• Meemelie

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    aann skrev 2021-08-10 11:51:31 följande:

    Hej, jag hoppar också in i tråden. 

    Jag slutade äta p-piller i november förra året men kan väl egentligen inte påstå att vi har försökt på riktigt förrän i mars däromkring. Jag har velat ha barn länge men det är inte förrän nu tiden känns rätt. 

    Jag har blivit så grymt besviken varje månad när mensen kommer och haft extrema dippar i humöret, jag har tjatat och ältat om barn och min fantastiska sambo som säkert är riktigt trött på detta tjat sitter och lyssnar och tröstar varje månad. Han har ett barn sedan tidigare men detta ska bli mitt första. Vi pratar och planerar väldigt mycket inför vårt kommande barn, "när du blir med barn ska vi..." "När barnet kommer ska vi skaffa..." och det får mitt hjärta att längta så mycket. Men en tid nu har det känns som att allting har handlat om att bli med barn och besvikelsen när det inte blivit så. Jag försöker släppa på det men skulle ljuga om jag inte sa att kontrollen finns fortfarande där. När min bästa kompis blev gravid blev jag superglad för hennes skull, men också väldigt avundsjuk. Jag var öppen med mina känslor och under den här perioden så var jag väldigt stressad över att bli gravid, jag manifesterade och tänkte att innan hon har bf ska jag vara gravid. I helgen kom lillen och jag har ca 5 dagar till mens. Tog ett gravtest imorse och det var negativt. Försöker hoppas att det var för tidigt och att mensen inte kommer komma som planerat. Annars är det nya tag nästa månad :)

    Jag använder mig av appen Flo och tar ägglossningstest när det börjar närma sig ägglossning. Känner att det skulle vara skönt att ha en grupp att kunna prata med och dela upplevelser. Håller tummarna för er alla!


    Känner igen den känslan, har lite samma tankar. Min bästa vän ska få barn i slutet av oktober och jag hade så gärna velat bli gravid innan dess så att vi kan ha åtminstone en del av föräldraledigheten tillsammans. Håller tummarna för att du snart får ett plus! Fem dagar innan mens är ju väldigt tidigt så kan ju faktiskt vara så att det inte syns på test ännu.
  • Meemelie
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-11 22:25:14 följande:

    Alkoholgrejen har jag också undrat över även för egen del. Jag kan dricka ett glas vin till maten t.ex, max två glas på en kväll/helg. Kan jag dricka vin några dagar före ägglossning utan risk? Med tanke på spermiernas överlevnad. Tänker om jag ska dricka ett glas i helgen eller strunta i det, då är det väl ca 6 dagar till ägglossning.


    Nu är det här nog totalt ovetenskapligt, men tänker att det nog inte är någon risk att dricka lite vin innan ÄL. Tänk hur många som blir ofrivilligt gravida pga druckit för mycket alkohol och råkat glömma att skydda sig liksom. Och alkohol i början av graviditeten, innan man vet något, ska ju inte heller vara någon fara då fostret inte får näring genom moderkakan förrän senare och därmed inte påverkas av alkohol osv så tidigt. Men som sagt, har inte kollat upp vetenskapliga kring detta?
  • Meemelie
    Beckizen skrev 2021-08-16 06:45:01 följande:

    Igår kom min mens 3 dagar för tidigt. Supertråkigt men förstår att det är svårt att få till det på första försöket så försöker att inte känna mig för besviken:) nästa äl har jag 27 augusti så hoppas då istället!

    Första försöket så låg vi med varandra en gång per dag under de fertila dagarna och till en dag efter äl. Det blev alltså 1-4 augusti då vi bestämde för att börja försöka 1 augusti. Men hur har ni gjort? Ökar chansen för positivt test om man ökar antalet gånger på dag under äl? Tänker att jag ska testa varannan dag fram till äl och sen flera gånger samma dag:)

    Hoppas det går bra för er andra!:)


    Tråkigt, men det är nog svårt att lyckas på första försöket. Har hört lite olika om antalet gånger per dag. Har läst något om att för många gånger ger sämre kvalitet på spermierna och att det räcker med varannan dag. Vi kommer nog köra varannan dag och sedan varje dag dagarna innan och efter ÄL tror jag.
  • Meemelie

    8/8 Juli1990 (31 år, första försöket med första barnet)

    29/8 Willow89 (32 år, femte försöket med första barnet)

    26/8 bez (31 år 1:a försöket, 1:a barnet)

    26/8 slo92 (28 år, 1a försöket, 1a barnet)

    3/9 Mangosmoothien (28 år, 1a försöket, 1a barnet)

    4/9 Kiwikiwi (31 år, första försöket med första barnet)

    4/9 Lövsångerskan (30 år, första försöket med första barnet)

    6/9 Meemelie (32 år, första försöket med andra barnet)

    ?/9 Hurtänktedunu (31 år, första försöket efter ma, tredje barnet)

    ?/? Wave mother (37 år, första försöket efter ma, första barnet)

    14/9 Chilins (30 år, första försöket, första barnet)

  • Meemelie

    Så spännande att vänta på trådens första plus nu när det finns en lista! För egen del så väntar jag på ÄL som bör komma någon gång inom en vecka, så från och med idag ska vi försöka orka med en gång om dagen åtminstone!

