• Lövsångerska1991

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Hej!

    Jag är ny medlem här på Familjeliv, men har läst mycket i forumen förut. Min sambo och jag ska börja försöka skaffa barn i augusti. Är det någon mer som försöker bli gravid i höst och som vill följas åt här? Jag är en 30-årig tjej och har inga barn sedan tidigare, detta är första gången som jag försöker bli gravid. Tar gärna emot tips över saker att tänka på inför en graviditet! Glad Jag har en massa ägglossningstest hemma, har redan provat och har ägglossning idag, men vi ska inte börja förrän nästa månad då jag fått dos 2 av covid-vaccinet.
    Jag längtar väldigt mycket efter att bli gravid och få barn, min sambo har inte lika stor barnlängtan. Han vet att han vill ha barn med mig och eftersom jag vill nu så tycker han att vi kör på det! Drömmer

    Mvh Lövsångerskan

  • Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?
  • Zandra35
    Lövsångerska1991 skrev 2021-10-07 14:54:27 följande:

    Jag visste inte att det var så strikt. Tycker man får bilden att det finns så mycket kan lösas med dagens teknik. Borde ha tänkt ett steg längre kanske, det är förstås många som behöver hjälp och då blir det väl mycket väntan. Hoppas att det blir ett plus nu så ni slipper gå privat, men annars är det ju ett bra alternativ. Synd att det är så dyrt dock.


    Taack!:) Håller tummar & tår!
  • Zandra35
    senapp skrev 2021-10-07 14:55:26 följande:

    Trodde heller aldrig att jag skulle hamna i denna karusell. Blivit gravid på första försöket två gånger och nu händer absolut ingenting. Har också gått privat och visst är det dyrt men jag skulle inte palla att inte göra något på flera månader.  Och så hoppas man jättemycket fast man vet att man inte borde <3 Har du koll på alla andra tips för att få igång ägglossning? Tänker på typ inositol, kost, osv.


    Åh, frustrationen! Hur länge har ni försökt? Jag har för en tid sedan slutat helt på koffein. Har testat rosenrot denna månad men hittade ingen äl ändå. Läser väldigt mycket och följer konton på IG gällande fertilitet. Äter alla rekommenderade kosttillskott sen långt tillbaka och sambon får varken basta eller ha laptopen i knät hahah! Men alla tips är välkomna :))
  • senapp
    Zandra35 skrev 2021-10-07 15:00:08 följande:
    Åh, frustrationen! Hur länge har ni försökt? Jag har för en tid sedan slutat helt på koffein. Har testat rosenrot denna månad men hittade ingen äl ändå. Läser väldigt mycket och följer konton på IG gällande fertilitet. Äter alla rekommenderade kosttillskott sen långt tillbaka och sambon får varken basta eller ha laptopen i knät hahah! Men alla tips är välkomna :))
    Amen jag vet! Försökt i 10 månader nu, ni då? Fick ett MA i v 11 som tog mig otroligt hårt, och finns liksom ingen annan lösning att komma över det än att bli just GRAVID såklart. 

    Jamen då läser du redan allt. Äter också miljoner tillskott och har slutat med koffein sen typ maj :'( Nu även socker och gluten. Man gör så mycket knäppa saker alltså. Har du PCOS?
  • Lövsångerska1991
    Beckizen skrev 2021-10-07 13:39:38 följande:

    Ja jag försöker att ha en lättsam inställning till allt det här och än så länge har det funkat ok. Sitter ändå och googlar varje minska tecken på symptom etc. Så tror jag tar ut det ohälsosamma övertänkandet på det viset istället. Detta var vårt 3e försök. :)

    Precis som du säger så försöker jag lugna mig med tanken på att går det inte inom ett år har vi iaf rätt till en utredning och det känns skönt, samtidigt som jag kan bli stressad av tanken att vänta på ett år för att sen eventuellt vänta längre. Jag hamnar superlätt i Kristankar och går otroligt mycket i gång på dessa tankar och sen blir jag nedstämd. Så har jag alltid haft det och försöker att vara medveten hela tiden om det. Typ att jag jag börjar få kristankar så brukar jag typ säga högt att det där löser sig. Och nu när vi försöker skaffa barn så säger jag typ att det går tills vi vet att det inte går, men just nu vet vi inget.

