi skrev 2021-08-28 18:12:58 följande:

    Hej allihop,

    Kanske jag som är lite uttråkad denna regniga lördag men tänkte ändå att de vore kul att "lära känna" varandra lite här inne, eftersom många av oss är aktiva i tråden vore de kul att veta lite mer om er (som vill dela med er).

    Jag bor i Stockholm, är 31 år och min sambo är lika gammal. Vi har varit tillsammans i 7 år och sambos sen 2015. Vi jobbar idag inom IT båda två, har precis flyttat till en större lägenhet som vi helrenoverat. Jag har 2 syskon som inte har barn än (så lite speciellt att förhoppningsvis få vara först i den mening att mina syskon båda är singlar och att jag hoppas att vi snart kan få plus). Min mamma är väldigt barnkär och jag längtar efter att få berätta att hon ska bli mormor, jag och pappa skulle säkert få en bättre kontakt med. Har en hund tillsammans med mamma och älskar och värnar väldigt mycket om djur, speciellt hundar. Vill inte vara för långrandig här så de var allt om mig :)


    Jag är 32 år, bor i Göteborg och jobbar som lärare. Min man är 34 och vi har en son på 2,5 år. Har även två katter och bor i en lägenhet med en liten uteplats. Drömmer dock om en större lägenhet/radhus eller liknande med en liten trädgård. Uteplatsen är lite för liten för alla odlingar jag vill ha! Sonen blev till på tredje försöket så räknar med ser det tar minst lika lång tid, om inte längre pga äldre nu, med hans eventuella syskon. Därmed känns väntan lång med tanke på att vi bara är på första försöket än.
  • Meemelie
    Kiwikiwi skrev 2021-08-30 20:45:51 följande:

    Kunde inte hålla mig, äl+11 och tog precis ett rfsu graviditetstest (ej testa tidigt). Ett ganska tydligt streck, om än väldigt ljust. Vad tror ni? Finns de något att hoppas på? Ska ta ett testa tidigt imorgon bitti.


    Spännande! Tycker absolut jag ser ett streck!
  • Meemelie
    knyttets skrev 2021-09-02 19:47:19 följande:

    Jag har inte varit så aktiv här på sistone, mest för att inte tänka lika mycket på en eventuell graviditet som förra cykeln och det har gått bra. Jobb och annat har fått ta tid istället. Vi lyckades pricka in sex kring ägglossningen ganska bra och jag är nu bim-4. Har testat med testlagrers stickor igår och idag, men de har inte visat något. Vet dock inte hur känsliga de är ens? Ligger iofs också bara på äl+8. Jag har inte haft så mycket symtom annat än bröst som ömmat ordentligt sedan ägglossning, känns om att de bara blir större och större. Men så kändes de förra cykeln också. Så är ganska inställd på mens, men svårt att inte hoppas ändå!


    Spännande, då ligger du en dag före mig (bim-5, äl+7). Jag kommer dock inte testa något förrän nästa vecka någon gång om mensen inte dyker upp som beräknat på tisdag. Känner att jag hellre blir besviken av att mensen kommer än ett negativt test. Räknar dock inte med något denna gång, känns osannolikt att lyckas på första försöket. Men man kan ju liksom inte låta bli att hoppas ändå!
  • Meemelie
    Kiwikiwi skrev 2021-09-03 07:47:49 följande:

    Vågar nog äntligen tro att jag plussat även om de känns overkligt och jag känner mig nästan inte glad, men jag tror det är pga oron att de inte ska gå. Är självklart otroligt tacksam och förvånad att de gick så fort, men som sagt är oron och tankarna lite överväldigande och funderar mycket på när jag ska berätta för nära och kära, kommer vara svårt hålla till v.12 (7/8 v kvar).

    Blev lite förvånad att mitt CB test imorse visade 3+ när jag är på bim -1, men de kanske kan läsa fel eller så har jag bara höga hög nivåer redan, någon som vet?

    BIM

    26/8 SecretFlower (35 år, 1a försöket, 4e barnet)

    26/8 Flizz (30 år, 6:e försöket, 3:dje barnet)

    28/8 Värphönan (36 år, 9:e försöket, 1 mf 1 ma, andra barnet) PLUSSAT

    29/8 Sheltie (25 år, 2:a försöket, 1:a barnet) PLUSSAT

    31/8 chouette (32 år, första försöket, andra barnet)

    3/9 Mangosmoothien (28 år, 1a försöket, 1a barnet)

    4/9 Kiwikiwi (31 år, första försöket med första barnet) PLUSSAT

    5/9 L0uis3 (28 år, försökt i 3 år med första barnet)

    6/9 Meemelie (32 år, första försöket med andra barnet)

    7/9 aann (28 år, 6:e försöket, första barnet)

    7/9 knyttets (25 år, andra försöket, första barnet)

    9/9 Junii91 (30 år, andra försöket, första barnet)

    10/9 Hurtänktedunu (31 år, första försöket efter ma, tredje barnet)