  • Meemelie
    Trean93 skrev 2021-08-19 18:01:16 följande:

    Åh hakar gärna oxå på! Första försöket med barn nummer 3, positivt ägglossningstest 10/8 och hade sex både innan, på äl-dag och efter! Bim nu 26/8! Så håller tummarna! Kul att Se att så många redan plussat ???? första barnet var en hoppsan och andra barnet tog på andra försöket efter att ha haft spiral i 2 år!


    Vet inte om det är någon som plussat än, eller så kanske jag har missat något. Hur som helst, lycka till! Hoppas det tog sig denna gång, verkar ju som att ni lyckades pricka in äl bra i alla fall!
  • Meemelie
    Kiwikiwi skrev 2021-08-20 08:20:36 följande:

    Precis så gick mina tankar, jag har kört med de rosa testen men när jag fick glad gubbe på morgonen tänkte jag också "tänk om jag haft glad gubbe sen igår em" eftersom jag också testat på morgonen bara. Vi låg då i stress innan jobbet och sen låg vi dagen efter, sen har vi inte legat mer. Jag är besviken att de redan nu känns som jag får tjata/påminna om att vi behöver ligga nu för att öka chanserna. Kommer kanske mer naturligt på kvällen men nu med den glada gubben har jag inte velat vänta 14 timmar till ifall de skulle blir för sent. Någon som känner igen sig? Har pratat med min sambo att jag inte vill känna mig tjatig men han är också lite "blyg" kring ämnet.


    Jag känner igen mig! Har också ÄL nu i dagarna och vill såklart ligga så ofta som möjligt för att inte missa den. Känner mig dock tjatig som måste påminna om att ligga varje dag och känner att vi säkert missat det perfekta tillfället om vi missat en dag. Denna vecka har det blivit varje eller varannan dag hela veckan men kommer eventuellt inte bli något idag vilket gör mig stressad eftersom det kanske är idag som är det perfekta tillfället liksom. Inte hela världen om det inte tar sig denna månad såklart, men man vill ju liksom göra sitt bästa varje månad då man liksom inte vet hur lång tid det tar?

    Kör inte med ÄL-tester utan använder enbart prognoserna från NC, vilket sätter ut ÄL efter den skett så finns ju risk att man missar den. Får se, tar det lång tid kanske jag får börja med ÄL-tester också.
  • Meemelie
    Katxim skrev 2021-08-23 21:13:26 följande:

    Hej ! Ni som försöker bli gravida i höst. Plannerar ni någon viss kön? Jag planerar själv en dotter genom att jag haft samlag två gånger 4-3 dagar före äl?

    Någon som gjort pp samma sätt och lyckats få en dotter?


    Jag är mest glad om jag får en bebis, bryr mig inte om vilket kön. Tror nog inte riktigt på att man kan påverka det själv heller. Har en son sedan innan så på ett sätt hade det väl varit kul med en tjej nästa gång, men samtidigt så känner jag att jag vet ju hur det går till med en kille och har ju såklart sparat massa saker som en eventuell lillebror hade kunnat ärva. Men en tjej som gillar att leka med bilar hade också funkat!
  • Meemelie

    Ingen temperaturhöjning idag så ÄL verkar inte ha skett än. Hade hoppats på att det skulle varit igår eller inatt, men blir till att försöka övertyga mannen om att ligga även ikväll för säkerhets skull. Hade hoppats på att vi prickat in detta bra och nu kunde släppa pressen över att få till det varje/varannan kväll nu ett tag. Så svårt att orka med detta på vardagarna känner jag. Kanske borde testa med ÄL-stickor nästa månad istället så jag vet. Temperaturmetoden märker ju av ÄL efter den skett, kanske skönare att veta på förhand..

  • Meemelie
    Värphönan skrev 2021-08-24 20:48:18 följande:

    Tack snälla ni =D äntligen! Hoppas bara på att det kommer gå hela vägen. Har v 5+1 och kub som två mål att passera.


    Grattis! Håller tummarna för att det går vägen denna gång!
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?