    Det här stress är som ond cirkel som påverkar än mycket och det är inte så lätt ?att bara sluta stressa? haha. Jag vet inte om din stress på jobbet påverkar dig mycket att du tar med dig jobbet hem och kan inte släppa det. Jag arbetar också med människor och vid otroligt stressfyllda perioder har jag drömt om mitt jobb och typ arbetat i drömmen, det har varit en tydlig indikation på att jag varit sönderstressad. Jag vill inte minska på dina känslor kring stress men det låter som att din kropp inte helt påverkats av den stress du har då du fortfarande har ÄL (sen är jag ingen läkare, det kanske inte påverkar alls). Har du någon chef du kan prata med eller någon som kan försöka avlasta dig i ditt arbete?

    Tycker det låter bra med att lägga fokus på att man vill vara med varandra och upptäcka nya saker och ha kul! Tror det är superviktigt att man känner för det så att det inte blir något mekaniskt och en verkstad! Hoppas ni får en super mysig helg med massa romantik ;)

    Det är typ brieostar och sånna ostar som man inte ska äta när man är gravid så ska passa på nu! :p ska också unna mig med att gå på manikyr och pedikyr för jag förtjänar det haha :D


    Googla har jag gjort mycket med. Borde kanske försöka sluta, men väntan är så lång så vad ska man göra innan man kan ta gravtest osv? :D

    Jag har nästan alltid med mig jobbet hem. Men det finns stunder på kvällen då jag kan släppa det. Vi lagar mat och ser på serier varje kväll, och jag tycker ändå att jag kan koppla bort det då. Lördagar brukar jag kunna ta det lugnt med. Men jag kan komma in i oroliga sömnperioder, som du beskriver så kan jobbet följa med i drömmarna, eller att jag vaknar och genast oroar mig för något som har med jobbet att göra.

    Jag bävar lite för att prata med chefen, då det är flera på arbetsplatsen som är stressade. Känner att får jag mindre att göra drabbas någon annan stackare. Chefen själv är också stressad. Jag vill nog inte stanna på min arbetsplats så länge till, men vet faktiskt inte riktigt vad jag vill göra istället. Har velat sitta stilla i båten tills jag kommer på det, särskilt om jag ska bli föräldraledig snart.

    Jag tror också det är viktigt att sexet bygger på lust och romantik. I tidigare relationer har jag dessutom känt mig pressad att göra saker mot in vilja, så det här med sex är inte alltid helt okomplicerat för mig. Min sambo skulle aldrig någonsin göra något sånt mot mig. Men det som hänt tidigare (för länge sen) har ändå påverkat att jag kan känna det som att jag förväntas prestera, vilket jag egentligen vet att jag inte förväntas göra.

    Mysigt med pedikyr och sånt :) jag är själv inget briefan, men gillar lakrits och pepsi max och det ska man ju också begränsa.
  • palettjunkie

    Har inte ens plussat men är redan livrädd för att få utomkveds, dels för jag läst att risken ökar vid endometrios och dels för att jag vet efter undersökning att jag har endocystor som gör den ena äggledaren trängre och ?krokig?. Vet någon om det är svårt att övertala vården att få kolla tidigt så det satt sig rätt i livmodern?

  • piiiggeliiin
    Zandra35 skrev 2021-10-07 15:00:08 följande:
    Åh, frustrationen! Hur länge har ni försökt? Jag har för en tid sedan slutat helt på koffein. Har testat rosenrot denna månad men hittade ingen äl ändå. Läser väldigt mycket och följer konton på IG gällande fertilitet. Äter alla rekommenderade kosttillskott sen långt tillbaka och sambon får varken basta eller ha laptopen i knät hahah! Men alla tips är välkomna :))
    Har du testat bidrottninggele? hjälpte mig att få en väldigt tydlig ÄL :)
  • Värphönan
    Lövsångerska1991 skrev 2021-10-07 11:33:27 följande:

    Skönt att du inte fastnar i negativ känsla! Inget blir bättre av det, försöker intala mig själv det. Vilket försök är ni på?