    11/9 beckizen (27 år, andra försöket med första barnet)

    11/9 Avokado92 (28 år, första försöket efter mf, första barnet)

    12/9 Sophiee92 (29 år, första försöket, första barnet)

    14/9 Chilins (30 år, första försöket, första barnet)

    16/9 Juli1990 (31 år, andra försöket med första barnet)

    16/9 Dalarna 91 (30 år, tredje försöket med första barnet)

    19/9 slo92 (28 år, 2a försöket, 1a barnet)

    20/9 evelinagra1 22 år ( 5e riktiga försöket, första barnet)

    20/9 Summertime 26 år (1a försöket, 1a barnet)

    23/9 bez (31 år 2:a försöket, 1:a barnet)

    25/9 Willow89 (32 år, sjätte försöket med första barnet)

    25/9 Sofgal (25 år, andra försöket, 1:a barnet)

    1/10 Lövsångerskan (30 år, andra försöket med första barnet)

    7/10 LJM91 (30 år, andra försöket, första barnet)

    12/10 Jenek18 (30 år, andra försöket med första barnet)

    ?/? Wave mother (37 år, första försöket efter ma, första barnet

    11/9 toughshit (28 år, första försöket, andra barnet)

    ?/? Essie0 (30 år, första försöket, första barnet)

    9/9 ChilliChoklad (29 år, fjärde försöket, första barnet)


    Stort grattis! Med mitt första barn fick jag 2-3 på det testet när jag testade på BIM-dagen. Vet inte om veckorna stämmer exakt, tror den mest mäter av halterna och går på det. Vissa får ju starkare plus tidigare än andra liksom. Men man räknar ju graviditetsveckor från sista mensen och inte från själva befruktningen så du borde ju ändå vara i vecka 3-4 någonting, så då stämmer det ju :)
  • Meemelie

    Idag sjönk min temp från 36,80 till 36,60 så troligtvis är mensen på gång. Ska komma först på tisdag men kanske är lite tidigare denna månad. Har inte känt av några symptom denna månad så med största sannolikhet funkade det inte på första försöket. Är dock inte allt för besviken, hade räknat med att det skulle ta ett par försök. Hoppas på nästa månad istället, då blir det en junibebis och då hade jag och bebisen kunnat fira födelsedag tillsammans, det hade varit kul! Väntar med att uppdatera BIM-listan tills mensen är här och jag vet vilket datum jag ska skriva!

  • Meemelie
    Lövsångerska1991 skrev 2021-09-04 07:56:48 följande:

    Skönt att du inte känner dig alltför besviken, du har helt rätt inställning :) jag försöker tänka mer så också, är faktiskt lite lugnare nu än innan mensen kom. Det som spökar lite i huvudet är bara ?tänk om det är något fel och det inte går alls?. Antar att många känner så innan man vet. Försöker trycka bort det och tänka positivt. Ska verkligen pricka in äl perfekt nästa gång :)

    Mysigt med en junibebis tycker jag med, då har det troligtvis inte blivit för varmt heller. Men det gör inget om det blir värmebölja, bara glad om det blir en graviditet :) kan tänka mig att vara höggravid i värmebölja eller snöstorm, bara det blir av liksom!


    Ja, precis! Och så får man första tiden hemma med bebisen tillsammans eftersom det är semester. För min del känns det lugnt då jag ju har ett barn sedan tidigare så vet ju att det har fungerat en gång liksom. Hade nog känt precis som du annars tror jag! Minns att jag förra gången satt och googlade IVF redan efter första försöket så det är nog inte ovanligt att känna som du gör.
  • Meemelie

    Tempen hade ökat tillbaka till 36,80 idag så verkade vara någon slags tillfällig dip igår. BIM är först på tisdag men känner av lite lätt mensvärk redan nu så gissar att den snart dyker upp. Trots det har jag googlat lite för mycket på tempdipp när ägget fäster, finns ju trots allt en liten chans att det skulle varit en sådan igår. Man blir lite knäpp av att försöka bli gravid ;)

  • Meemelie
    Lövsångerska1991 skrev 2021-09-05 10:04:48 följande:

    Ja, det är verkligen svårt att inte bli som besatt! Jag tycker nästan det är svårt att förstå eller ta in varför det inte alltid blir något när man har sex under ägglossningen. Då finns ju allt som behövs på plats! Jag vet att det inte funkar så, men blir på något sett frustrerad över att det ska vara så olika hur lång tid det tar :P


    Ja men eller hur! Om man gör allt rätt borde det ju funka! Känns lite som ett lotteri och hittills i livet har jag inte haft särskilt tur i spel.
  • Meemelie


    Ni som tempar, vad tror ni om detta? BIM imorgon och normalt borde ju tempen sjunka men idag höjdes den istället till högre än tidigare denna cykel. Kanske inte är helt kört denna månad ändå. Kanske vågar hoppas lite ändå? Planen är att testa på onsdag ifall mensen inte dyker upp imorgon!
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?