Inlägg från: Pinkfloweer |Visa alla inlägg
  • Pinkfloweer

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    PCOtjej95 skrev 2022-02-15 10:51:46 följande:

    Hej!
    Jag hakar gärna på i den här tråden också. 27 år och inga barn sedan tidiagre (förutom ett bonusbarn som min man har sedan tidigare relation). Är inne på fjärde cykeln nu, mitt i lutealfas med BIM på söndag eller måndag troligtvis. Har PCO (som ni ser på mitt namn) och har ganska oregelbunden mens. Dock har jag efter att jag lade om kosten och började träna fått mer regelbunden och egen ägglossning. Har kört första omgången Letrozol denna cykel och fick äl runt dag 16-17 (pos äl-test och äl-smärta dagen efter). Hade sex från fyra dagar innan till en dag efter. 

    Har dock känningar som jag brukar ha innan mens nu, så igår kändes det rätt jävla kört även denna cykel Kan inte veta säkert innan BIM men är sjukt pessimistisk över lag just nu. 


    Välkommen :) hur oregelbunden mens brukar du ha ? Funderar också på det där med kostomläggning , på vilket sätt gjorde du förändringar ? Har ingen konstaterad pco själv men har problem med cykeln, har förvisso fått primolut nor nu men man e ju beredd å göra allt för å lyckas.. har dock dragit ner på socker en hel del iallafall och minskat lite gluten..hur fick du konstaterat att du börjat få egen ägglossning ? Jag har bara tagit äl test men det ger ju ingen garanti tyvärr 
  • Pinkfloweer
    PCOtjej95 skrev 2022-02-15 12:18:58 följande:
    Tack <3 

    Tidigare hade jag superoregelbunden, mellan 35-78 dagar... Var vegan och så tidigare, men när jag började äta kött, slutade med gluten och drog ner allmänt på kolhydrater (främst socker då) så blev den mycket mer regelbunden. Typ mellan 30-40 dagar istället. Nu har den varit mellan 30-36 dagar ett tag! 

    Kan såklart inte veta 100% att jag ägglossar men jag har dels kollat med VUL, dels kollat temp/sekret och sedan kommer alltid mensen 12-13 dagar efter positivt äl-test + äl-värk så jag antar att jag ägglossar nu  
    Oj gud va jobbigt me så långa cykler men vilken tur att det löste sig å blev bättre! Jag har typ 36 dagar nu men har fått minskat äl sekret , hade så tydlogt innan och värk men nu har jag bara minimalt och äl test positiva dag 21 eller 22 typ i cykeln innan hade ja positivt dag 16 ellee 17 typ så det känns ganska jobbigt...hoppas du får plussa snart så som du kämpat me allt! 
  • Pinkfloweer

    Här är en till deppig idag
    ...
    Fick sånt otroligt hopp igår, för första gången visade ägglossningstestet nästan positivt på dqg 16 igårkväll (brukar bli dag 21 typ) och då hade jag tagit två primolut nor tabletter så ja kände det stämmer verkligen det kommer inte påverka min ägglossning alls....men idag när jag kollar på eftermiddagen så är det ännu svagare än igår och inte alls nära positivt längre ...ja är så himla besviken !!!! Ångrar nu direkt att ja ens började me de här skit tabletterna, kan inte sluta nu oavsett att ja vill det, rädd för hur kroppen påverkas isåfall...så nu känns hela månadens lilla chans som helt bortblåst. Det enda ja har är illamående och molvärk till å från i magen. Å illamåendet kom redan efter 2 tabletter....vill inte ens veta hur dag 10 kommer kännas. Tänk om detta hade varit vår chans, och nu har ja förstört den, så himla ledsen

  • Pinkfloweer

    Brukar tyvärr alltid få positivt på ägglossningstest....och det har aldrig någonsin hänt innan att det har backat dagen efter när det varit så nära positivt, då har det verkligen varit positivt dagen efter sen, men tack för pepp iallafall<3 just nu känns allt bara väldigt jobbigt, kanske tabletterna som påverkar känslomässigt med, blev så ledsen bara

  • Pinkfloweer

    Ljm91 jag tog ett test igen nu efter att ha hållt mig längre å det ser ut såhär igen...känns inte normalt å ha såhär , sen lite starkare å sen såhär igen om vartannat i 2 dygn? Borde väl ändå blivit positivt vid det här laget då:(  bifigar bild....

  • Pinkfloweer
    LJM91 skrev 2022-02-17 18:05:06 följande:
    Mina ägglossningsstickor är ofta varierande i styrka, de går lite upp och ner för mig. Men om det inte är något du brukar uppleva förstår jag att det känns olustigt. Hur var det nu, hade du ringt och bollat din oro över tabletterna med barnmorska/gyn?
    Ja hon sa att det inte ska påverka ägglossning men jag blir bekymrad för såhär har det inte varit/bettet sig förut när det väl stegrat mycket...nu var deet dessutom skitsvagt på kvällen knappt synligt så nu känns det kört....men sen mår jag inte alls bra av tabletterna heller så kommer definitivt sluta me dem efter denna kuren..hur går det för dig ?? 
  • Pinkfloweer
    Dalarna91 skrev 2022-02-21 12:53:09 följande:

    Chilins; tack <3 skönt man inte är ensammen. Hur går det för dig? 
    Är det någon som följer vulverine? Testat henne lila paket eller lyssnat på henne föreläsningar? 
    Jag tänkte att om det inte gick denna gång så "hoppar" jag över nästa månad. Tänker inte hålla koll när jag har ägglossning eller något. Blir jag gravid så blir jag det. Sen blir det att kanske lyssna på vulverine och lära mig något. 


    Jag påbörjade hennes lila paket och började få nästan positivt äl test dag 16 istället för dag 21 , men sen backade det tillbaka å nu fattar jag att det blev så pga primolut nor tabletterna. Men ja ska skita i dessa tabletter å fortsätta me hennes kosttillskott direkt sen igen. Så fort jag får blödning efter sista primolut nor.
  • Pinkfloweer

    Ljm91 spännande hur lång tid efter ägglossning brukar du få mens?? Kommer du testa snart ? Hålller tummarna för dig !!! 

  • Pinkfloweer
    evelinagra1 skrev 2022-02-23 14:13:05 följande:

    Jag ser att många äter glutenfritt, är det bra för fertiliteten eller varför gör man det? 


    Våra kroppar är egentligen inte "gjorda för" gluten som jag förstått det, det påverkar inte alla medans andra påverkas i olika grad av känslighet för detta, det här kan därför påverka fertiliteten negativt , det e så jag förstått det iallafall och själv utgår jag inte från att ta bort all gluten men jag har dragit ner på det och märker att min mage är lugnare av det (har känslig mage eftersom jag har IBS) och denna IBS blir för mig därför bättre när jag minskar sånt som irriterar tarmen i större mängd. Viktiga är nog att utgå från sig själv och sin egna kropp :)
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?