Inlägg från: Solskensdag |Visa alla inlägg
  • Solskensdag

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Hej, tänkte joina :) fått mkt tröst i denna tråd, trodde jag var ensam som var tokig med tests etc ! Jag blev gravid på första försök - första barnet - men fick tidigt mf i okt, vilket var tuffare än jag trodde. Har nu BIM på ons men fick neg test idag och känner inga tecken utöver massor jobbig molvärk? less på att behöva vänta ännu en månad - men ändå skönt man inte är ensam :) Alla mina närmsta är typ gravida eller fått barn precis så även om jag får mkt stöd är det skönt med andra i samma sits

  • Solskensdag
    Nótt skrev 2021-11-15 22:27:49 följande:

    Jag har inte haft ma men känner igen mig i det övriga du beskriver! Alla omkring mig bara poppar ut ungar & blir gravida fast de inte ens försöker eller på första försöket? jag är 6 månader in nu och trodde faktiskt inte det skulle ta så hör lång tid :/

    BIM på torsdag, inga ovanliga känningar och neg test igår så känns kört?


    Eller hur :( Är ju vanligt det kan ta så lång tid, men när först man vill, vill man det ska vara nu ju! Tror jag var redo att ha barn när jag började försöka bli gravid, hade inte tänkt lägga 1,5 år till på den tiden?men när först det väl funkar glömmer man kanske den här tiden? Vi är i samma sits med BIM då, känner inget heller?
  • Solskensdag
    Solskensdag skrev 2021-11-16 08:29:05 följande:

    Eller hur :( Är ju vanligt det kan ta så lång tid, men när först man vill, vill man det ska vara nu ju! Tror jag var redo att ha barn när jag började försöka bli gravid, hade inte tänkt lägga 1,5 år till på den tiden?men när först det väl funkar glömmer man kanske den här tiden? Vi är i samma sits med BIM då, känner inget heller?


    Blev lite konstigt med frågetecken där sorry! Var tre punkt :)
  • Solskensdag
    Nótt skrev 2021-11-16 09:11:42 följande:

    Jag känner fortfarande inget. Men jag tog ett testa tidigt imorse och jag tyckte att jag kunde skymta någon liten skugga?! Gick inte att fånga på bild, men tycker mig ana något.. Kan ju vara spökstreck. Blev också en fläck i testet, så vet inte om det är det som luras.. Hade dock högre temp i dag 'n vanligt, men kollade bakåt och det har hänt innan, även om det inte varit såhär högt. Men det kan ju också bero på sömnen. Aaah så jobbigt det här!

     

    Och jag håller med dig, man vill inte lägga på tid när man är redo...


    Men vem vet skuggan kanske är nånting! Håller tummarna för dig :) Men nej det är så jobbigt. När jag faktiskt var gravid kände jag jätte skillnad i min kropp typ 2 veckor innan, men hade svamp och BV samtidigt så var så mycket som hände. Denna månad har jag varit frisk men allt känns tyvärr vanligt, är liksom ?mig själv? och mina bröst känns inte som Pamela Andersons haha XD Var jätte deppig igår men idag har jag typ accepterat det kanske får bli nästa månad?
  • Solskensdag
    Nótt skrev 2021-11-16 12:29:01 följande:

    Åh jag har full blown svampinfektion just nu, och vågar inte ta mina tabletter ifall jag är gravid.. Men hade färgade flytningar idag som jag alltid får inför mens, så känns som det är på g.. =/


    Å vad jobbigt, stackare! Jag använder canesten , sen fick jag råd om olivolja som intimtvål vilket jag testar just nu och hoppas det inte skadar ;) tog tabletter med fluconazol när jag var gravid (men innan jag visste det), fick det även rekommenderat av en gyn, sen sa en annan gyn man absolut inte får äta det. Så frustrerande ger ju sjukt dåligt samvete när man sen får MA. Men canesten borde vara okay?
  • Solskensdag
    Nótt skrev 2021-11-16 15:57:13 följande:

    Hemskt att du fick olika besked från gyn! :O Hur länge in i graviditeten tog du fluconazol? Jag tog en igår, har bim på torsdag. Tänkte mig inte för :O


    Tog 50mg tre dagar på raden i veckan efter äl? tog även dalacin mot BV samt annat lactal och sånt för att få rätt balans, och ångrade så i efterhand, å andra sidan kunde jag inte vara nånstans för smärta/irritation så kände jag var tvungen att ta medicin :?( Men eftersom vissa gyn gav mig medicinen tror jag nu det är väldigt liten risk det har neg effekt. Hoppas du blir frisk snabbt!
  • Solskensdag

    Hur många är det som har BIM de närmsta dagarna och hur går det för er? Jag har BIM i dag eller i morgon men har en sån konstig känsla i kroppen, som att jag inte är gravid men inte heller komme få mens haha. Kanske någon konstig grej i kroppen efter mf. Får se vad som händer!

  • Solskensdag
    Emmissss skrev 2021-11-17 09:39:42 följande:

    Jag har också bim idag, haft på dagen tre månader i rad så nu har jag sprungit på toa bara för att det ska "sätta igång" haha. Blir säkert försenad nu bara för man väntar... Hade molvärk imorse men inget nu igen.

    Har du haft en "riktig" mens efter mf? För mig blev den cykeln mycket längre, men sen efter det har jag haft 3 gånger som varit prick på dagen :)


    Å vad typiskt! Får se om den kommer eller inte :)

    Hmm, nej jag fick mf på bim+3 och direkt efter en vanlig mens, (trodde jag) och sen efter 9 dagar äl. Men kan ju kanske ha varit något fel med äl testet. Har haft super kramp hela månaden och illamående men samtidigt ingen känsla av grav. Hur var det för dig?
  • Solskensdag
    BounceBambi skrev 2021-11-17 09:58:31 följande:

    Har BIM lördag eller söndag. Börjat få lite lätt mensvärk och vet inte hur jag ska tolka det. Känns som det både kan vara mens snart eller inte. Är på ÄL + 8 idag, tänker att jag ska testa på fredag om temperaturen inte sjunker. Hittills har den sjunkit markant dagen innan mens så hoppas att den bara håller sig uppe. 

    När har du tänkt testa? Så jobbigt att den närmsta tiden är så oviss. 


    Spännande. Jag är inte så inne i temperatur men vill hoppas för dig den stannar uppe då hehe. Jag testade i måndags bim-3 och var helt negativ, så har inga hopp om graviditet. Nu känner jag det är skönare att inte testa så man bara blir super besviken haha men orkar inte heller man psyker sig själv till att hoppas lite (:
  • Solskensdag
    Emmissss skrev 2021-11-17 09:59:12 följande:

    Okej, den cyklen blev 34 dagar för mig. Sen har jag haft kortare än vanligt på 27 dagar. Jag äl testar mig aldrig, vet att jag ofta har lite senare. Men denna gång blev det inte många ligg tyvärr. Men liknande som gången när jag fick mf. Haft mycket flytningar denna gång, brukar inte ha det och sen ett jäkla luktsinne. Men tog tid att plussa första gången så har inga förhoppningar att det ska bli som andra gången när vi fick mf. Varit gravid 2 gånger.


    Är ju super bra att veta, hade helt förväntad det var tillbaka i vanlig cyklus. men då har vi kanske totalt missat äl etc den här månaden äsch. Men nej man vet liksom inte vad man ska förvänta efter mf. Å ena sidan visar kroppen ju mekaniken funkar å andra blir allt liksom förvirrat i kroppen. Hoppas ändå för dig även om du inte tror det är napp :)
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?