    Låter bra med det riktmärke du har, att inte testa före BIM. Jag kommer göra likadant, men verkligen försöka att inte analysera.

    Tycker det är så svårt hur man ska tänka, positivt, negativt eller neutralt? Jag försöker tänka att om tio månader har det gått ett år och då har vi rätt till fertilitetsutredning osv. Så om åtminstone tio månader borde vi vara nära en graviditet. Och vad är tio månader i det stora hela? Jag vill tänka så för att istället positivt överraskad om det går av sig själv innan dess. Men det känns som att jag inte blir helt tillfredsställd med den tanken heller.

    Jag har hakat upp mig på tanken att stressen i mitt liv ska påverka och sabba allting, och ju mer jag tänker på det desto mer stressad gör det ju mig. Har ju haft ägglossning varje gång jag testat, men blir rädd att jag denna gång inte ska få och så får jag inte resa på det för att jag inte tagit tester. Blir stress hur jag än gör. Men har iaf förberett för en romantisk period nu där fokus är att liksom upptäcka nya saker, överraska varandra, lära känna varandras kroppar ännu mer och så där.

    Hoppas att helgen blir bra! :) allra helst att det ändå visar sig bli ett plus, men annars att det blir en god ost. Vad är det för ostar man inte ska äta? Jag äter vanlig ost, som prästost, det är väl okej?


    Vet inte om det gör dig något lugnare men det föds gott om barn även under krig. Hade det varit omöjligt eller väldigt svårt att bli gravid under stress borde antalet födslar under krig vara nära noll istället.

    Mögelostar och kittostar ska undvikas under graviditet, samt kallrökt och lufttorkat kött. Och en massa annat hehe... om osten hettas upp till bubblande kan man äta den. Likaså köttet. Alla hårdostar är okej att äta :)

    Hade förberett en låda med chèvre, brie och salami när jag va gravid första gången och tog med till förlossningen. Gissa om det blev en go frukostmacka På BB dagen efter! =D

    Låter fint att utforska varandra romantiskt :) det blir så tråkigt och sterilt när man bara ser barnproduktion efter ett tag annars. Vår första tog 9 månader.
  • Lövsångerska1991
    Värphönan skrev 2021-10-07 17:18:54 följande:

    Vet inte om det gör dig något lugnare men det föds gott om barn även under krig. Hade det varit omöjligt eller väldigt svårt att bli gravid under stress borde antalet födslar under krig vara nära noll istället.

    Mögelostar och kittostar ska undvikas under graviditet, samt kallrökt och lufttorkat kött. Och en massa annat hehe... om osten hettas upp till bubblande kan man äta den. Likaså köttet. Alla hårdostar är okej att äta :)

    Hade förberett en låda med chèvre, brie och salami när jag va gravid första gången och tog med till förlossningen. Gissa om det blev en go frukostmacka På BB dagen efter! =D

    Låter fint att utforska varandra romantiskt :) det blir så tråkigt och sterilt när man bara ser barnproduktion efter ett tag annars. Vår första tog 9 månader.


    Jo det gör mig faktiskt lugnare när du säger så. Tycker att det känns som att man får tillgång till så mycket information idag, alldeles för mycket. Det här med hur man ska leva för att bli gravid, kunna behålla sitt barn osv, det gör kanske mer skada än nytta ibland. Vissa saker är självklart viktiga, folsyra verkar jätteviktigt t.ex. Och att undvika för mycket kaffe, självklart undvika alkohol och inte röka. Men jag blir stressad av att googla på varför min mens var annorlunda denna månad och få fram att det kan handla om stress. Då googlar jag vidare på utbrändhet, och på hur stress kan påverka fertiliteten. Till slut känner jag mig som en väldigt infertil kvinna som brakat in i väggen rejält. Borde kanske sluta googla? :D

    Visste väl egentligen det med ost och kött, men blev lite orolig att jag kanske missat att man inte kan äta vanlig hårdost. Skönt att det inte var så :) vet du hur det ligger till med oliver?

