• Meemelie

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Josefinanna skrev 2021-08-03 11:54:24 följande:

    Ja vi får hoppas det. Har du känt symptom trots att det visat negativt på stickan?


    Nej, men kände inga direkta symptom när jag var gravid heller så det behöver nog inte betyga något.
  • Meemelie
    Josefinanna skrev 2021-08-03 21:18:19 följande:

    JAG BLIR GALEN! Haha, man ser sträcket tydligare i verkligheten. Men är det ens ett streck? Eller är det ett spökis. Ja jag är otålig som fan, haha


    Ser tyvärr ingenting men kanske svårt att få med på bild om det är svagt. Försök vänta några dagar och testa igen, förstår om det är svårt men om det är svagt nu kommer det ju bara bli starkare ju längre du väntar om det är positivt. Och det är ju alltid roligare att vara glad för ett tydligt positivt test än att gå runt och undra!
  • Meemelie
    Josefinanna skrev 2021-08-04 11:36:25 följande:

    Åh vad spännande! Jag har också bim den 6 september om jag får mensen denna gång dvs :)


    BIM borde även för mig vara 6 eller 7 september, om nu mensen dyker upp i helgen som den borde. Känns fortfarande så osäkert då jag gått hela sommaren utan mens efter pillerstopp. Men om den nu dyker upp och BIM då blir 6 september så blir det kul att följas åt då!
  • Meemelie
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-05 06:54:01 följande:

    Verkar som att min BIM blir den 4 september enligt min app, det är jag som tänkte fel. Har som en föreställning att jag får mens samma datum varje månad XD men sen är den inte 100 % regelbunden, diffar ett år dagar fram och tillbaka, dock lite mer när jag hade kopparspiral än innan jag hade den. Får se hur min första mens efter kopparspiralen blir.


    Då får du bli först som testar och plussar helt enkelt, så följer vi andra efter :)
  • Meemelie


    Känns som att mensen är på gång nu, svag rosa blödning nu på kvällen så kommer nog igång imorgon, precis som beräknat. Planen är att börja försöka vid nästa ÄL om ca 2 veckor. Ska börja med rosenrot imorgon och fram till ÄL. BIM verkar bli runt den 7 september, känns som att det kommer bli en lång väntan tills dess. Hade varit kul om det fungerade på första försöket, men känns väl inte så sannolikt. Förhoppningsvis inom de tre första försöken åtminstone så jag kan få min sommarbebis!
  • Meemelie
    Josefinanna skrev 2021-08-07 22:43:20 följande:

    Typ exakt samma för mig.. Har sån mensvärk/molvärk och ont i pattarna.. Men minus på stickan idag trots att det är på bim-4, kanske för tidigt än men jag vet inte. Har en magkänsla att mensen kommer snart. Spännande att de flesta har bim samtidigt i september, ska bli roligt att följas åt


    Bim-4 kanske är för tidigt, hoppas det blir positivt om några dagar! Annars blir det som du säger spännande att följas åt i september, verkar ju som att första veckan i september är BIM för de flesta :)
  • Meemelie
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-08 00:07:38 följande:

    [quote=81295447][quote-nick]Josefinanna skrev 2021-08-07 22:43:20 följande:[/quote-nick]Typ exakt samma för mig.. Har sån mensvärk/molvärk och ont i pattarna.. Men minus på stickan idag trots att det är på bim-4, kanske för tidigt än men jag vet inte. Har en magkänsla att mensen kommer snart. Spännande att de flesta har bim samtidigt i september, ska bli roligt att följas åt[/quote}

    Hoppas det ska bli plus för alla snart! :) har den mest fruktansvärda mensen just nu, vet inte om det beror på att jag tagit ut kopparspiralen, men det borde bli mindre smärta då tänker jag. Längtar så tills den är över och vi börjar försöka, det närmar sig ju ändå!


    Har hört att första mensen efter att man slutat med preventivmedel är värre än vanligt. Kanske pga kroppen har varit på ?paus? under en tid? Aldrig använt kopparspiral, men min mensvärk nu efter att ha slutat med minipiller är åtminstone värre än vad jag kommer ihåg.
  • Meemelie
    johanna1992 skrev 2021-08-09 19:50:00 följande:

    Eftersom att jag och min kille är i början av våra "försök" har jag valt att inte berätta för honom exakt när jag har ägglossning osv för att inte sätta någon press. Tänker att han får bli glatt överraskad av lite extra uppvaktning istället ;)

    Jag läser ganska mycket, inte så mycket om statistik men om fertilitet i allmänhet. Just nu är jag intresserad av allt med d-vitamin, rosenrot och liknande grejer som ska kunna "boosta". Någon som använder något sånt?


    Jag använder rosenrot. Tar en tablett varje morgon från mensens första dag och fram till ÄL. Tog det innan jag blev gravid med sonen, efter två månader av försök. Tredje försöket (första med rosenrot) så blev jag gravid. Behöver ju såklart inte bero på rosenrot, men testar det igen nu denna gång så får vi se :)
  • Meemelie
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-09 21:12:35 följande:

    Vill kanske prova Rosenrot också ändå, hur mår man av den? Hört att den har många andra bra egenskaper. :)


    Det ska ju tydligen hjälpa mot trötthet, men jag vet inte. Märker absolut ingen skillnad av att ta tabletten, känner mig precis som vanligt!
  • Meemelie
    Kiwikiwi skrev 2021-08-10 10:30:47 följande:

    Jag har läst väldigt lite om rosenrot men blev lite "rädd" när jag läste att de kan påverka ens cykel, tänker att om man nu har en regelbunden så kanske det är dumt att ändra på den. Är de något du upplevt eller läst om innan du började med rosenrot?


    Hade inte koll på att det kunde påverka ens cykel. Inget jag märkte av, men å andra sidan är den enda cykel jag ätit rosenrot på den cykel jag blev gravid så kanske inte kan uttala mig om det påverkade regelbundenheten eller inte. Får återkomma efter denna cykel, ätit rosenrot i tre dagar nu, planen är att äta det i ca 1,5 veckor till fram till ägglossning.
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?