Inlägg från: Fyrklöverns |Visa alla inlägg
  • Fyrklöverns

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Rewner skrev 2022-07-18 10:09:58 följande:

    Håller tummarna för dig, LJM!

    Ingen erfarenhet att bidra med tyvärr, Pinkfloweer.

    Jag inväntar ju mensen. Har inte kollat ägglossningen denna cykel (första efter utomkveds) så vet ju egentligen inte när den kan väntas. Jag räknade första dagen på blödningen jag fick några dagar efter operationen som dag 1 och i lördags var det dag 27, vilket är vad mina cykler brukar snitta på. Stundtals känner jag av lite, men känns också som att det kan dröja. Efter missfallet hade jag en cykel på 33 dygn så kanske blir samma nu.

    Senaste halvåret har jag använt clearblues digitala ägglossningstest med blinkande och fast smiley. Har testat direkt på morgonen och fått fast varje cykel. När jag beställde nya nu så var jag lite snål och beställda vanliga icke-digitala, men där står det ju att man inte ska testa med morgonurin plus att det är 10-15 minuters avläsning. Det känns ju så himla meckigt. Hur gör ni som använder sådana? Kan man testa på morgonen, men utgå från att man inte kommer att få lika stort utslag som man skulle få senare? Kanske ändå går att följa när man sedan ser att det blir mindre utslag och förstår att peaken då varit.


    Förstår precis. Jag kör också vanliga för att hålla nere kostnaden men det är mer meckigt än med digitala. Tycker det är lite jobbigt varje månad man ska hålla på. Du kan prova köra på morgonen och hoppas att du ser bra skillnad. För min del ger de i princip bara utslag på eftermiddagen så då har jag fått lära mig att hålla mig från eftermiddagsfikat på jobbet fram tills nån timme efter jag kommit hem. Så det gått iaf 4 timmar. Funkar helt ok då jag har rätt regelbundna arbetstider. Man måste nästan lära sig hur hormonet beter sig för att hitta bästa strategin för sig själv. De digitala hittar ändå ägglossningen på nåt vis på morgonen vilket är bekvämt men blir dyrt när man hållit på så länge nu. 
  • Fyrklöverns
    Pinkfloweer skrev 2022-07-19 21:10:55 följande:

    Fyrklöverns jag har bara tagit 1 av 3 kurer som hon skrev ut, anledningen till det var att blödningen som kom efter pillerkuren gjorde mig nästan svimfärdig för den va så kraftig....så jag har 2 kvar jag inte tagit. Hon frågade mig när jag fick dessa när jag var där i vintras om vilket p medel jag hade och då sa jag att vi försöker skaffa barn, så hon vet det och jag fick dessa primolut nor tabletter. Enligt henne försvinner inte ägglossning av den men det gjorde det på mig, fick inget positivt äl test den månaden pga tabletterna. Vad mena du med andra förutsättningar idag? Känns även konstigt det där på fass...att det ges till de me cykler utan ägglossning, vad menas egengligen att det ska va bra för då?


    Aha vad märkligt. Jag tänkte att förutsättningarna idag är att du aktivt försöker få barn, men då har de inte ändrats. Om jag tolkar informationen rätt så verkar man ge det för att slippa blödningarna bara. Jag kan inte hitta information någonstans att det ges för att öka chansen till graviditet. Men kolla med din gynekolog kanske hur du ska göra, eller gå på känsla, det som känns rätt för dig! <3
  • Fyrklöverns
    Dalarna91 skrev 2022-07-20 16:08:11 följande:

    Då har jag tagit inositol i 11 dagar. Tycker jag har så mycket mer sekret nu. Nyss kunde jag göra sån bro!! 
    Tog äl test som visade negativt. Ni som får sån bro, när brukar ni få ägglossning när man kan börja göra det?
    Min sambo är nog inte sugen på sex pga han har matförgiftning:p


    Grymt! :D Haha bron brukar komma på CD 11-14 ca på mig och sista dagen ägglossar jag. Sen är det snustorrt dagen efter. 
  • Fyrklöverns
    LJM91 skrev 2022-07-20 18:58:32 följande:
    Haha vad gullig du är, tack för peppen <3 lovar att hålla er uppdaterade! Ja BIM är idag, tempen är kvar på min vanliga lutealfasnivå men ibland fortsätter den vara det ett par dagar efter att mensen kommer. Vet inte riktigt om jag ska testa imorgon, det som hindrar mig är att jag upplevde exakt denna grejen förr-förra försöket, mensen kom inte på BIM och jag var helt övertygad om att jag var gravid bara för att sedan testa negativt och bli helt förkrossad. Visade sig då att min ägglossning hade varit en vecka senare än jag trodde, och att tempen var förhöjd av andra orsaker. Därför är jag såklart livrädd att detta är samma visa. Var sjuk en hel vecka efter ägglossningen så vet ju egentligen inte om tempen var hög pga det eller ägglossning, men hade positivt ägglossningstest så hoppas såklart inte det. Lovar att hålla er uppdaterade oavsett!
    Vi håller alla tummarna och väntar spänt, hoppas innerligt på utebliven mens! :) <3 
  • Fyrklöverns
    LJM91 skrev 2022-07-21 16:32:16 följande:

    Tack för ert fina stöd, betyder oerhört mycket ska ni veta <3 mensen är i full gång nu men har fortfarande ingen värk alls vilket aldrig har hänt mig förr, kroppen slutar aldrig förvåna (eller luras?). Försöker tänka att detta är början på en ny chans hur svårt det än är.


    Beklagar mensen :( <3 Vet precis hur pissigt det känns och jäkla kropp som ska luras varje månad genom att bete sig annorlunda.

    Helt rätt, nya tag nu, det är en helt ny färsk chans att köra på <3 Nu är du enligt statistiken ett steg närmare, snart är det dags för dig :) 

  • Fyrklöverns
    Dalarna91 skrev 2022-07-21 16:54:28 följande:

    Ljm; så tråkigt du finns mens!  

    Själv så fick jag positiv på ägglossning testet och en sambo som är riktigt dålig. Så blir nog inget liggande denna gång. 


    Så tråkigt! Satsa på första bästa förbättring från hans sida. Du kanske hinner med en vända trots allt. Håller tummarna att ägglossningen för en gångs skull blir sen. 
  • Fyrklöverns
    evelinagra1 skrev 2022-07-21 16:38:22 följande:

    Dalarna : ja okej, mitt problem är ju att jag har kort lutealfas så jag hade ju gärna velat ha lite längre men tänkte att jag smörjer någon dag till iallafall :) 


    Jag håller med Dalarna, hela poängen är att smörja för att förlänga lutealfasen så att ett ägg hinner fästa. Jag hade smort till äl +14 för det är optimal längd på lutealfasen och ägget kan fästa så sent som då. Jag hade inte brytt mig om att det förlänger cykeln eftersom hela behandlingen tappar sitt syfte om man slutar för tidigt. Kör på! :D Vi är alla väldigt spända på hur det kommer gå med krämen då du verkar vara en jättebra kandidat för behandlingen :) Börja gärna testa tidigt så vi kan se fram emot det :P 
  • Fyrklöverns
    Chilins skrev 2022-07-22 10:35:31 följande:

    Hej på er :) äl+11 idag.. ser ni något? 


     


    Jag skymtar också ett streck! När jag hade så, så fick jag positivt på det digitala. Håller tummar och tår, så spännande :D 
  • Fyrklöverns
    Josefinanna skrev 2022-07-22 17:35:35 följande:

    Tog ett test nu. Inte testa tidigt dock och min mobilkamera suger.Gråter


    Välkommen till oss! Känner inte igen träningsvärk i magen om du menar magmusklerna, däremot har jag känt som träningsvärk i livmodern, långt ner och djupt i magen när jag varit gravid. Så om platsen stämmer för dig kan det vara växtvärk.
    Svårt att se på din bild då upplösningen är dålig, ta ett nytt test imorgon och försök få till en bättre upplösning. Håller tummarna för dig :)
  • Fyrklöverns

    Beklagar Chilins :( känner igen mig i allt det du och alla andra skriver. Att man aldrig trodde man skulle vara här än idag, att man inte orkar hänga på sociala medier som översvämmas av nygravida eller nyfödda. Att bäva för att ens vänner ska bli gravida före trots att de försökt kortare tid. Jag har också flera vänner nu som försöker, bland annat min bästa vän. Hon fick tyvärr också utomkveds nyligen men kroppen stötte ut det själv. Sån skillnad mot vad en annan gått igenom, med både akut operation och cellgifter som hindrar en från att försöka igen. Vi överväger att gå på amerikanska och europeiska rekommendationer och vänta 3 månader med nån månads marginal istället för 6 månader som rekommenderas här hemma. Med tanke på hur lång tid det tog att bli gravid sist så vill man börja så fort det bara går så man kan bocka av några cykler. Jag har börjat ladda med vitaminer nu igen och ska även börja med Q10 i hög dos som jag läst förbättrar äggkvaliteten, det är en stark antioxidant. Det känns som att jag behöver det efter cellgifterna. Vi ska också gå över till LCHF diet båda två efter semestern för att rensa ut socker ur kroppen.

    Evelinagra stort lycka till imorgon!! <3 Hoppas hoppas hoppas innerligt att du är gravid! <3 :) 
    Jag hade också registrerat den högre tempen. På mig iaf så är den ganska så olika om jag bara går en timme ifrån normala tiden, tidigare är den markant lägre och senare är den markant högre.

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?