    9 månader är ju ett tag att försöka, men sen när barnet väl kommer är det väl ändå värt all den tiden, och mer därtill? :) låter som en god macka på bb! Hur är det med dig förresten?
  • Värphönan
    Lövsångerska1991 skrev 2021-10-07 19:22:39 följande:

    Jo det gör mig faktiskt lugnare när du säger så. Tycker att det känns som att man får tillgång till så mycket information idag, alldeles för mycket. Det här med hur man ska leva för att bli gravid, kunna behålla sitt barn osv, det gör kanske mer skada än nytta ibland. Vissa saker är självklart viktiga, folsyra verkar jätteviktigt t.ex. Och att undvika för mycket kaffe, självklart undvika alkohol och inte röka. Men jag blir stressad av att googla på varför min mens var annorlunda denna månad och få fram att det kan handla om stress. Då googlar jag vidare på utbrändhet, och på hur stress kan påverka fertiliteten. Till slut känner jag mig som en väldigt infertil kvinna som brakat in i väggen rejält. Borde kanske sluta googla? :D

    Visste väl egentligen det med ost och kött, men blev lite orolig att jag kanske missat att man inte kan äta vanlig hårdost. Skönt att det inte var så :) vet du hur det ligger till med oliver?

    9 månader är ju ett tag att försöka, men sen när barnet väl kommer är det väl ändå värt all den tiden, och mer därtill? :) låter som en god macka på bb! Hur är det med dig förresten?


    Oliver är fritt fram att äta! :) vitlökspäckade oliver är lite av en craving jag har nu hehe. Det och mozzarella (som också är ok sålänge den är pastöriserad) med tomater och tryffelolja.

    Ja det är så mycket fokus på hur man ska tänka, äta och röra på sig för optimal fertilitet. I början drack jag mindre alkohol å knappt ingen alls mellan äl och bim. Och åt inte saker man inte skulle äta som gravid men tillslut tog det bort så mycket glädje i min tillvaro att leva som gravid halva månaden när jag aldrig plussade.

    Ja när bebis väl är ute så är väntan värd! Men kan ärligt säga att det tog tid för mig att verkligen knyta an till mitt barn. Sömnbristen första månaderna gjorde mig rätt deprimerad. Men sen vände det :)

    Nu är jag i v 10 mår helt ok (bortsett från att jag är sjuk Just nu och tar hand om sjukt barn) men börjar få foglossning redan :( vågar dock inte ropa hej innan kub som blir om lite mindre än en månad. Rädd att det ska visa på dåligheter.
  • piiiggeliiin
    Värphönan skrev 2021-10-07 19:38:05 följande:
    Oliver är fritt fram att äta! :) vitlökspäckade oliver är lite av en craving jag har nu hehe. Det och mozzarella (som också är ok sålänge den är pastöriserad) med tomater och tryffelolja.

    Ja det är så mycket fokus på hur man ska tänka, äta och röra på sig för optimal fertilitet. I början drack jag mindre alkohol å knappt ingen alls mellan äl och bim. Och åt inte saker man inte skulle äta som gravid men tillslut tog det bort så mycket glädje i min tillvaro att leva som gravid halva månaden när jag aldrig plussade.

    Ja när bebis väl är ute så är väntan värd! Men kan ärligt säga att det tog tid för mig att verkligen knyta an till mitt barn. Sömnbristen första månaderna gjorde mig rätt deprimerad. Men sen vände det :)

    Nu är jag i v 10 mår helt ok (bortsett från att jag är sjuk Just nu och tar hand om sjukt barn) men börjar få foglossning redan :( vågar dock inte ropa hej innan kub som blir om lite mindre än en månad. Rädd att det ska visa på dåligheter.
    Gällande ost.. bara så jag inte missat något, visst är det när man väl är gravid? eller gäller det även innan? Förvånad För isåfall så har jag något jag måste sluta med..
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?